rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Liviu Brăiloiu: PSD a pierdut Primăria şi CJ pe motiv de Ciumă Roșie! Video

Liviu Brăiloiu, fost senator, prefect și ministru, în prezent important om de afaceri, a făcut un pas înapoi de pe scena politică. Deși a rămas în PSD, Brăiloiu a preferat să se retragă, după ce șefii de partid nu l-au mai pus, la alegerile din septembrie 2020, pe listele parlamentare. Brăiloiu a fost în studioul REPLICA, luni, 24 ianuarie, și a vorbit, în cadrul unui interviu, despre scena politică actuală, despre jocurile, alianțele și strategiile partidelor politice, despre administrația locală, dar a răspuns și întrebărilor urmăritorilor noștri, chiar și celor incomode. Cu această ocazie, fostul parlamentar ne-a recunoscut că nu s-a făcut nimic în Constanța, în ultimii 25 de conducere social democratică, din pricina liderilor partidului de la malul mării.

În debutul interviului, Liviu Brăiloiu a vorbit despre pandemie și măsurile impuse de autorități, măsuri pe care le consideră inutile acum, în contextul în care OMS a recomandat relaxarea acestora. Mai mult, spune Brăiloiu, nu-i vede rostul nici certificatul verde.

”Pandemia este un subiect care face parte din viața noastră a oamenilor. Problema este că la început, în urmă cu 2 ani de zile atunci când a apărut această pandemie și oamenii s-au confruntat cu rigorile ei, îi acordam mai multă importanță, dar, în prezent, eu nici nu mai iau în seamă, nu mă mai interesează prea mult. Ne-am obișnuit cu aceleași dezinformări și minciuni, cu aceeași bătaie de joc generalizată la adresa oamenilor. În urma cu 2 ani de zile, OMS-ul transmitea mesaje apocaliptice către omenire, acum, conform ultimelor mesaje transmise, ne îndeamnă către ridicarea restricțiilor de călătorie, certificatul verde nu își mai are rostul, măsurile s-au dovedit ineficiente. Uităm foarte ușor consecințele și ceea ce s-a întâmplat pe toată perioada acestei pandemii, vorbim de stagnare economică. M-am obișnuit să văd la televizor tot felul de episoade din pandemie ale guvernării, am văzut achizițiile și scandaluri, hoții, furturi, nu doar în România, dar cu precădere aici. Toate lucrurile astea sunt privite printr-o prismă nonșalantă”, a spus Brăiloiu.

Trimit angajații în șomaj în fiecare an

Ca orice om de afaceri, și Brăilou a fost afectat de criza economică cauzată de coronavirus. Cu toate acestea, încearcă să se mențină pe linia de plutire.

”În 2020, în primul an de pandemie, nu am funcționat decât 20 și puțin de zile, pentru că am respectat normele și pentru că am crezut că există un real pericol, am preferat să respectăm acele norme. Ca atare, s-a văzut și în cifra de afaceri foarte mică. După ce a ieșit președintele și a spus că am învins pandemia, în 2021, iar toată lumea a venit pe litoral, a fost puțin mai bine. În 2022 sperăm să fie bine decât în 2021. Nu am cerut ajutor de la stat. Sunt mulți care au solicitat, dar eu nu am considerat necesar să solicit acest ajutor și nici nu știu dacă l-aș fi primit și tocmai de aceea nu am solicitat. Singurul lucru solicitat a fost acea compensație pentru 20% din cifra de afaceri, nici șomaj tehnic măcar. Nu am nicio afacere în Spania, așa cum s-a spus. Nu sunt un om cu afaceri de miliarde, sunt un om de afaceri modest, care ține niște angajați, le plătesc dările la stat, le plătesc salariile la timp și oamenii ăia depind și ei de business-ul meu”, a explicat politicianul.

Brăiloiu: Făgădău a fost luat de val

Schimbând registrul, Brăiloiu a vorbit despre PSD Constanța, despre liderii partidului de la malul mării, dar și cauzele eșecului de la alegeri. ”Am fost în relații foarte bune cu Radu Mazăre, relații de amiciție, colegi de partid etc (...) Sunt în relații de colegialitate cu colegii de la PSD Constanța. Atunci când sunt invitat merg la ședințe, sunt disciplinat și îmi văd de programul politic”.

