REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Litoralul aşteaptă 50.000 de turişti de Rusalii. Hotelierii, nemulţumiţi de faptul că nu se deschid terasele

Litoralul aşteaptă 50.000 de turişti de Rusalii. Hotelierii, nemulţumiţi de faptul că nu se deschid terasele

Replica API 2 iunie 2017 | 02:08 377

Preţuri pentru toate buzunarele

Preţuri pentru toate buzunarele

Litoralul românesc este pregătit pentru atragerea a 50.000 de turişti în minivacanţa de Rusalii, iar Delta Dunării pentru 20.000 - 25.000 de persoane. Staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Venus se află în topul preferinţelor turiştilor români. Ca de fiecare dată, însă, staţiunile vor avea un aer dezolant, pentru că legea nu obligă terasele să se deschidă pe 1 mai. “Aşteptăm pe Litoral 50.000 de turişti în minivacanţa de Rusalii şi 20.000 - 25.000 pentru Delta Dunării. Mamaia stă foarte bine la evenimente în această perioadă, la fel şi Vama Veche. Avem Kudos FEST la Mamaia, ediţia cu numărul 6, un festival de muzică electronică cu 8.000 de participanţi înregistraţi cu bilet, români şi străini, la care vin DJ foarte cunoscuţi, iar una dintre seri va fi transmisă în direct la o televiziune din Belgia. Oferte sunt pentru toată lumea începând de la 2, 3 sau 4 nopţi, iar unele hoteluri oferă şi o noapte suplimentară pentru 4 nopţi achiziţionate. Sunt oferte personalizate şi este bine pentru că hotelierii au început să aibă oferte dinamice, să se plieze pe conjunctura şi pe genul de minivacanţă pe care o avem acum. Noi sperăm să avem de fapt un al doilea 1 Mai”, a declarat Corina Martin vicepreşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării. Tarifele pleacă de la 200 - 250 de lei pentru o cameră dublă pe noapte la un hotel de trei sau patru stele, dar pot ajunge şi la 500 de lei pe noapte dacă vorbim de hoteluri de 5 stele. “Turiştii vor avea parte în minivacanţa de Rusalii de diferite surprize, excursii, terapii spa, facilităţi pentru familiile cu copii. De asemenea, avem şi trei locaţii destinate numai adulţilor, în Vama Veche şi Mamaia, un concept care se dezvoltă în ultimul timp. Dacă Mamaia şi Vama Veche sunt deja cunoscute turiştilor pentru distracţie, putem spune că staţiunea Venus, datorită numărului mare de hoteluri de 4 şi 5 stele, a urcat mult în anul trecut şi continuă să atragă şi anul acesta turişti. Există acolo resorturi care au facilităţi mai speciale şi într-o zonă liniştită numită de noi "zona verde a litoralului". Cei care vor distracţie şi petrecere, o vacanţă activă, aleg Mamaia şi Vama Veche, iar pentru linişte staţiunea Venus”, a adăugat Martin. Hotelierii sunt optimişti. Ce-i nemulţumeşte

La fel de optimist se arată şi Dragoş Răducanu, prim-vicepreşedinte executive al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). "Aşteptările noastre sunt foarte mari. Litoralul va fi vedeta în această minivacanţă. Foarte mulţi turişti vor merge la mare, mai ales că de 1 mai nu au fost multe zile libere. Hotelierii le-au pregătit 50.000 de locuri de cazare", a spus Răducan. Potrivit acestuia, şi de data aceasta preferată va fi staţiunea Mamaia, în principal hotelurile de trei stele, cu micul dejun inclus. "Acum vin cei care caută un raport bun calitate-preţ, iar preţurile sunt foarte bune, mai ales că acum suntem în plin program "Litoralul pentru toţi"', a adăugat oficialul FPTR. Acesta a amintit o problemă mai veche a hotelierilor de pe litoral, respectiv faptul că terasele nu sunt obligate să fie deschise începând cu 1 mai, astfel că staţiunea nu are deocamdată un aspect de vacanţă. "Multe terase nu sunt deschise, astfel că se dă un aspect dezolant staţiunii. În Bulgaria, toţi deschid în acelaşi timp. Ar trebui să fie şi la noi la fel, dar terasele sunt lăsate să deschidă atunci când vor ele. Înţeleg că toată lumea vrea să facă profit, dar noi, hotelierii, facem eforturi să aducem turiştii, iar ceilalţi doar profită în vârf de sezon", a subliniat Răducan. O altă categorie de turişti vor prefera muntele şi zonele rurale, iar la mare căutare vor fi pensiunile din staţiunile de pe Valea Prahovei, din jurul Sibiului şi al Clujului, precum şi din zona Bran-Moeciu-Rucăr, unde turiştii vor să facă un grătar şi să se bucure de natură. "De asemenea, vor fi căutate staţiunile balneare cu ştranduri, cum ar fi Călimăneşti, Felix, Sovata, pentru cei care nu pot ajunge la mare şi care caută o alternativă la litoral. Oricum, toată lumea va căuta să stea la soare în această perioadă", a spus Dragoş Răducan. Ce preţuri sunt la “Litoralul pentru toţi”

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat, în urmă cu o săptămână, programul "Litoralul pentru toţi", care se va derula până la 18 iunie, cu tarife care sunt mai mici cu până la 50% faţă de cele din vârf de sezon. Tarifele maxime pentru zona Mamaia - Constanţa - Eforie, ajung în această ediţie, pentru un sejur de 6 nopţi/persoană, până la 205 lei la hotel de o stea, 235 lei la hotel 2 stele şi 265 lei la hotel 3 stele, fără mic dejun. Cu mic dejun, tarifele vor fi de 315 lei la hotel de 2 stele, 425 lei la hotel 3 stele, 485 lei la hotel de 4 stele şi 605 lei la hotel de 5 stele. În sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche), tarifele ajung până la 159 lei la hotel de o stea, 179 lei la hotel de 2 stele, 199 lei la hotel de 3 stele, fără mic dejun, respectiv la 269 lei la hotel de 2 stele, 329 lei la hotel de 3 stele, 379 lei la hotel de 4 stele şi 469 lei la hotel de 5 stele, cu mic dejun. Toate variantele de preţ sunt pentru o singură persoană şi un sejur de 6 nopţi. Până în prezent, s-au înscris în program 12 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie 1.450 de locuri pe serie, ceea ce înseamnă că aproximativ 5.000 de turişti vor putea beneficia de vacanţe, la tarife reduse, pe litoralul românesc.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa imi bag pula in Pro tv vostru si al mati ba Busule ca ce a am tunat si fulgerat azi pe litoral si am mai plouat fututi morti matii!!
1
0
Litoralul astepta sa va dea ficatii peste cap! Vreti si cu lamaie?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367