REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Locatarii unui bloc din Constanţa, terorizaţi de câinele vecinului de la parter!

Locatarii unui bloc din Constanţa, terorizaţi de câinele vecinului de la parter!

Replica API 25 februarie 2017 | 00:00 1104

Traiul la bloc, dragul de el

Traiul la bloc, dragul de el

Locatarii unui bloc din municipiul Constanța sunt terorizați de vecinul lor... câinele! O familie care locuiește la parterul unui bloc situat pe Aleea Hortensiei nr.15 și-a creat pe spațiul verde din fața apartamentului o curte delimitată de un gard unde își ține câinele. O metodă bună pentru el, însă nu și pentru vecinii lui care suportă zilnic lătratul patrupedului.

Constănțenii care locuiesc la bloc, în special cei de la parter, au devenit tot mai invetivi. Aceștia găsesc diverse metode prin care deși locuiesc la bloc, își creează condiții de casă pe pământ. Confortul însă îi costă pe vecinii acestora. În această situație se află locuitorii unui bloc situat pe Aleea Hortensiei din municipiul Constanța care suportă zilnic gălăgia făcută de câinele vecinilor de la parter. Unul dintre aceștia nu a mai suportat lătratul patrupedului și a făcut o sesizare către Primăria Constanța împotriva vecinului. “Locuiesc pe Aleea Hortensiei nr 15, bloc O3, scara E. Vecinul de la parter are spațiul verde împrejmuit de un gard de metal, iar în fiecare zi își lasă câinele liber în acea "gradină". Acel câine latră încontinuu, de dimineața până seara. Vă rog frumos să luați măsuri”, a transmis Mihnea Stefan.

Ce amendă riscă stăpânii animalelor de companie care perturbă liniștea vecinilor?

Constănțenii care trăiesc la bloc, dar și ceilalți, trebuie să acționeze în conformitate cu legea dacă nu vor să fie sancționați dur de către polițiști. Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice - Republicată și Actualizată 2016. Cel care nu acționează în conformitate cu legea, care nu acționează etic și moral deranjând vecinii, va fi sancținonat contravențional cu o amendă cuprinsă între 500 – 1.500 lei.

Astfel, potrivit legii, este pedepsită de lege tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, precum și tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinatate a acestora.

De asemenea, legea interzice și sancționează organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca nu va convine poate ii crap poarta la caine intro seara!
0
1
auzi bai animalule mai bine gandeste ca omul are dreptate chiar daca are greseli la scris, ori vrei sti puna cip si tie sa fii localizat sa nu mai umbli zlobod fara botnita. Stii cate se intampla datorita acestor nemernici ce au caini si au deja acleasi apucaturi ca animalele !
0
1
Amendat 5000 lei ,,,cainele jupuit pentru fripturi la gratar..
3
5
Mai bine se face o cheta pentru alfabetizarea cretinului care a scris mai jos.
4
3
peste tot au majoritatea caini la bloc : Va rugam introduce-ti taxe celor care au caini, nu se poate latra, fac mizerie pe casa scari, nu doar pipi fac ... si nu te poti lua de ei ca unii sant in stare sa sara la bataie spunand ca nu al lui, ori ... Chiar nu se poate sa traim civilizat din cauza acestor .........
9
8
Unii vecini sunt atat de rai de nu se suporta pe ei dar un animal
12
7
Merge un bloc pe spatiul ala?
7
1
Am citit postarile si m-a impresionat cruzimea si hidosenia omeneasca. Rusine ca exista asemenea specimene umane, sigur sunt o eroare genetica, atfel de minti duse spre crime fac de ras rasa umana.
7
8
Pensionarii inca au mentalitatea lasa k nu ne face nimeni nimic. Si pe buna dreptate, efectiv sunt in stare sa sara la bataie daca le spui ceva ca ei nu patesc nimic. Borcane peste borcane, mari iubitori de caini si pisici pe care ii lasa in frig, nu i-ar lua in casa, sarma ghimpata, lacate orice sa isi pastreze micul teritoriu de langa geam. In afara tarii s-ar cruci aia sa auda k unul ingradeste spatiul de langa bloc...aici nimeni nu le zice nimic de frica, pentru ca sunt niste scandalagii ciudati..
12
3
Tara fara legi
12
0
Aloo Domn Primar nu te-ai trezit bre inca??Dormi dormi da hai bre trezeste-te ca in oras sunt atatea probleme si matale dormi pe banii nostri?Apuca-te de treaba ca ai timp sa dormi pe lumea cealalta destul.Nu sti ce probleme sunt? Caini maidanezii cu sutele in oras in toate zonele,Iluminatul public mai rau ca in 1995,curatenie ioc,strazi,trotoate si multe multe probleme.
15
3
Se rezolva simplu cu orice pistol,pusca de airsoft. Pui bile de otel si adio ham ham. Plus ca nu ai nevoie de autorizatie sa le cumperi. Cu 200 lei iei un pistol puternic si rupi fashu la toate ghioarlele. Succes la vanatoare !
11
8
detinerea unui animal de companie in apartamente, fara acordul scris si stampilat al asociatiei de proprietari, aprobat cu majoritatea voturilor locatarilor, costituie contraventie? asociatia de proprietari trebuie sa intervina! faceti reclamatie scrisa!
13
13
vis a vis scoala 38 e plin de caini !!!!! sunt 15 caini!!!!!!!!!! aloooooooo fagadau auzi !!!!!!!!!!!!!1
17
3
otraveste-te singur loaza ce esti, cautati o solutie legala, animalul de ciine nu are nici o vina
12
5
Otraveste-l
8
15
Din nefericire este o practica cu ingradirea spatiului care mai exista pana in aleei de cei care locuiesc la parter.S-au facut greseli inpardonabile cu avize sa isi construeasca spatii adio aerisere adio trotuarul care apartine in diviziune tuturor locatarilor si mai nou acesti proprietari adevarati au mers pana acolo incat au ingradit spatiul pana in alei de zici ca esti la inchisoare...de ce se permite si cine nu verifica nu arunca o privire la ce se intampla ???? cu acesti dumnezei de la parter
11
3
Strada Rasuri colt cu Trandafirului , este un colt de evitat. Noaptea se fac lupte intre cainii si este o harmalaie de nu poti pune gean pe geana. Ziua este si mai periculos pentru copiii care trec spre scoala. Asteptam sa aiba lo o tragedie ca sa luam masuri ?
9
3
Chiar asa astia de la parter isi pun gard si hopa teritoriul lui.Altii isi fac garaje in gradini,parcari si nu numai!!!! Au si placute in gradini! Pai cum pula mea sa te crezi in 2017 si sa mai faci matrapaslacuri d-astea???
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102