Cât despre relația cu Decebal Făgădău... ”Am fost în relații foarte bune cu Decebal Făgădău, îmi este amic și în continuare. Câteodată, greșelile se uită, nu sunt neapărat iertate. A făcut și el greșeli, a făcut și față de mine personal, dar greșeala e omenească și timpul trece și le șterge, dar rămân și lucrurile bune. Nu este un om căruia să-i lipsească moralitatea, asta e clar. A greșit că s-a luat după val, când îți promite valul ceva... el a gândit ca un copil și a greșit. Probabil că își dă seama acum”

Cât despre rezultatele dezastruoase de la alegerile din 2020, ”Situația e mult mai complexă, dar un lucru este cert, alegerile au fost uninominale”, spune fostul senator. Întrebat pe cine consideră vinovat pentru pierderea Primăriei Constanța și a Consiliului Județean, social democratul a precizat: ”Au trecut aproape 2 ani de la alegeri. Mă uit la opinia generală a constănțeanului, Vergil Chițac, care mi-a fost coleg și am lucrat foarte bine cu dumnealui..., nici dumnealui nu are o situație foarte roz în rândul electoratului. Decebal Făgădău este departe de un primar rău pentru municipiul Constanța. Nu a fost un primar rău, a avut foarte multe proiecte, unele se continuă și astăzi. Problema a fost probabil și conjunctura cu valul de Ciumă Roșie, dar probabil că și comunicarea a fost defectuoasă. Dar valul era de schimbare, putea să facă el orice, nu cred că ar fi câștigat. Și pentru Felix Stroe este valabil același lucru legat de valul schimbării Ciumei Roșii. Acesta este motivul pentru care s-au schimbat”, este de părere Brăiloiu.

Felix Stroe, ca și lider politic, nu a performat

Cât despre liderul PSD Constanța, Felix Stroe: ”Dincolo de ce ar putea să spună oamenii, rău, despre Felix Stroe, ca și gospodar și administrator Felix Stroe este mult departe față de orice există în județul Constanța. Ca și politician și lider de partid, nu a performat așa cum a performat în activitatea managerială. Nu poți să le ai pe toate în viață. Ori ești politician, ori manager”, spune Brăiloiu.

Întrebat care este adevărul despre interesul meschin al politicienilor care mint electoratul și fac înţelegeri pe sub masă cu alte partide, în interesul lor şi al familiilor lor, Brăiloiu a precizat: ”Aceeași nelămurire o am și eu și vizează politica din zilele noastre. S-a accentuat în ultimul timp lipsa de fermitate, lipsa de doctrină. Astăzi vorbim despre partid de putere și partid de opoziție, ei bine, opoziția nu este doctrinară în România, opoziția este discreţionară, nu conduce la o autoritate în Statul Român. Instituțiile statului nu funcționează, nu există oameni cu pedigree de politician”.

Dacă erau alți lideri la PSD Constanța, cu siguranță, lucrurile ar fi stat altfel în Constanța

S-a făcut ceva, în 25 de ani în Constanța? Nu, spune Brăiloiu, și are și argumente. ”La Constanța, PSD Constanța a fost întotdeauna în divergențe cu Bucureștiul, cu guvernele, ori a fost ghinion, proastă gestiune, ori lipsă de viziune pentru viitor. În 25 de ani, dacă stau să mă gândesc, Constanța era pe locul 37 în România la capitolul investiții. La noi nu s-a întâmplat nimic. Norocul nostru e că mai vine vara lumea pe aici. Interesele politice au primat înaintea intereselor cetățenilor. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Ăsta este adevărul. Dacă erau alți lideri la PSD Constanța, cu siguranță, lucrurile ar fi stat altfel. Ca și om politic, condiția de bază e să fii patriot. Tot timpul am avut aceste idei și tot timpul le-am susținut. Dacă urmăriți activitatea mea parlamentară o să vedeți acest lucru și tocmai de aceea nu am fost foarte agreat pentru că am avut aceste idei și pentru că eu nu înțeleg și agreez astfel de înțelegeri subterane. Colegii mei din PSD Constanța nu m-au agreat”, a recunoscut Brăiloiu.

Brăiloiu: Eu sunt profilul liderului pentru că nu mi-am vândut prietenii, tovarășii politici sau cei privați

Dar care este profilul liderului perfect? Cine ar fi fost potrivit să conducă PSD Constanța și să aducă schimbarea în Constanța? ”Fără lipsă de modestie, eu sunt profilul liderului pentru că sunt un om cu moralitate, sunt un om cu demnitate, sunt un om care știu să fiu patriot și nu mi-am vândut niciodată nici prietenii, nici tovarășii politici sau cei privați”, spune fostul senator.

