REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Liviu Avram: Klaus Iohannis a IROSIT referendumul. Întrebările lasă un bulevard uriaș de manevră PSD-ALDE

Liviu Avram: Klaus Iohannis a IROSIT referendumul. Întrebările lasă un bulevard uriaș de manevră PSD-ALDE

Replica API 26 aprilie 2019 | 00:00 278

Jurnalistul Liviu Avram consideră că întrebările alese de președintele Klaus Iohannis pentru referendum sunt depășite politic și lasă un bulevard uriaș de modalități prin care PSD și ALDE pot da amnistie și grațiere mascate prin modificări ale codurilor penale, scrie stiripesurse.ro

”Preşedintele iroseşte această armă pe care o avea a referendumului cu aceste întrebări şi avem posibilitatea să facem proba. Preşedintele s-a plâns ieri comisiei de la Veneţia că ce s-a votat tot ieri în Parlament sunt chestiuni nocive pentru România. Pot aceste întrebări în cazul în care Referendumul trece să oprească în vreun fel ce s-a votat în Parlament ? Şi răspunsul este că nu. La prima întrebare, despre amnistie şi graţiere nu se mai vorbeşte de un an jumătate. Sunt alte mijloace prin care se obţine amnistie şi graţiere mascată. A luat două concepte care nu mai interesa pe nimeni. Cui îi mai pasă?”, a declarat Liviu Avram, la Adevărul Live.

Jurnalistul mai susţine că şi a doua întrebare este irosită, deoarece modificările legislative vor putea trece în continuare prin Parlament.

„A doua întrebare, să zicem că este bună, dar ce te faci când modificările se fac prin Parlament? Aşa cum s-a intâmplat ieri. Referendumul avea următorul scop. Să arate că Parlamentul nu are ultimul cuvânt. Ultimul cuvânt îl are poporul. El este deţinătorul suveranităţii naţionale. Noi suntem în situaţia în care în ultimii doi ani de zile Parlamentul a luat-o razna rău de tot şi scopul crucial al referendumului era să-i arate Parlamentului că greşeşte. Cele două întrebări lasă nu o portiţă ci un bulevard uriaş Parlamentului să facă ce vrea el. Şi câtă vreme în fruntea Parlamentului se află oameni cu interese penale, nu avem nicio garanţie că aceştia vor vota în beneficiul altora decât personal”, a mai declarat Liviu Avram.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai bine dona banii unor spitale , asa i-a aruncat pe geam ! cacat de referendum fara valoare , nu ref modifica constitutia , apa de ploaie la prosti ......pacat ca pe banii nostri . Eu votez doar pt p.euro , refuz hartia pt referendum , asa trebuie sa facem , refuzam buletinul pt ref .
0
1
Dar el ce intrebare intrebatoare ar fi pus??? Cand i-a intrebat neamtu ce vor sa intrebe au dat din colt in colt. Ei fac de multe ori scandal doar ca sa ...antipesede. jalnic
2
1
referendumul egal bani cheltuiti aiurea
4
3
Handicapati asa voteaza.. Oameni normali voteaza DA..
5
3
EU VOTEZ CU PUTIN LA REFERENDUM ,,LUI HOHAUS SI LUI BOGDAN II DAM LA MOOOOE.
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218