REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Litoralul românesc, ‘luat pe sus’ de inspectorii ITM: Zeci de AMENZI pentru agenţii economici!

Litoralul românesc, ‘luat pe sus’ de inspectorii ITM: Zeci de AMENZI pentru agenţii economici!

Replica API 18 iulie 2018 | 00:58 417

Având în vedere că, în perioada 1 iulie – 1 septembrie 2018, este în derulare “Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe Litoralul Mării Negre ”, sâmbătă, 14 iulie a.c., a avut loc o acțiune de control cu caracter inopinat, inspectorii de muncă acționând atât pe timpul zilei cât si pe timpul nopții în stațiunile de pe litoral, acțiune coordonată direct de inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă au controlat, în perioada 1-15 iulie, 220 agenți economici și au aplicat 36 de sancțiuni, din care 26 amenzi în valoare de 653.900 lei și 10 avertismente, prin care au fost dispuse măsuri cu termen de remediere a neconformităților.

Au fost depistaţi 12 angajatori care practicau munca nedeclarată, cu un număr de 41 persoane, care nu aveau încheiate contracte individuale de munca sau pentru care contractul individual de munca nu era transmis in REVISAL.

Ce deficienţe au găsit inspectorii ITM Constanţa !

În urma verificărilor efectuate de către inspectorii ITM Constanţa s-au constatat următoarele deficienţe: nerespectarea prevederilor legale privind evidenţa orelor de lucru prestate de salariati, încalcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în forma scrisă și transmiterea în REVISAL a contractului individual de muncă, precum şi încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară și munca de noapte.

“Suntem în plină campanie națională privind verificarea respectării prevederilor legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcțiilor și urmărim, totodată, prevenirea, identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în domenii susceptibile utilizării frecvente a acesteia și în unităţi care desfăşoară activități în staţiunile de pe litoral. Având în vedere operarea modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, consider că este binevenită în continuare clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților și în ceea ce priveşte contractului individual de muncă, completarea si transmiterea datelor în Registrul General de Evidență al Salariaților. De asemenea, vom insista pentru cunoașterea și conștientizarea beneficiilor muncii legale și asupra riscurilor la care se expun atât angajații cât și angajatorii în cazurile de muncă nedeclarată.”, inspector general de stat, Dantes Nicolae Bratu.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe mohamed murad,acest arab care nu respecta nici o lege de ce il ocoliti?
4
0
La Sansra si la depozitul de bauturi din incinta fostului CAP au angajati la negru. Nu mai zic de marfa la negru!
2
0
La firma SC.Viralex Complex2015 cu sediul in Costinesti are angajati la negrusi zilieri cu cate 14 ore de lucru, atat in constructii pavele si borduri pe DN39,23 August primar Mugurel din Costinesti cat si la restaurantul MAREA NEAGRA de pe Faleza Soarelui ,tarabele de porumb una in fata la Albert si doua pe faleza Saorelui din Statiunea Costinesti, si un magazin comert cu produse ambalate,preambalate ,bere draf,cafea,tigari,bauturi alcoolice si inghetatta.O verificarea amanuntita si in acelasi timp la ambele activitati va relata adevarul.
4
0
Bine ca asta mai lipsea...
0
0
Nu vrem sa facem angajari la sclavi adica ii tinem la negru.Azi suntem amendati cu munca la negru iar maine desfiintam firma si asa tragem pe pula pe sclav si pe itm,anaf,etc.
4
1
Halal. A venit sa isi vada amanta si sa justifice banii de deplasare. Poate explica de a venit sambata la mare si nu in timpul saptamanii.
2
1
Nu se fac controale pt ca suntem smekeri. Eu la pens Sandra - str Garii nr 4 nu dau chit fiscale pt cazare, sotia gateste mancare pt turisti fara nici o autorizare, personalul il platim la negru. Smekerie!
3
1
La hotelurile si vilele din COSTINESTI de ce nu se fac controale mai amanuntite
3
0
Foarte bine
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218