REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Liza Minnelli a supravieţuit celor trei sarcini pierdute şi depedenţei de alcool, dar era să moară din cauza unei muşcături de ţânţar

Liza Minnelli a supravieţuit celor trei sarcini pierdute şi depedenţei de alcool, dar era să moară din cauza unei muşcături de ţânţar

Replica API 21 septembrie 2020 | 00:00 780

Liza Minnelli este showbiz royalty, cum spun americanii, fiind faimoasă de când încă nici nu se născuse. Tatăl ei a fost nimeni altul decât regizorul de succes Vincente Minnelli, în timp ce mama ei a fost superstarul hollywoodian Judy Garland. O viaţă trăită în lumina reflectoarelor, celebritatea punând o presiune adesea insuportabilă asupra artistei...

Liza a venit pe lume pe 12 martie 1946 şi a devenit celebră în 1972, când a câştigat Oscarul cu filmul Cabaret, având apoi o carieră de primă mână la Hollywood. La 19 ani, a câştigat premiul Tony, pentru prima ei producţie de pe Broadway, Flora, The Red Menace, după care a mai obţinut încă două astfel de premii. La numai 26 de ani, a devenit laureata Oscarului, cu Cabaret (1976), statueta fiind apoi urmată de două Globuri de Aur.

În ceea ce priveşte viaţa ei privată, n-a fost deloc lipsită de suişuri şi coborâşuri. Când de-abia reuşise să-şi înfrângă depedenţa de alcool, Liza era cât pe ce să moară din cauza unei banale muşcături de ţânţar, care i-a cauzat o encefalită aproape fatală, în 2000.

La un pas de moarte

Encefalita virală, de care a suferit Minnelli, este nimic altceva decât o infecţie a creierului, tradusă în termeni simpli în umflarea creierului. „A fost foarte bolnavă, situaţia ei a fost critică, dar acum se recuperează foarte bine”, a declarat neurologul Maurice Hanson de la spitalul unde fusese internată vedeta. „Liza este binedispusă şi în niciun caz pe patul de moarte”, a adăugat atunci şi publicistul ei.

Liza avea 54 de ani pe 8 octombrie 2000, când s-a prăbuşit brusc la podea tremurând zdravăn din tot corpul. „Am găsit-o semiconştientă pe jos, dezorientată şi suferind de ceea ce părea un accident vascular cerebral”, au declarat cei de pe Salvare.

Paramedicii care ajunseră acasă la ea au dezvăluit simptomele vedetei, printre care s-au numărat paralizia laterală a corpului, vorbitul indescifrabil şi muşchii faciali aproape deloc funcţionali. La spital, după ce i s-au făcut analize, Liza a fost diagnosticată cu encefalită şi tratată ca atare. După ce a fost externată, Minnelli a fost nevoită să revină la spital din cauza deshidratării accentuate.

„Virusul e transmis, de obicei, prin muşcătura unui ţânţar, iar acesta a fost cel mai probabil şi cazul ei”, a completat neurologul Leonard Cohen.

Suişuri şi, mai ales, coborâşuri...

Liza era totuşi obişnuită cu greutăţile în viaţă. Căsătorită şi divorţată de patru ori, Minnelli şi-a dorit mai mult ca orice să devină, la un moment dat, mamă, însă visul nu i s-a îndeplinit niciodată, ea suferind trei pierderi de sarcină absolut distrugătoare.

Primul avort spontan s-a petrecut în timpul căsniciei cu Jack Haley Jr., iar următoarele două, pe când era într-o relaţie frumoasă cu sculptorul Mark Gero. După divorţul din 2003 de cel de-al patrulea ei soţ, producătorul muzical David Gest, Liza a trăit mai mult singură în apartamentul ei din New York, în care o aşteptau doar căţeii ei schnauzeri.

„Sunt eu o divă? Niciodată! Pentru mine divă este o cântăreaţă grasă de operă. Ştiu că termenul e folosit altfel, dar eu nu sunt pretenţioasă, sunt o fată de gaşcă. Eu sunt fericită atât timp cât am un duş în camera mea de schimb şi un televizor cu eran mare. Atât cer!”, spunea cu câţiva ani în urmă.

Lupta continuă...

În 2015, superstarul se internase – a câta oară?! - într-o clinică de reabilitare, pentru a-şi ţine în frâu depedenţa de alcool şi analgezice. Fiica lui Judy Garland, care a murit în urma unei supradoze accidentale la numai 47 de ani – adică când Liza avea numai 23 de ani – a moştenit problemele pe care faimoasa ei mamă le-a avut cu substanţele interzise, însă încearcă din răsputeri să le ţină sub control, scrie okmagazine.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614