Chițac este consăteanul meu, amicul meu, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să vedem greșelile

Întrebat cum i se pare Constanța și Mamaia, sub conducerea PNL, Brăiloiu a precizat: ”Constanța e așa cum o vedem. Probabil că sunt proiecte în derulare, nu am urmărit îndeaproape activitatea Consiliului Local. Am speranța și credința că într-o bună zi drumurile noastre toate vor fi asfaltate. Eu sunt din Eforie, domnul Chițac este consăteanul meu, este colegul meu și amicul meu, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să vedem greșelile făcute de noi, între noi. Suntem prieteni, dar unde greșim trebuie să spunem, că ne facem un ajutor între noi”.

Ar candida la primărie Liviu Brăiloiu? ”Nici nu m-am gândit și nici nu mi-a propus nimeni să candidez la Primăria Constanța. Nu-mi surâde ideea neapărat. Primăria este grea, nu-i pentru oricine. Primăria, în general, este pentru oameni care sunt dedicați comunității, pentru oameni care nu sunt puși pe căpătuială. Pentru Primărie trebuie să fii pregătit și să cunoști administrație publică, să studiezi sau să ai legături cu administrația publică, să ai o echipă cu care să muncești.“

Puteți urmări, integral, INTERVIUL, în materialul video de mai jos.

Mirela PASCAL

marţi, 25 ianuarie 20225897
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Marți, 17 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Tit-Liviu Brăiloiu, fost senator PSD
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
mai mult...Interviuri
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...3544

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video1559
20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video1793
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3052

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video4050
14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit3278
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3426

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video2273
7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO6059
8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11356

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video5021
22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video1601
Vremea
17.4°17.4° - 18.7° marţi, 17 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 67%
Vânt: 1.69 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 mai 02:29SportGheorghe Hagi, despre Becali: Nu știe să piardă!

Gheorghe Hagi a reacționat la declarațiile făcute de Gigi Becali, care a rememorat și episodul petrecut în 2013,...431

17 mai 00:00SportTenis: Iga Swiatek, lider detaşat în clasamentul WTA; Simona Halep a revenit în top 20

Iga Swiatek conduce detaşat clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni, după o...129

17 mai 00:00SportFotbal: Levski Sofia a câştigat Cupa Bulgariei pentru a 26-a oară

Levski Sofia a cucerit al 26-lea său trofeu în Cupa Bulgariei la fotbal, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe...121

17 mai 00:00SportTenis: Novak Djokovic se menţine lider în clasamentul ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP),...120

Local
17 mai 23:21LocalProiecte de 3 milioane euro pentru Năvodari, prin PNRR

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că în cursul zilei de luni, 16 mai a.c., a încărcat în...350

17 mai 23:22LocalAtenție, șoferi! Se închide traficul rutier pe autostrada A2!

Pentru execuția unor lucrări la pasajul care supratraversează A2, în zona km. 13+330, se va închide traficul...777

17 mai 23:21LocalConferință despre autonomia non-teritorială, la Universitatea Ovidius din Constanța

334

17 mai 23:19LocalBeţi şi fără permis, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat, la data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, un...274

17 mai 23:20LocalBărbați reținuți pentru amenințare, tulburarea ordinii publice și furt calificat

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii...373

17 mai 23:20LocalIncendiu la un apartament de pe strada Cișmelei

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 mai a.c., în Constanța, pe strada...427

17 mai 00:04LocalCine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei...779

17 mai 23:24LocalPromenada din Mamaia, plină de oameni, ca în vremurile bune!

Stațiunea Mamaia a arătat, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, ca în plin sezon estival. Temperaturile ridicate de...1379

17 mai 23:23LocalTuriştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

1394

Politică
17 mai 00:07PoliticăAUR a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a proiectului Legii offshore

Liderul deputaţilor AUR George Simion a solicitat, luni, în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a...294

17 mai 22:43PoliticăCîţu despre modificarea Codului fiscal: Nu trebuie să se întâmple nimic

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului...249

17 mai 22:43PoliticăAurescu: România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

223

17 mai 00:08PoliticăAlina Gorghiu: Nu văd posibilă schimbarea cotei unice de impozitare

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu vede...183

17 mai 19:38PoliticăUltima carte a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat dezbaterile în ultima cale extraordinară de atac prin care...161

17 mai 00:07PoliticăTheodor Stolojan spulberă planurile lui Ciolacu: Codul Fiscal nu poate fi modificat

Theodor Stolojan, fost președinte al PNL, spune că actualul Cod Fiscal nu poate fi modificat pentru introducerea...342

17 mai 22:43PoliticăInflaţia este influenţată în continuare de preţul de la energie

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...252

17 mai 22:44PoliticăMarcel Ciolacu: Nu avem criză alimentară, am luat măsuri

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...248

17 mai 22:44PoliticăGeorge Simion: "Nu ceaiul de tei e problema cu inflaţia, ci guvernanţii!"

