REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lipoveanu zice că e din nou preşedinte la UNPR: "Eu am spus de la început că nu cred în fuziunea cu PMP"

Lipoveanu zice că e din nou preşedinte la UNPR: "Eu am spus de la început că nu cred în fuziunea cu PMP"

Replica API 7 aprilie 2017 | 00:16 452

UNPR, partidul înfiinţat de generalul Gabriel Oprea, este pe cale să fie resuscitat de o seamă de membri nemulţumiţi de fuziunea prin absorbţie cu PMP-ul lui Traian Băsescu, De altfel, fuziunea a şi fost contestată în instanţă, demersul în acest sens fiind iniţiat de fostul senator constănţean Marian Vasiliev.

Zilele trecute, la Bucureşti a avut loc Conferința Națională ordinară. Cu această ocazie, a fost ales un nou președinte. Este vorba despre fostul deputat de Timiș, Ion Răducanu, în timp ce secretar generala fost desemnat fostul deputat Nuţu Fonta.

Această conferinţă divide însă din nou "umbra" UNPR-ului lui Oprea! Există în prezent două curente: cel care susţine că Răducanu şi Fonta sunt potriviţi pentru a coagula forţele partidului (aşa cum era el înainte de fuziunea "ratată" cu PMP) şi un curent care sprijină ideea ca Marian Vasiliev să preia frâiele formaţiunii, de vreme ce el a iniţiat în instanţă contestarea fuziunii cu PMP.

La Constanţa, George Lipoveanu ne-a declarat că s-a revenit la formula de dinainte de "aşa-zisa fuziune": el preşedinte la judeţ, alături de vechea "trupă". În ceea ce îl priveşte pe Vasiliev, Lipoveanu susţine că: "Am fost printre primii care am fost alături de dânsul, fiindcă a fost primul care a contestat în instanţă fuziunea. Noi însă am greşit că anu am avut în structurile noastre şi avocaţi bine pregătiţi, să ne ajute în acest divorţ de PMP. Domnul Vasiliev a mai greşit cu un lucru: nu a reuşit să facă şi adunări cu oamenii în teritoriu". Mai departe, Lipoveanu s-a arătat de acord cu ce s-a stabilit la Conferinţa Naţională a partidului, în sensul că este de acord cu persoanele care sunt acum în conducere, deşi "este greu să vină cineva după generalul Oprea". "Încercăm însă să revigorăm partidul, căci ceea ce s-a dorit, fuziunea, nu a prea ieşit. Mulţi sunt acum de acord că e mai bine ca înainte de fuziune. Eu de la început am spus că nu cred în acest proiect al fuziunii prin absorbţie. Nu era nici logic. Cum să fuzioneze UNPR prin absorbţie, când UNPR avea deja 7 ani în spate, era mai mare, iar PMP avea doar 2 ani? Adică să fie absorbit cel mai mare de către cel mai mic? Nu e în regulă", a mai apreciat Lipoveanu, care a adăugat că la Conferinţa Naţională din 4 aprilie a fost prezentă şi o delegaţie de la Constanţa.

În ceea ce priveşte aleşii locali UNPR, Lipoveanu a spus că se bazează pe circa 32 de consilieri locali în judeţ şi că aşteaptă ca şi primarii foşti UNPR până la momentul "fuziunii", adică Dorinela Irimia (Saraiu) şi Niculae Stan (Pecineaga) să revină alături de partid. "Când s-a pus problema fuziunii, eu le-am spus că ei decid ce vor să facă, lângă cine merg (fără să îşi piardă mandatele - n.r.), de aceea le-am retras sprijinul UNPR".

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare BOUUUU ESTI!
1
1
Pola fuziune la Cogealac! A ramas Alexa cu banii luati si cu rozeta sparta! Alexa incet,incet se indreapta spre REFERENDUM! Hahahaha
1
0
Un boschetar ....
2
0
Acest UNPR este aripa psd in judet unde este primar psd obligat are un pensionar pe acolo care are o asiciatie si cultiva pe fonduri europene terenurile din localitatile sarace si nana in mana cu primarul cotizeaza si organizeaza mafia psd cu acesti bani rezultati banii de pasuni si perdele forestiere la fel ii ia primarul si acolitii lui din primarie fac ferme prin afara localitatilor si sere si pers care primes ajutor sicial lucreaza pe mosie din fondurile EU ex Harsova si comunele din jurul ei .Verificati APIA Hirsova si primariile din localitatile alaturate bani sifonati UE.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218