REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Liviu Dragnea, huiduit la instanţa supremă, unde reîncepe procesul său

Liviu Dragnea, huiduit la instanţa supremă, unde reîncepe procesul său

Replica API 4 octombrie 2017 | 00:19 376

Liviu Dragnea, președintele PSD, a venit marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se desfășoară procesul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. El a fost huiduit de un grup de oameni strânşi în faţa instanţei.

La intrarea în sediul instanței, Dragnea a fost întâmpinat de aproximativ 10 protestatari, care i-au reproșat implicarea în dosarul Belina, potrivit RTV.NET.

Dragnea nu a dorit să dea declarații jurnaliștilor, în timp ce protestatarii strigau: "Justiție, nu corupție!". Unul dintre ei i-a fluturat prin faţa ochilor o pereche de cătuşe.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

Procesul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman, a fost reluat de la zero, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia reluării acestui proces a fost luată în 5 septembrie, în condiţiile în care judecătoarea Anamaria Dascălu se va pensiona şi nu va mai face parte din completul căruia i-a fost repartizat acest dosar, fiind înlocuită de Constantin Epure. Astfel, a fost invocată o decizie a CEDO, fiind pusă în discuţie din oficiu reluarea procesului.

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. "În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă", susţine DNA.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefii din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Bombonica Prodana a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

La cererea Bombonicăi Prodana, care a invocat o excepţie de neconstituţionalitate, instanţa supremă a sesizat Curtea Constituţională în privinţa definiţiei abuzului în serviciu. CCR a decis că impunerea unui prag valoric în ceea ce priveşte abuzul în serviciu este de competenţa Parlamentului, precizând că reglementarea valorii pagubei şi gravitatea vătămării rezultate din comiterea faptei de abuz în serviciu este necesară pentru delimitarea răspunderii penale de celelalte forme de răspundere juridică. Ministerul Justiţiei a anunţat că, urmare a deciziei CCR, infracţiunea de abuz în serviciu urmează să fie redefinită, inclusiv prin instituirea unui prag valoric.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce rusinos ca al treilea om in stat cu interlopii la ICC insotit si de idiotul de STEFANESCU
2
0
Noi romani suntem un popr Lasi,politicieni lucreza direct cu Interlopi,,Stefanescu,,Noi trebue sasutinem jurnalisti curajosi ca Malin Bot si alti noi radem ca la lovitGorilele de Interlopi.
2
0
ce atiita manifestati ce atiita ingramadeala microfoane.punetil jos si sugeti penisul sa vada el cine is cei care pupa cur.asa asa ii trebuie.
3
0
Daca stam si analizam cu judecata,politicienii sunt niste osanze imputite, generate de mlastinile infestate,numite partide.Sunt atat de putrzi incat D.N.A-ul poate sa faca ce vrea cu ei.Timp de 19 ani au facut numai tampenii! Parca, pentru prima data acest hot Dragnea a facut ceva.Ar fi cazul sa-l lasam sa realizeze promisiunile si apoi sa-l judecam.
3
1
Unde a fost SPPul. Alta data nu poti sa respiri de ei.
1
1
Merita catusele, oricum este un penal. De mincinos si hot nu mai vorbim, deja nu-l mai suportam... Cat tupeu si aroganta pe capul lui !? Da, est un infractor !!
5
2
Ia-te tu de mina cu puscariasul dragnea si mergeti impreuna la puscarie,sau daca nu mergeti in piata,sa VA judece poporul,daca este ASA de nevinovate,dragnea de ce si-a adus gunoaiele alea de gorile ,Fara creier,numai grasime PE ei si atit,niste scursuri ale societatii,sa zica mersi dragnea CA a scapat viu,dar a doua oara,cred ca-i VA fi sfirsitul ,satana
6
2
Sotul meu ZDRAGNEA merita multa multa puscarie..m-a parasit cand aveam nevoie de un... peste
7
1
Dracnea e conduce tara futula in gura de puscarias aa te futa poporu ca pe musolini in piata poporu te executa intr o zi credema mustata ti o iau in pul.
5
2
Conform dex dragnea este un infractor .cititi dex ul.
9
1
Anonim postac tare I-ti mai place sa halest kkt.Zic acum posibil sa I-ti placa.Ai habar de afirmatiile pe car le faci sau dai din gura sa arati frumi la rezit.Japita umana oameni au votat.Scuze nu te include in acesta cat.Esti jaaaalni men.Mars.
5
5
Ia-te de mana cu Kim Jong-un, imbecilule! Mananci...ieftin, si se pare ca-ti si place. Pofta buna!
6
12
Ff bine ati facut,dar trebuia sa I le puneti la mini si dus in piata,sa DEA socoteala la popor ptr tot ce a furat,sau dus direct la puscarie,satana,ciuma,dictatorul,asta merit pus la zid,Mai rau CA ceausescu,cit rau a facut si face in continuarie,merita jupuit de viu,si tataroaica imputita,si ea la fel jupuita,si baba Rovana plumb,Alta hoata,nenorocita,toti trei dusi in piata,cu catusele PE miini,
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367