REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Liviu Chesnoiu: Oamenii au nevoie de suport PSIHOLOGIC, să treacă peste VALUL 2 al PANDEMIEI

Liviu Chesnoiu: Oamenii au nevoie de suport PSIHOLOGIC, să treacă peste VALUL 2 al PANDEMIEI

Replica API 19 octombrie 2020 | 00:00 1714

Marcel Vela, ministrul de Interne, a ținut să povestească o întâmplare petrecută în stațiunea Mamaia, pentru a sublinia momentele grele în care ne aflăm și dorința de a fi mai buni și mai uniți în aceste clipe grele. Drept răspuns la întâmplarea plină de tâlc, o femeie i-a atras atenția acestuia că în România există și persoane anxioase sau depresive, iar o eventuală carantinare sau închidere a orașelor i-ar lăsa pe aceștia fără nici un fel de ajutor, într-o situație fără scăpare.

Ministrul de Interne a povestit o întâmplare petrecută în stațiunea Mamaia, acolo unde doi polițisti au iertat un șofer care parcase mașina pe marginea apei, lucru interzis prin lege, deoarece fiul acestuia suferea de o boală cumplită și singurul mod în care putea să îl convingă să își ia medicamentele era o plimbare pe malul mării. El îi felicită pe cei doi polițiști pentru înțelegere dar și pentru profesionalism, dorindu-și ca noi toți să fim mai buni și mai uniți. Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, a vorbit pentru Replica, despre eventualele repercusiuni pe care o a doua carantinare ar putea-o avea asupra persoanelor anxioase sau depresive.

”Oamenii aceștia au nevoie de suport psihologic”

”E posibil ca al doi val să fie mult mai groaznic decât primul, pentru că acum se preconizează și mai multe victime. Sunt foarte multe persoane cu probleme, claustrofobice, cei în vârstă nu au voie decât câteva ore sa iasă, oamenii aceștia au nevoie de suport psihologic. Să sperăm că nu vor fi acele restricții draconice ca în primul val, să sperăm că vor exista medicamente îndeajuns. Toată lumea trebuie să comunice, și noi trebuie să ne ajutăm între noi, să ne sunăm, să nu îi lăsăm pe cei singuri să simtă că sunt ai nimănui.” a declarat Liviu Chesnoiu, pentru Replica de Constanța.

Marcel Vela

Noi suntem o societate mai cazonă

În privința modului în care oamenii legii vor proceda dacă se va încălca legea, ținând cont că în starea de urgență aceștia s-au grăbit să dea amenzi, iată ce a declarat Liviu Chesnoiu: ”Noi suntem o societate mai cazonă așa, la noi ordinul se execută întocmai și la timp. O mentalitate se schimbă după trei generații. Poate peste 100 de ani o să fie polițiștii mai eleganți, mai înțelegători pentru că o să fie o altă generație. În această perioadă, poate că și polițiștii ar trebui să nu aibă ochelari de cal, și să fie mai înțelegători cu toată lumea.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce l o baga in seama ziarele pe acest papitoi cu pretentii de psiholog! Oameni buni, este papitoti rau...cum de a stat si la politie e si mai de mirare!
1
0
Ai nevoie de suport psihologic sa-ti recunosti copilul.
3
0
Total eronat, romanul are nevoie de suportul de metal de la o bata ca sa treaca de orice val pandemic. romanul are nevoie de frica, de teama, de curele pe spate daca il vrei un om normal. Nu i da romanului ideea de libertate ca e prea prost sa stie ce sa faca cu ea. romanul nu se revolta nici daca i dai un picior la podoabe, nu i arde lui sa si faca dreptate ca e prea ocupat sa si distruga creierul spre metode de furat orice. Nu, nu de psihologie are nevoie, doar de un pulan militienesc.
1
1
Ai reliefat perfect situatia. Esti cunoscator. Bv.
2
0
cine te cunoaste nu te mai baga in seama. nulitatea in materie iti este arhicunoscuta. articolul de fata este rezultatul unei atractii reciproce a doi oameni la fel de valorosi rezultant acest material de doi bani.
4
0
Chesnoiule tu ai nevoie de psiholog,la ce handicapat esti ai fost de kkt si la politie cat ai fost,ti-au dat militieni un sut in cur si au scapat de tine
4
1
depasiti de situatie, contrazicandu se intre ei si aruncand in mas media parerile lor oculte a distrus increderea omului in stiinta , in viata, ei prospera ca asa a procedat toata viata si sunt adaptati iar omul saracul o ia razna!
4
0
Tu ai nevoie urgent de tratament de specialitate ! La pensie nu mai este mocangeala de la I.P.J. ? Cum mama dracului Tu , la fel ca militianul ala de la I.G.P. Bucuresti Colonel Coman Adrian , v-ati tras aparate Poligraf casate de la Ministerul de Interne , care valoreaza sute de mii de dolari si acum ca pensionari sunteti prosperi oameni de afaceri cu cabinete private de psihologie si cu detectoare de minciuni particulare ?!?!? Rusine sa iti fie !
6
2
Na ca se pricepe si la asta!
3
1
virgile, asta e echivalentul tau. Asa e asta psiholog, cum esti si tu ziarist!
1
1
orice infectat cu covid sa fie amendat cu 5000 de euro,, sa vezi cum functioneaza !
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369