REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
19.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Locatarii blocului debranşat de la curent sunt REVOLTAŢI! S-au dus peste reprezentanţii ENEL!

Locatarii blocului debranşat de la curent sunt REVOLTAŢI! S-au dus peste reprezentanţii ENEL!

Replica API 8 martie 2018 | 09:40 319

Locuitorii blocului de pe strada Alexandru Lăpuşneanu din Eforie Nord, care acuză că au fost debranşaţi de la reţeaua electrică din cauza unor încurcături, par a fi găsit, în sfârşit, o rezolvare. Cotidianul „Replica” publica în numărul de ieri, un material în care oamenii, locuitori ai acelui bloc, sunt nevoiţi, să îndure frigul, din cauza faptului că odată cu debranşarea de la reţeaua electrică, nu au mai avut nici sursă de încălzire, iar noaptea temperaturile sunt destul de scăzute.

Un grup de persoane, proprietari ai locuinţelor din acel bloc, au fost, ieri, la sediul ENEL Distribuţie Dobrogea, de pe strada Nicolae Iorga din Constanţa, pentru a intra în dialog cu directorul zonal, pentru remedierea, într-un fel sau altul, a situaţiei. Oamenii ne-au declarat că totul a pornit de la Ion Pavel, investitorul care a construit blocul respectiv, dar care nu şi-a dus la bun-sfârşit toate obligaţiile ce-i reveneau. „Blocul a fost racordat la reţeaua electrică, prin 2008 – 2009, sub formă de organizare de şantier, apoi a plecat şi ne-a lăsat aşa. Era un contor general pe asociaţie, iar fiecare garsonieră avea un alt contor. Numai că unii plăteau corect, lună de lună, consumul ce le revenea, alţii plăteau mult mai puţin, iar asta bătea la ochi. S-au constatat un decalaj între consumul înregistrat pe contorul general de pe asociaţie şi suma rezultată în urma adunării consumului înregistrat de contoarele fiecărei garsoniere. Aşa s-a constatat că unii furau curent, iar de aici a rezultat o datorie de 76.800 lei, pe care noi trebuie să o plătim la ENEL şi pentru care am fost debranşaţi”, ne-au declarat oamenii nemulţumiţi.

Mai departe, odată ce au luat legătura cu conducerea furnizorului de energie, pare că s-a găsit o soluţie, cel puţin teoretică momentan. „Ni s-a recomandat să facem, în primă fază, o eşalonare de plată, pe care să o respectăm şi să plătim curentul care trebuie plătit, iar apoi să apelăm la o firmă agreată de ENEL, care să vină să facă un deviz de materiale-manoperă pentru lucrări complexe de instalaţii electrice. Asta înseamnă branşament direct de la stâlp la fiecare scară, cu tot cu cutii de legătură, în care să fie montate şi contoarele. Noi trebuie să ne asumăm datoria, iar ei vor veni să ne branşeze”, ne-au declarat locatarii blocului, după ce au discutat cu conducerea ENEL.

În ceea ce-l priveşte pe Ion Pavel, oamenii şi-au manifestat intenţia de a-l acţiona în judecată în vederea recuperării sumelor de bani pe care ei le-au plătit sau care urmează să le plătească din cauza nerespectării obligaţiilor sale. De precizat că Ion Pavel este nimeni altul decât proprietarul terasei-restaurant „Berlin” din Eforie Nord.

Precizările ENEL:

https://www.replicaonline.ro/precizari-importante-de-la-enel-referitoare-la-blocurile-din-eforie-care-au-fost-debransate-de-la-curent-348216/

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E inadmisibil asa ceva si eu sunt de acord cu datul in judecata ca nu am de gand sa platesc in rate ce au consumat altii. Mai sles ca in toamna era jumate din suma deci e clar ca cineva a consumat in still mare
0
0
Mergeti la primar. Serban are sigur o solutie la problema dvs. Va ajuta sigur!
1
2
E un abuz.Enel trebuia impreuna cu politia sa constate care apartamente sunt cu furt de energie si sa le debranseze.Pt Recuperarea prejudiciului enel are reguli.Dar ca sa fie mai siguri ca recupereaza mai repede si mai mult decat de la cei care au furat au debransat tot blocul pt ca au ei un tarif f mare pt rebransare.Nemernicii enel vor lua bani multi pt rebransare dar si bani multi de la furaciosi inmultindu-le cu 10 consumul estimat.A cazut pleasca pe enel cu smecheria asta.Va face la bani CA CAmatarii.
5
0
Suntem alaturi de d voastra,sumtem in aceeasi situatie corpulB
3
0
Sa vedeti cat va costa bransarea, fiind vorba de un bloc.
4
0
Fraierii pwlii nu au controlat cu evidenta consumul de pe casa scarilor.Furtul de curent se masca in consumul de pe casa scarii.Dar acum pe frig furaciosii au bagat radiatoare si au marit consumul care a dat de banuit ca se fura in bloc.
3
0
77 000 de lei adica peste 15 000 de euro? Si fraierii sa plateasca In rate la comun tot blocu 15 000 de euro plus bransamentul extrem de costisitor de mii de euro ? Niciodata, chiar maine vorbesc cu un avocat renumit, cu orice pret il actionez in judecata pe pavel asta chiar daca voi fi singur. Asta e razboi.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367