REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Liziera ororilor, de la ieşire din Constanţa: cadavre, câini morţi legaţi de copaci şi oameni care trăiesc în pământ

Liziera ororilor, de la ieşire din Constanţa: cadavre, câini morţi legaţi de copaci şi oameni care trăiesc în pământ

Replica API 15 martie 2014 | 00:00 479

Dispărut din februarie, găsit fără suflare

Dispărut din februarie, găsit fără suflare

Sunete sinistre ieşite din pământ, cranii de câini atârnate de copaci, siluete strecurându-se prin întuneric! Nu vorbim despre un film horror, ci doar de liziera de pe partea dreaptă, de la ieşire din Constanţa, spre Valu lui Traian, acolo unde vineri, 14 martie, un pădurar a găsit trupul neînsufleţit al unui bărbat de 59 de ani. Acesta era dat dispărut de la finele lunii februarie şi avea probleme psihice, iar acum oamenii legii încearcă să stabilească împreujurările în care s-a desfăşurat nefericitul eveniment. De asemenea, pădurarul a relatat, pentru "Replica", faptul că respectiva lizieră este una a groazei şi că multe ciudăţenii se petrec în locul cu pricina de ani buni de zile.

Imagini macabre! Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o lizieră, la ieşire din Constanţa, spre Valu lui Traian, în dimineaţa de vineri, 14 martie. Bărbatul era dat dispărut la finele lunii februarie şi ar fi avut probleme psihice. Criminaliştii au ajuns la faţa locului, la fel şi sora decedatului, care l-a identificat. Bărbatul are 59 de ani, se numeşte Vasile Rusu şi este din Pantelimon. Familia spune că acesta a mers la o pomană în zona Palas, după care a precizat că se duce în Medgidia, acolo unde avea un apartament ce urma să fie vândut. De atunci nu a mai ştiut nimeni nimic de el. În plus, sora lui Vasile a adăugat şi faptul că el a menţionat de mai multe ori că se va sinucide, că se va aruca de pe podul rutier de la Medgidia. Deznodământul tragic avea să aibă loc în dimineaţa de vineri, când pădurarul din zonă a dat peste trupul neînsufleţit. "Eram într-o patrulă, în dimineaţa asta (vineri - n.r.) şi participam şi la o curăţenie pe marginea pădurii. Şi aşa am zărit o persoană care era decedată. Am sunat la 112, a venit Poliţia... Am înţeles că era bolnav psihic. La început am crezut că avea urme de violenţă, dar s-a stabilit că nu. Cred că au tras câinii de el după ce a murit. Sora lui, care a venit aici, a spus că vroia să se sinucidă, că vroia să se arunce de pe pod la Medgidia", a declarat Suraj Velicu, pădurarul din zonă. Cel mai probabil, bărbatul a murit de frig, însă acest lucru se va stabili în urma necropsiei. "La data de 14.03.2014, ora 09.30 poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că, la ieşire din municipiul Constanţa către localitatea Valu lui Traian, într-o lizieră a fost găsit cadavrul unui bărbat. Deplasaţi operativ la faţa locului, oamenii legii au identificat cadavrul unui bărbat în vârstă de 59 de ani, din sat Runcu , comuna Pantelimon, care figura ca dispărut de la domiciliu din data de 27 februarie a.c.. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor morţii urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă", au spus reprezentanţii IPJ Constanţa. Din câte se pare, acesta este mort de câteva zile. "Eu am mai trecut pe aici. Am fost şi acum patru zile. Nu era", a mai spus pădurarul.

Oameni care trăiesc în pământ, stau cu picioarele goale pe jar şi atârnă cranii de copaci

Locul în care bărbatul de 59 de ani şi-a găsit sfârşitul este considerat unul al ororilor, potrivit oamenilor din zonă. Pădurarul Suraj Velicu a relatat cu ce ciudăţenii se confruntă seară de seară. "Sunt lucruri ciudate pe aici. Spre exemplu, sunt doi bărbaţi, tată şi fiu, fiul având vreo 30 de ani, pe care i-am tot prins pe aici. Îi gonesc, normal, dar se întorc şi tot aşa. Într-o seară, patrulam pe aici şi am văzut o ţeavă înfiptă în pământ, prin care ieşea fum. Nu mi-a venit să cred ochilor. Era o groapă acoperită cu un capac din lemne şi acolo locuiau doi oameni. Da, îşi făceau focul, dormeau acolo... în pământ!", a declarat el, pentru "Replica". Potrivit acestuia, cei doi şi-au pierdut locuinţa în urmă cu vreo şapte - opt ani şi de atunci stau pe unde apucă pentru a nu plăti chirie. Prima oară şi-au instalat un cort în respectiva lizieră, după care o baracă şi în cele din urmă s-au hotărât să trăiască sub pământ. "Acum nu ştiu pe unde mai sunt, că eu tot îi gonesc. Au ceva probleme psihice. La un moment dat, când eram tot în patrulă, am văzut un câine atârnat în copac, cu o curea legată în jurul burţii. Şi schelălăia săracul. Cei doi făcuseră asta. Mi-au spus că l-au pedepsit că le-a deranjat camera. Acum sunt numai cranii legate de copaci. Omoară câinii, nu ştiu ce fac", a mai spus pădurarul. Şi asta nu este tot. În acelaşi loc mai bântuie un individ care nu vorbeşte, râde isteric şi fuge când vede o prezenţă umană. "Da, mai este unul, aşa, mai chelios, cu o haină cam până pe la genunchi. Îşi face un foc, se descalţă şi se pune cu picioarele goale pe jar, se lasă pe vine şi stă aşa. Apoi se ridică şi o ia la fugă. Râde, ţipă...", a menţionat Velicu Suraj.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218