REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

LITORALUL în sezonul estival 2018: turiștii caută locurile de joacă și excursiile de o zi în Delta Dunării!

LITORALUL în sezonul estival 2018: turiștii caută locurile de joacă și excursiile de o zi în Delta Dunării!

Replica API 30 iunie 2018 | 01:39 540

Turiștii care ajung în acest sezon estival pe litoralul românesc preferă hotelurile de trei stele. Sunt, în majoritate, familiști, astfel că preferă ca unitățile de cazare să ofere și servicii suplimentare, precum animație și locuri de joacă. „Senzație” fac și excursiile de o zi în Delta Dunării (Day Trips), care sunt la prețuri accesibile. Iar numărul turiștilor străini care ajung pe litoralul nostru este în creștere, susțin reprezentanții touroperatorului Paradis Vacanțe de Vis.

Numărul turiștilor care vor ajunge în sezonul estival 2018 pe litoralul românesc va fi mai mare decât anul trecut cu aproximativ 28%. Acestea sunt previziunile celor de la Paradis Vacanțe de Vis, touroperator dedicat litoralului românesc, care precizează că deja înregistrează o creștere de 25% a rezervărilor.

„Actualul sezon estival aduce mai multe noutăți, (...) mai multe hoteluri au introdus servicii și facilități suplimentare, precum animație și locuri de joacă. Excursiile de o zi – Day Trips – au devenit deja familiare turiștilor și din ce în ce mai mulți optează pentru una sau două zile de astfel de excursii pe perioada vacanțelor pe litoral. Cea mai căutată este excursia de o zi în Delta Dunării, cu un preţ de 189 lei de adult și 159 de lei de copil. În cadrul unei astfel de excursii, turiștii beneficiază de transport cu autocarul, ghid pe tot parcursul excursiei, plimbare de două-trei ore pe canale cu bărci mici care să permit intrarea pe canale mici cu flora și fauna bogată, prânz pescăresc. Turiștii sunt preluați și aduși din și în hotelurile unde sunt cazați”, declară Aurelian Marin, director general Paradis Vacanțe de Vis.

Pentru sezonul estival 2018, potrivit consultanților Paradis Vacanțe de Vis, cei mai mulți turiști prefer hoteluri de 3 stele, urmate de cele de 4 stele și de 2 stele. Există o tendință a turiștilor de a achiziționa servicii mai complexe. De exemplu, sunt mulți turiști care nu mai cumpără doar simple pachete de cazare sau cazare și mic dejun, ci achiziționează pachete cu servicii de masă (demipensiune sau all inclusive) din ce în ce mai mult. De asemenea, turiștii cumpără excursii opționale (Day trips) încă de la rezervarea pachetelor de servicii și pachete cu avionul din Timișoara, Cluj și Oradea.

Mamaia rămâne preferata turiștilor și în 2018

Majoritatea turiștilor, în toate stațiunile (chiar și în Mamaia) sunt familiști. O particularitate aparte o deține Mamaia, care are și un număr semnificativ de tineri, cu precădere în weekend și în special în partea de nord a stațiunii Mamaia.

Iată care este topul stațiunilor pentru sezonul 2018, potrivit Paradis Vacanțe de Vis: Mamaia, Eforie Nord, Venus, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, Eforie Sud. În acest sezon, pe Litoral sunt peste 20 hoteluri în regim all inclusive, totalizând peste 6.000 de camere. Tendința este crescătoare.

Multe hoteluri vor fi renovate în următorii cinci ani

Un aspect care va duce la creșterea atractivității litoralului românesc este faptul că în prezent mai multe hoteluri sunt tranzacționate și vor fi renovate. „Ritmul investițional de pe litoralul românesc este în creștere. În acest moment se tranzacționează multe hoteluri pe litoral, care vor intra în următorii doi ani într-un amplu proces de renovare, astfel încât litoralul va avea, în următorii 5 ani, în plus față de acest moment, peste 20 de hoteluri noi complet renovate, cu servicii și facilități la standarde înalte. Majoritatea vor fi clasificate la 4 stele”, adaugă Aurelian Marin.

Vin turiștii străini!

O mare influență asupra litoralului o au evenimente precum Neversea sau Sun Waves. În 2017, Neversea a avut peste 150.000 de participanți iar în 2018 se estimează că vor fi peste 200.000. Impactul este atât economic, cât și mediatic.

„La Festivalul Sun Waves au fost peste 10.000 de turiști străini, iar în nordul stațiunii Mamaia s-a vorbit majoritar în limba engleză. Multe hoteluri au avut, într-o proporție covârșitoare, în această perioadă, numai turiști străini.

Lucrurile stau din ce în ce mai bine și din punct de vedere al incoming-ului. Potrivit specialiștilor Paradis Vacanțe de Vis, la charterele sosite an de an din Israel se adaugă, anul acesta, și un zbor charter, cu 2 frecvențe săptămânale, din Estonia, pe ruta Talin – Constanța. De asemenea se constată o creștere a numărului de turiști străini din Polonia, Belgia, Franța, Marea Britanie, Italia și, poate un pic suprinzător, din Ungaria”, au adăugat reprezentanții touroperatorului.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Apale Romane !Verificati respactarea legii in privinta ocuparii plajelor cu sezlong-uri?Daca nu sunteti in stare cedati aceasta activitate altei institutii care poate.
0
0
Candva plaja era Obiectiv Turistic de Interes National. Acum doar interes de clan mafiot. Nu mai are romanul unde sa-si puna cearsaful ca au umplut de la GOLANII de la Navadari pana la Vama Veche cu paturi, baldachine si sezlonguri...Aproape toate goale dar plaja toata ocupata! Din an in an locurile destinate cearsafurilor s-au ingustat ca nici nu se mai stiu. Astia cu banu se lafaie si aia multi si prosti ca le accepta mizeria asta stau inghesuiti ca oaia in timpul lui 12:00. Halal democratie! Unii cu patul, dormeza pe plaje si altii ioc!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108