REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Liviu Dragnea: Nu vom renunţa la proiectul de descentralizare

Liviu Dragnea: Nu vom renunţa la proiectul de descentralizare

Replica API 8 aprilie 2014 | 00:00 156

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a declarat luni că Guvernul nu va renunţa la proiectul de descentralizare, susţinând că procesul de consultare pentru noul proiect de lege al descentralizării va fi la fel de amplu.

"Aş vrea să subliniez încă odată că decizia CCR privind proiectul descentralizării susţine necesitatea acestei reforme şi implementarea ei cât mai curând cu putinţă, prin urmare vă spun că nu vom renunţa la proiectul de descentralizare şi nu susţinem desfiinţarea a 2.500 de comune din această ţară. Vom ţine cont de toate comentariile CCR care au adus multe clarificări într-o legislaţie stufoasă, într-o legislaţie lipsă în multe domenii care nu sunt reglementate şi decizia CCR ne ajută foarte mult. În acest context am demarat procedurile iniţiale de reluare a transferurilor de competenţe de la instituţiile publice centrale către autorităţile locale, astfel fiecare minister va veni cu propriul proiect de descentralizare în sectorul respectiv. De asemenea, vom oferi explicaţii mult mai amănunţite atunci când vom veni cu proiectul de lege în Parlament. Vreau să vă asigur că procesul de consultare pentru noul proiect de lege al descentralizării va fi cel puţin la fel de amplu şi îmi doresc ca toate grupurile parlamentare să răspundă la invitaţiile pe care noi le vom face şi sper să participe la grupurile de lucru pe care le vom organiza", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218