REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Liviu Dragnea victorie la CCR, din spatele gratiilor

Liviu Dragnea victorie la CCR, din spatele gratiilor

Replica API 27 iunie 2019 | 01:45 468

Curtea Constituțională a dezbătut, miercuri, sesizarea PNL și USR pe proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

CCR a respins sesizarea de neconstituționalitate, ceea ce înseamnă că legea merge la promulgare.

In obiecția de neconstituționalitate la Legea pentru modificarea articolului 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României, PNL și USR susțin că proiectul a fost adoptat fără consultarea prealabilă a Băncii Centrale Europene, încălcând astfel obligațiile asumate de România prin Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE) și alte norme europene obligatorii.

„Obligatia consultării Băncii Centrale Europene în legătură cu orice amendament care urmează a fi adus Statutului băncii centrale naționale a fost stabilită prin art. 127 alin. (4) al TFUE care prevede că BCE trebuie consultată cu privire la orice act al Uniunii propus în domeniile care țin de competențele sale, precum și de autoritățile naționale, cu privire la orice proiect de reglementare în domeniile care sunt de competența sa, dar în limitele și în condițiile stabilite de Consiliu, în conformitate cu procedura prevăzută la articolul 129 alineatul (4). În domeniile care țin de competențele sale, BCE poate prezenta avize respectivelor instituții, organe, oficii sau agenții ale Uniunii sau autorităților naționale”, arată partidele de Opoziție în textul sesizării, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu vreti sa se repatrieze aurul tarii care a fost trimis afara de Isarescu fara aprobare sunteti tradatori de tara si neam. Aurul, tezaurul, depozitele de metale si materiale pretioase si semipretioase sunt singura asigurare a unui stat in caz de catastrofe, razboaie, incapacitate de plata, etc, aceste valori pot fi folosite daca le ai in tara daca nu plangi si te rogi da primesti ceva inapoi cum facem noi cu tezaurul dat la rusi.
0
1
Dragnea sa stea unde e si sa taca o data din gura. Nimeni nu mai vreasa auda de el.
2
0
Comentam, facem pe desteptii, ii hulim pe cei pe care credem ca i cunoastem, pe cei care au guvernat. Asta nu i rau, dar sa i sustinem atat de vehement pe cei din tabara usr, pnl, etc denota cat de prosti suntem. Si cand spun prosti, cred ca sunt f bland. Pute pamantul sub noi de cat de ordinari suntem, idioti, dornici de putina atentie din partea nimanui. Un astfel de prostan m a facut candva psd ist, doar pt ca am avut o parere diferita de a lui. Va vine sa credeti sau nu, exista o a treia categorie de oameni, care nu tin nici cu psd ul nici cu usr ul.
0
3
CCR e sluga ticaloasa care face cele mai cumplite mizerii, niste mizerii de nici macar Iordache, Nicolicea sau Serban Nicolae nu viseaza sa la legifereze in parlament. Toate deciziile, ABSOLUT TOATE, in favoarea celor condamnati si cu procese pe rol. CCR a ajuns sluga prea-umila a talharilor.
4
0
asta de sub .nine ,fiu de multinatonale , se futea ma - ta cu cine apuca , pe 30 de dolari..morocanca , ce vrei ...
1
3
O sa dispara haurul cum au disparut si timbrele din tezaurul tarii. Haur mai avem la londra, pe timbre s-a pus batista pe tambal. Muie pesede cu mult cacat !!!
1
3
la noi sigur haurul se pierde !
6
2
De ce nu publicati raportul greco si al comisiei de la venetia cu privire la sectia speciala de anchetare a magistratilor ca sa intelegem de ce nu mai are cvorum csm ul
9
2
O victorie insemnata, pacat de prostii care au iesit in strada de dragul multinationalelor. Era f bun si un impozit pe cifra de afaceri.
11
3
Astia care voteaza USR, PNL,PMP etc vor ca tara asta sa fie colonie condusa de ambsadori si UE. Au vocatie tip "capul plecat sabia nu il taie"
10
10
ce dovada aveti ca dracnea lucreza pentru romania daca ei il certau pe isarescu ca nu scade inflatia si azi il sustin tot pe isarescu in functi.
8
9
Ce dovada mai clara poate fi ca pnl, usr si toata sleahta de securisti sunt impotriva romanilor si reprezinta doar interesele celor din Vest. Cat despre tampitii care cred ca o tara se dezvolta prin dna si procurori ar trebui sa ia lectii de istorie si sa se trezeasca la realitate. Ne conduc detasat incultura si prostia.
12
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218