REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Liviu Pop: OUG privind revoluţionarii nu poate fi retrasă, dar se pot face corecturi în Parlament

Liviu Pop: OUG privind revoluţionarii nu poate fi retrasă, dar se pot face corecturi în Parlament

Replica API 6 ianuarie 2015 | 00:11 232

sursa foto: vestic.ro

Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi, a declarat, luni seară, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care a mai precizat că invită reprezentanţii revoluţionarilor, marţi, pentru continuarea discuţiilor.

Pop spune, înt-un comunicat, că nu este posibilă abrogarea ordonanţei privind obligativitatea obţinerii de noi certificate de către revoluţionari.

"Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi la aceasta. Cât timp există deschidere către dialog cred cu tărie că anumite probleme semnalate pot fi remediate. Doar prin dialog, prin consultări, se poate ajunge la stabilitate, la eliminarea conflictelor sociale şi a acţiunilor revendicative", arată ministrul delegat pentru Dialog Social.

Liviu Pop mai spune că marţi, de la ora 12.00, reprezentanţii Asociaţiilor de Revoluţionari din România sunt aşteptaţi la cabinetul său, pentru continuarea discuţiilor.

Demnitarul adaugă faptul că la întâlnirea cu revoluţionarii de luni au participat Alexandra Braica, secretar de stat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Adrian Sanda, secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Revoluţionarilor din decembrie 1989 şi a Deţinuţilor Politici, Gheorghe Tănăsoiu, secretar general la Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Revoluţionarilor din decembrie 1989 şi a Deţinuţilor Politici, şi Corneliu Vişoianu, consilier al prim-ministrului.

Sute de revoluţionari au protestat luni, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate, impusă prin OUG la sfârşitul anului trecut.

Câţiva dintre ei, printre care şi Dumitru Dincă, au intrat în sediul Guvernului, pentru discuţii la care să ceară abrogarea ordonanţei. Aceştia au ameninţat la un moment dat că vor intra în greva foamei dacă nu vorbesc personal cu prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de control, după acest protest, să verifice activitatea Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari începând din 1990, în principal modul în care au fost acordate certificate de revoluţionar, au declarat surse din Guvern.

Unul dintre revoluţionarii prezenţi la negocierile de la Guvern, Mihai Orbulescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că demersul premierului este o primă victorie a acţiunii de protest.

"Să meargă Corpul de control să verifice. Noi am cerut acest lucru pentru că sunt mari nereguli acolo, pentru că sunt impostorii lui Sanda (Adrian Sanda, secretar de stat, şeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor - n.r.)", a mai spus Orbulescu.

Acesta a mai precizat că revoluţionarii aşteaptă în continuare să aibă o discuţie cu Victor Ponta şi că, în funcţie de reacţia Guvernului, vor decide ce vor face mai departe.

Orbulescu a adăugat că revoluţionarii vor aştepta invitaţia la o discuţie cu premierul, marţi, în Piaţa Victoriei, unde se vor aduna la ora 10.30.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369