REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.2° Constanța Joi, 7 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6570
2.2° Constanța Joi, 7 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6570

Lista completă a modificărilor pentru şoferii români din noua lege RCA

Lista completă a modificărilor pentru şoferii români din noua lege RCA

Andreea CONDURACHE 4 octombrie 2023 | 15:26 1203

Noua lege RCA schimbă total regulile pentru șoferi. După noile reglementări, șoferii care se aleg cu permisul suspendat își pot suspenda și polița de asigurare pe aceeași perioadă, doar dacă pot menține autoturismul în afara domeniului public. Totodată, mașina ar putea fi verificată chiar și atunci când mașina este parcată sau în mișcare fără ca șoferul să fie oprit pentru un control clasic de rutină.

Lista completa a modificarilor pentru soferii romani din noua lege RCA

Condiții pentru suspendarea asigurării

Asiguratul trebuie să facă la asigurător o cerere, căruia să îi prezinte și dovada, în urma căreia perioada asigurării se va prelungi prin act adiționat. Cu toate acestea, proprietarul mașinii va fi obligat să țină mașina în afara părții carosabile. Procedura de suspendare nu ar trebui să dureze mai mult de cinci zile.

Mașina poate fi verificată și când este parcată

O altă modificare importantă este legată de faptul că valabilitatea RCA-ului ar putea fi verificată chiar și atunci când autoturismul este staționat sau chiar dacă șoferul nu este oprit de polițiști în trafic.

BBAR poate oferi istoricul de avarii al autovehiculului

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România sau asigurătorul RCA vor putea elibera un istoric al autoturismelor legat de avariile suferite. Desigur, în acest caz vorbim de situațiile în care păgubitul își repară mașina pe baza asigurării. Toate aceste modificări ar putea să intre în vigoare din ianuarie 2024.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Interesanta prevederea privind verificarea RCA pt masinile stationate ... sunt o gramada de vechituri care tin ocupate si asa putinele locuri de parcare. Oare chiar se vor face verificari in acest sens ?! PS oare se poate verifica si ITP-ul ...
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302