REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Locatarii blocului "Furnica" riscă să fie evacuaţi, în pragul iernii

Locatarii blocului "Furnica" riscă să fie evacuaţi, în pragul iernii

Replica API 7 noiembrie 2011 | 00:00 402

După ce instanţa i-a dat câştig lui Nicolae Chivu,

După ce instanţa i-a dat câştig lui Nicolae Chivu,

Mai mulţi bătrâni ar putea fi evacuaţi dintr-un imobil din centrul Constanţei, asta după ce Curtea de Apel a dat câştig de cauză celor care, în opinia adevăratului proprietar al imobilului, Federalcoop, l-au ocupat într-un mod mai mult sau mai puţin legal. Este vorba despre blocul "Furnica", după numele fostului restaurant care funcţiona odinioară la parterul acestuia. Imobilul este locuit de persoane în vârstă, foşti angajaţi ai Federalcoop, care plătesc chiria cu sume modice.

Numai că, în urmă cu câţiva ani, un fost director al Dobrogeacoop, structură dezafiliată de Federalcoop, a pus mâna pe el, printr-un şiretlic. Nicolae Chivu, căci despre el este vorba, pe vremea când era director al Dobrogeacoop, pare că a jucat pe două fronturi. El şi-a înfiinţat o societate, SC Chivu SRL, împreună cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Transporturi, Cerasela Miron, activând, o perioadă, şi la Dobrogeacoop, şi la firma sa. Potrivit Federalcoop, la un moment dat, Dobrogeacoop avea nevoie de bani pentru a reamenaja unele active ale societăţii şi s-a împrumutat de la SC Chivu SRL. Practic, cele două societăţi s-au împrumutat una pe cealaltă, la ambele figurând Nicolae Chivu. În baza acestui împrumut, după cum susţin sursele, întrucât Dobrogeacoop nu avea cum să restituie banii la termenul prevăzut, SC Chivu a executat silit societatea, cu ajutorul fostului executor judecătoresc Adrian Romanescu. Astfel, firma privată a lui Chivu şi-a adjudecat imobilul situat în inima oraşului. Astfel s-a ajuns în instanţă, Federalcoop contestând actele de adjudecare, iar reprezentanţii lui Chivu au invocat acţiunea ca fiind tardivă. Nici nu se apropiase de final dosarul privind contestaţia, că afaceristul Chivu a şi deschis dosar de evacuare a imobilului, la Judecătorie. Numai că instanţa a dispus suspendarea cauzei, până la finalizarea dosarului privind contestaţia făcută. Fiind vorba de contestaţie, Judecătoria Constanţa a dat câştig de cauză lui Chivu, însă, ajungându-se la Tribunal, în urma apelului declarat de Federalcoop, instanţa de apel a desfiinţat toate actele fostului executor Romanescu, dând câştig de cauză celor de la Federalcoop. Între timp, aceştia au făcut o adresă la Oficiul de Cadastru, de unde li s-a comunicat că imobilul respectiv este proprietatea privată a SC Chivu SRL. Acesta a fost şi argumentul potrivit căruia, la Curtea de Apel, pe data de 3 noiembrie, Chivu a avut câştig de cauză, în recurs. Potrivit reprezentanţilor Federalcoop, aceştia vor deschide un alt dosar, o acţiune în revendicare a imobilului. Partea proastă este că, în pragul iernii, locatarii blocului riscă să fie evacuaţi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218