REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

LIVIU GHEBAUR PREGĂTEŞTE un MEGA TUN IMOBILIAR, pe MÂNA lui FĂGĂDĂU!

LIVIU GHEBAUR PREGĂTEŞTE un MEGA TUN IMOBILIAR, pe MÂNA lui FĂGĂDĂU!

Replica API 31 august 2020 | 00:04 9813

Unul dintre milionarii Constanţei, care a ţepuit statul, potrivit DIICOT, cu 30 de milioane de euro, prin evaziunea fiscală cu cereale derulată în Portul Constanţa, face afaceri cu Primăria Constanţa. Liviu Şerban Ghebaur, prin firma sa Dinamic Trading Star, a solicitat, pe 5 iunie a.c., de la administraţia locală, cumpărarea unui teren situat pe bulevardul Mamaia 286, în suprafaţă de 1060 mp. Terenul e ocupat pe o suprafaţă de 876 mp de o construcţie pe care a adjudecat-o prin licitaţie publică în aprilie a.c., în cadrul unui dosar de executare silită. Cel mai probabil, Ghebaur intenţionează să dezvolte aici un proiect imobiliar.... cu sprijinul lui Decebal Făgădău. Primarul a dat curs solicitării sale şi a iniţiat proiectul de hotărâre pe care l-a introdus pe lista suplimentară a şedinţei de luni. Rămâne de văzut dacă aleşii locali vor da undă verde pentru finalizarea tranzacţiei.

Curios este faptul că, în mod normal, o astfel de cerere „şade” în sertarele primăriei luni de zile de la data formulării acesteia. În cazul lui Ghebaur, în doar două luni a ajuns pe ordinea de zi. Se ştie faptul că Liviu Ghebaur era un apropiat al lui Radu Mazăre.

Liviu Ghebaur

Ghebaur, acuzat că a furat 30 milioane de euro

Societatea este deţinută de Liviu Şerban Ghebaur, cel care a controlat, până în urmă cu câţiva ani, doi dintre cei mai mari operatori portuari, North Star Shipping şi Minmetal. Numele afaceristului constănţean Liviu Şerban Ghebaur a fost legat de un scandal de evaziune fiscală de zeci de milioane de euro.

(click pe imagine)

Ghebaur şi alţi parteneri de afaceri aau fost acuzaţi că ar fi declarat, în acte, că au exportat cereale prin firmele unor libanezi, dar că, de fapt, acestea nu ar fi părăsit niciodată depozitele lor din Portul Constanța. Potrivit DIICOT, milionarii constănţeni Liviu Ghebaur şi Cătălin Trandafir, patronii cunoscutelor firme Umex, NSS şi Minmetal au constituit un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea de acte nereale în faţa autorităţii vamale, contrabandă, spălare de bani.

Membri ai grupării infracţionale coordonate de libanezii de El Khalil Jihad şi Youssef Laoun, Ghebaur şi Trandafir au facilitat tranzacţii ilegale de cereale prin firmele lor, fiind astfel complici la o evaziune de peste 30.000.000. de euro.

