REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

LISTA miniştrilor din Cabinetul lui Dacian Cioloş. PRIMELE NUME vehiculate

LISTA miniştrilor din Cabinetul lui Dacian Cioloş. PRIMELE NUME vehiculate

Replica API 11 noiembrie 2015 | 23:55 359

România TV a făcut publică o listă cu posibili miniştri care ar putea să facă parte din Cabinetul lui Dacian Cioloş. Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marţi, pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier.

Premierul desemnat Dacian Cioloş trebuie să anunţe în 10 zile echipa cu care ar putea lucra la Palatul Victoria şi să meargă cu ea în faţa Parlamentului. România TV a intrat în posesia listei cu cei mai importanţi viitori miniştri.

Pe lista lui noului apar oameni neimplicaţi politic, cei mulţi dintre ei colaboratori ai lui Dacian Cioloş la Bruxelles. De asmenea, multe nume sunt agreate şi de cei care au ieşit în stradă, la proteste.

Aşadar, din Cabinetul lui Cioloş ar putea face parte următorii: Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe, Mihail Dumitru la Ministerul Agriculturii, Mihnea Motoc, Ministerul Apărării Naţionale, Dan Dungaciu, Ministerul Afacerilor Interne, Marius Nica, Ministerul Fondurilor Europene, Daniela Gheorghe la Ministerul Finanţelor, Tudor Constantinescu la Ministerul Economiei şi Energiei, Laura Şefan, Ministerul Justiţiei, Sorin Moisă la Ministerul Transporturilor, Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei şi Sorin Paveliu, Ministerul Sănătăţii.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a dat asigurări, marți, că va face tot ce îi stă în putință pentru a se ridica la înălțimea încrederii acordate, el spunând că intenționează să deschidă Guvernul spre societate.

"Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați și doresc să îi asigur pe cei care ne privesc de faptul că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a mă ridica la înălțimea încrederii care mi-a fost acordată. Trecem printr-o perioadă cheie pentru societatea românească. O perioadă în care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezență publică a Guvernului în așa fel încât să asigure puntea de legătură între diferite instituții ale statului și, aș spune mai precis, între politic și între societate", a declarat Dacian Cioloș, după anunțul președintelui Iohannis privind desemnarea sa în această funcție.

El a anunțat că, în perioada următoare, își va concentra atenția și energia pentru a-și forma echipa cu care va merge în fața Parlamentului și apoi va discuta în detaliu despre proiectele pe care le are.

Citeşte mai mult pe RTV.NET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367