REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Liverpool - Leicester 3-0! Meci magic făcut de "cormorani", record istoric pentru Diogo Jota

Liverpool - Leicester 3-0! Meci magic făcut de "cormorani", record istoric pentru Diogo Jota

Replica API 24 noiembrie 2020 | 23:47 1359

Liverpool a câştigat de o manieră entuziasmantă duelul cu Leicester, din Premier League, scor 3-0.

Klopp s-a temut fără doar şi poate de duelul cu Brendan Rodgers, tehnicianul care a fost la un pas să aducă titlul pe Anfield pe vremea când se afla la cârma "cormoranilor". Acum, pe banca lui Leicester, tehnicianul i-a dus pe cei supanumiţi "vulpile" pe primul loc în clasament, în cel mai puternic campionat din lume.

Reticenţa germanului în legătură cu întâlnirea din această seară avea legătură cu siguranţă şi cu faptul că Leicester e formaţia care i-a administrat cele mai multe eşecuri, de când a sosit în Anglia, dar mai ales cu absenţele. Mo Salah a scăpat de coronavirus, dar nu a putut fi apt pentru confruntarea de duminică, în timp ce Alexander Arnold, Van Dijk şi Joe Gomez sunt absenţe notabile în defensivă.

Liverpool a reacţionat însă perfect, în ciuda indisponibilităţilor, şi a evoluat excelent, scorul de pe tabelă reflectând doar în mică măsură realitatea din teren.

Paradoxal, oaspeţii nu au început rău şi au avut chiar şansa să înscrie, dar arbitrul nu a considerat că Matip a comis un henţ voluntar, la o fază în care Leicester a cerut penalty.

Uşor-uşor, trupa de pe Anfield a intrat în control şi ocaziile au apărut la poarta lui Schmeichel, fără îndoială cel mai bun jucător al oaspeţilor în această seară.

Evans a înscris în propria poartă după 21 de minute, după un corner al lui Milner. Fundaşul central a devenit al 10-lea jucător care îşi înscrie în propria poartă în acest sezon.

Liverpool - Leicester 3-0 | Record istoric pentru Diogo Jota

Golul de 2-0 a venit după o serie de 30 de pase la rând ale lui Liverpool. Din 2006, de când Opta oferă astfel de statistici, niciodată "cormoranii" nu au marcat un gol după o fază atât de elaborată.

Finalul fazei a fost minunat: Andrew Robertson a găsit o pasă superbă pentru Diogo Jota, iar portughezul venit de la Wolves a devenit primul jucător din istoria lui Liverpool care înscrie în primele 4 meciuri de acasă, în campionatul intern.

Ne aşteptam ca Leicester să aibă o reacţie de orgoliu în repriza a doua, scorul justificând o altă abordare, dar la comanda partidei a fost în continuare Liverpool, care s-a jucat cu ocaziile. La una dintre faze, "cormoranii" au trimis de două ori mingea în bară.

Şi, totuşi, scorul a fost unul de neprezentare, graţie lui Bobby Firmino, care a înscris în urma unui corner executat de Milner.

Într-o eclipsă de formă prelungită, brazilianul a reuşit deja să puncteze de două ori în primele cinci meciuri din acest sezon, pe Anfield. Stagiunea trecută reuşise să marcheze o singură dată pe teren propriu.

La începutul meciului, cele două echipe au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Ray Clemenc, legenda lui Liverpool care s-a stins săptămâna trecută.

Liverpool a ajuns la a 30-a victorie din ultimele 31 de meciuri pe Anfield şi se menţine la 3 puncte de liderul, Tottenham. Leicester a coborât pe 3, fiind depăşită de Spurs şi Chelsea, potrivit eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218