Vom reveni cu amănunte

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E clar. A executat sediul Brise Group Agro Trade Grains mai nou, care intra in insolventa pe noua septembrie. Inculpatul Bucur Marius Catalin asociatul Brise Group a dat datoria lui Ghebaur prin executorul Ionica. Multi fermieri mai au de incasat bani de la Brise Group, dar o sa se intample ca Barter Group
1
0
Rahatul asta de primar, fara realizari, fara viziune, fara bun simt si fara nici o cunostinta elementara despre administratie, descendent al lui Mazare, a distrus Constanta. Clar, fara nici un dubiu. Isi bate joc de toti si sper sa plateasca inzecit, nenorocitul asta sinistru. Sincer, nu stiu cine este mai rau. Papagalul ala hot sau nesimtitul asta hot si prost?
7
0
La cati bani ai furat, si la cat de urat esti, fa.ti si tu o operatie estetica, lasa dracu constructiile ca nu le iei cu tine....Asa operat, de bucuri si tu de viata!! Se mai uita femeile la tine....dar la ce chitra esti, mai bine ramai urat
4
0
Pe 27 o sa vedem cati corupti si prosti avem in oras
5
2
Reintroducerea pedepsei cu moartea prin spanzurare sau scaunul electric.
5
1
arogant, fara carisma, a facut orasul varza, are trecutul patat de asocierea cu mazare, continuator al politicii lui mazare, un dezastru pt constanta.. numai cei ce urasc constanta voteaza fagadau
11
1
Votam DECEBAL FAGADAU sa scapam de hotii care au capusat orasul asta!
2
16
I-a dat lu Fagadau de l-a naucit. L-a bagat in sciatica de la servieta aia grea.
11
3
stiti ca nu aveti voie sa publicati poze in care se flosesc si se face reclama la tigari sau nu v-a spus la spiru la jurnalism? L-ati pus pe asta tras la fata cu tigara in gura
7
5
e un boschetar
13
2
Nu e nevoie de niciun articol. Toata Constanta stie deja, de pe propria piele, de ticalosiile si prostiile lui Fagadau. Le-o fi facut fortat de Comanescu, din 2014 incoace de cand sta pe scaunul lui Mazare. Blocuri in cartiere de case sau in fata altor blocuri, copaci taiati, ajungi acasa si parchezi pe Luna samd. Las ca vedem peste 4 saptamani, la alegeri.
23
1
Faaa..esti pe langa tare cu articolul...ti.o.fi foame rau..anorexico!!! Nu ai nici o treaba cu realitatea...daca se dau astia la tine...te mai ingrasi vreo 20 de kg....
4
11
Cum sa se finalizeze dosarul de ezaziune? nu s-a finalizat,se amana judecarea pana uita lumea de dosar,ca doar asa se procedeaza,furi zeci de milioane de la stat sa ai destul de dat la toata lumea si la politicieni indiferent de culoare si la judecatori,nu este uratul asta singurul care face asa ceva asta este una dintre metodele standard prin care s-au furat bani romanilor dupa 1990,pentru ca specialisti in delapidari au folosit mai multe.
17
1
Fagadau n-are nicio greata cand trebuie sa fure de la noi.S-a dovedit ca Fagadau este mai crud,mai avar ,mai lacom,mai toxic si mai periculos decat Mazare.Doua secole fata PSD ! Muie PSD !
30
5
eu castig alegerile detashat
3
13
A facut sondaj de opinie Fagadau? Daca vor constantenii acest imobil? Ca la imobilul str Mircea cel Batrin nr 47? Care ocupa o suprafata de doar 200mp? Cautati in presa
17
3
JOS MAFIA MAZARE! JOS FAGADAU! jos toti make din primaria Cta!
28
5
Dar astia fac sedinta la fiecare 2 zile mai nou? Astia fura acum cat mai pot...
20
2
Astea sint fitile in campanie electorala si cam atiit.Stai lin dnle Comanescu dnl Chitac va cistiga k in 2016.
11
20
Si Ghebaur si Trandafir , dupa ce au furat ai facut balarii, au vandut, unul NSS si celalalat USA. NSS a vandut la americani si USA la chinezi. A fost bagat la USA si Mihai Felescu, alt hot ordinar. Pa
14
1
Acest Ghebaur este de fapt Viorel al lu' "Vulpita", moldoveanul acela retardat si analfabet de la Antena3-Acces in rect. Asemanarea este izbitoare, ori este Viorel ori fratele geaman, mai reterdat, al acestuia. Deci sesizarea organelor judiciare este lovita de nulitate. Case closed!
14
3
Mai interesant de stiut este cum s-a finalizat acel dosar de evaziune. Asta ar deosebi un jurnalist veritabil de un banal amator copy-paste.
17
2
Amice:Aceasta Stire:ba Prostul satului de ce te legi de Batrani din Clubul Pensionariilor lasa-i in pace ca la Votat pe Dnul Primar Al Constantei Domnul Decebal Fagadau si nu e problema ta si stai cuminte in banca ta ca de nu-ti dau doua dupa ceafa de nu te vezi bai Maimutoi Tolomac si blegoman!!
9
12
Tot mazare conduce Constanta!
15
4
Se da la geoale , care pe care , acum se scot asii din maneca ....asteptam si cartile lui fagadau !
7
6
Chiar nu l vede nimeni ???
16
1
ar trebui citita de tradatorii aia ordinari din cluburile pensionarilor care l au votat pe fagabou, merita batuti cu sacosa de ulei numai in gura pe pensionarii aia nenoriciti
21
7
Acum Ghebaur are IFN, Fortuna Capital, unde sunt angajati toti liberalii. Asa se face politica...
12
6
Jeguri care au incasat salarii grase ca sa fure. Traiesc numai din bani furati
14
0
Trandafir nu era la United Shipping?
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218