REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Litoralul românesc: IMAGINI DEZOLANTE! ‘În străinătate nici un chiștoc de țigară nu îndrăznesc să arunce’

Litoralul românesc: IMAGINI DEZOLANTE! ‘În străinătate nici un chiștoc de țigară nu îndrăznesc să arunce’

Replica API 22 octombrie 2018 | 00:00 314

Vremea frumoasă i-a scos pe constănţeni afară din case! Având privilegiul de a avea marea aproape, cei mai mulţi au preferat o plimbare pe falezele litoralului românesc. Zona de sud a litoralului românesc a fost însă surprinzătoare. Spunem asta pentru că cei care au ales să petreacă câteva ore în aer liber, aproape de mare, au avut o privelişte nu prea frumoasă: grămezi de deşeuri aruncate la întâmplare! Unul dintre cei care au ales să privească marea, aproape că nu a văzut-o din cauza unei grămezi de gunoaie. Epava din Constineşti avea în prim-plan gunoaiele aruncate de oameni şi probabil răscolite de animalele din zonă. “Costineşti2018”, a descris acesta imaginea din weekend, urcată imediat în mediul online.

Reacţiile nu au întârziat să apară astfel că cei mai critici constănţeni au şi replicat.

“Când merg în străinătate nici un chiștoc de țigară nu îndrăznesc să arunce iar "acasă" arunca ambalajul imediat cum au cumpărat ceva chiar dacă stânga-dreapta sunt tomberoane...dar, na, suntem în Romania”, a adăugat un constănţean. Comparaţia cu străinătatea nu este uitată nici în acest caz. Locuitorii de la malul mării sunt nemulţumiţi de felul în care chiar cei care locuiesc aici îşi “păstrează” localităţile, aruncând gunoaie la orice pas, fără a ţine cont de faptul că nu trebuie să aştepte să vină cineva în urma lor pentru a le strânge. Autorităţile locale constănţene, spre exemplu, se află în plină Campanie “Curăţăm Constanţa Noastră”, iar locuitorii sunt rugaţi să participe şi ei la curăţenia de toamnă, cel puţin prin păstrarea mediului curat.

Aceeaşi situaţie o regăsim şi în Eforie Sud, acolo unde mai multe deşeuri zac uitate de soartă şi bătute de vânt pe plaja din staţiune. Un locuitor a surprins la o plimbare pe plajă mai multe gunoaie răscolite de vânt. “Eforie Sud... o mică parte”, a declarat acesta.

Toamna la malul mării aduce linişte şi aer curat, eliberat fiind de fluxul mare de turişti din perioada sezonului estival. Deşi aglomeraţia şi mirosul diverselor mâncăruri din vară s-au evaporat odată cu începerea sezonului rece, gunoaiele zac în continuare la loc de cinste.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca le iei banii, ii doare, si nu mai fac.
0
0
Moldo olto sunt in tara lor, albanezule. Ce-ar fi sa va carati voi, de unde ati venit? Mi-e teama ca nu prea aveti unde. Asa ca ciocu' mic, pana nu se supara moldo olto, ca pe voi nu va mai primeste nimeni.
1
0
Prosti sunteti voi de ramaneti in tara aia de cacat. Acceptati realitate si nu va mai plingeti. Plecati sau traiti in gunoi. Succes.
2
2
Din pacate multi din generatiile tinere nici nu isi imagineaza cum ca in tristele vremuri comuniste era mai frumos ca azi! Pacatul e ca AZI e mai prost ca ATUNCI. Adunatura de neprofesionisti in turism. Jale. Dincolo e mai teftin si bine!!
5
0
Ti ai dreaq de moldo olto ati distrus orasul in frunte cu fagabou papagal. Plecati unde se agata harta Romaniei sau la produs in Italia
3
0
nesimtire lipsa de eduicatie lume imputita si acasda sunt la fel traiesc in mizerie .in japonia nici nu exista pubele .iti pui mizeriilre in geanta si le duci acasa
2
0
Da firma de infractori a famigliei martin, polaris, ce face ? Sa va zic eu. Il spaguieste in continuare pe hotul fagadau. Multa muie cu cacat infractorilor martin si fagadau ! Muie dragnea, muie pesede !!!
4
1
Curatam Constanta noastra? Poate faceti ceva si cu boschetarii care nu fac altceva decat sa imprastie gunoaiele din containere si sa utilizeze ghenele de gunoi drept WC-uri. Incepeti cu "gunoiul uman"! Pentru ce platiti politia locala?
4
0
Corect,autoritatile din Romania sa aplice exact regulile deja confirmate ca fiind eficiente in afara si gata. Se poate? Pai nu se poate,ca nu le convine celor de la PNL,USR,Hastag cacat si alti smardoi,ca cica la noi asta inseamna incalcarea drepturilor .Da,la noi dreptul romanilor este de a putea fi meltean si talhar la liber. Orice incercare de a apara oamenii cinstiti si de a pedepsi apucaturile antisociale este taxata public si politic. Romanilor le place promiscuitatea ,chiar daca se plang de efectele ei inerente. Fiecare vrea sa fie liber la melteneala,doar altii sa fie pedepsiti. Pai ?
2
1
80 de procente din populatia Romaniei face lafel, nu are educatie, inclusiv reprezentantii autoritatilor.Cine sa ii educe?
11
0
eu daca as fi primar in aceste localitati nu as ma lasa firmaele de curatenie sa mai faca curatenie pe plaje, ca turistii care vin la anul sa vada cum le-au lasat.romanului ii face educatie daoar cu bita.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614