336

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3426

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2273

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6059

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3052

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4050

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3278

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11356

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5021

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1601

Monden
17 mai 00:00MondenActori celebri în scene nud. Detalii picante de la filmări: „Dacă ea trebuie să fie goală, voi fi și eu gol“

Mulți dintre actorii celebri s-au lovit de momentul incomod în care au fost nevoiți să fimeze scene nud. Situațiile...151

17 mai 00:00MondenHeidi Klum, un posterior de vis la 48 de ani! Apariție incendiară pe străzile din Las Vegas

Heidi Klum, 48 de ani, s-a filmat într-o vestimentație strâmtă și complet transparentă, care-i lasă tot...133

17 mai 00:00MondenAudiență record pentru TVR la difuzarea Eurovision: cifre duble față de ediția din 2021

104

17 mai 00:00MondenGabriela Spanic, despre tentativa de omor la podcastul lui Viziru: „Mi-a fost frică să nu mor!“

Gabriela Spanic a fost invitata lui Lucian Viziru în podcastul acestuia. Regina telenovelelor din Venezuela este și...153

17 mai 00:00MondenMillie Bobby Brown, de nerecunoscut la premiera „Stranger Things”

Millie Bobby Brown a fost de nerecunoscut la premiera celui de-al patrulea sezon al serialului „Stranger Things”....126

17 mai 00:00MondenTom Cruise, criticat dur la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Tom Cruise a fost invitat pentru a luat parte la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, însă declarațiile...133

17 mai 00:00MondenProcesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea...100

17 mai 00:00MondenKalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această...116

17 mai 02:02Monden"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

118

Mapamond
17 mai 19:57MapamondPrimul interviu al Melaniei Trump după ce a plecat de la Casa Albă

Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea întoarce la Casa Albă, în...449

17 mai 19:57MapamondPremierul Suediei: Aderarea la NATO nu este o mișcare împotriva Rusiei

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, spune că decizia țării sale de a solicita aderarea la NATO nu este...236

17 mai 19:57MapamondScandalul jurizării la Eurovision: Anchetă la compania publică de radio și televiziune din Republica Moldova

419

17 mai 00:00MapamondRusia refuză să negocieze eliberarea combatanţilor blocaţi în tunelurile de la Azovstal

Rusia a refuzat duminică să negocieze cu privire la posibilitatea eliberării combatanţilor ucraineni ai batalionului...120

17 mai 19:52MapamondConsiliului Afaceri Externe al UE s-a reunit la Bruxelles

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene s-a reunit pe 16 mai, la Bruxelles, pentru a lua în discuţie subiecte...301

17 mai 19:52MapamondGermania nu va mai importa petrol din Rusia!

Germania intenţionează să înceteze să mai importe petrol din Rusia de la finele acestui an, chiar dacă Uniunea...280

17 mai 19:58MapamondUn mort şi cinci răniţi după ce un avion s-a prăbuşit pe un pod din Miami. Video

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a...393

17 mai 19:58MapamondJurnalista care a protestat în direct la TV în Rusia riscă să piardă custodia propriilor copii

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, se confruntă cu probleme în plan personal, ea...354

17 mai 19:58MapamondUcraina: Civili răniţi de militarii ruşi, duşi împotriva voinţei lor în Rusia

332

Sănătate
17 mai 00:00SănătateDurerile de ficat: cauze și remedii

Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...105

17 mai 00:00SănătateDurere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament

Durerea de ureche poate avea mai multe cauze, iar de cele mai multe ori se tratează de la sine, dispărând destul de...112

17 mai 00:00SănătateNutriționist: Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat

122

17 mai 00:00SănătateCare sunt cele 11 beneficii ale somonului

Îți place somonul? Avem vești bune! Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai...109

17 mai 00:00SănătateDieta mediteraneeana scade riscul de cancer endometrial

Riscul de a dezvolta cancer este proporțional cu vârsta și este influențat și de genele moștenite, însă e...105

17 mai 00:00SănătateDiabetul gestațional: cauze, complicații și tratament

Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii. La fel ca și diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2, acesta...115

17 mai 00:00SănătateEvusheld, protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 pentru 6 luni

Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...104

17 mai 00:00SănătateCe este cancerul pancreatic și cum se aplică „chirurgia Whipple“ în procesul de tratament?

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. Ce este cancerul pancreatic, care sunt...109

17 mai 00:00SănătateVaccinul Valneva: O 'notificare de intenţie' privind rezilierea contractului, expediată de CE

107

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT