REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Locuinţe MISTUITE de FLĂCĂRI, la Medgidia! 43 de oameni, EVACUAŢI. Ce spune primarul

Locuinţe MISTUITE de FLĂCĂRI, la Medgidia! 43 de oameni, EVACUAŢI. Ce spune primarul

Replica API 10 februarie 2018 | 00:00 300

Intervenție de 5 ore

Intervenție de 5 ore

Incendiu devastator la Medgidia! 40 de pompieri cu 8 autospeciale de stingere din 4 Detașamente au intervenit pentru lichidarea focului ce a acaparat un ansamblu de locuințe din localitate. 43 de persoane au fost evacuate în siguranță, nefiind înregistrate victime. Au fost afectate 10 gospodării, incendiul fiind lichidat după aproximativ 5 ore.

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină la Medgidia, în zona Ciment (la barăci), în dimineața de vineri, 9 februarie, acolo unde a izbucnit un incendiu. Acesta s-a manifestat, în primă fază, generalizat la o casă de aproximativ 40 - 50 mp. Pompierii au lucrat pentru localizare, cu mențiunea că, în zonă, casele sunt lipite una de cealalată. Cum vântul sufla cu putere, focul s-a extins cu repeziuciune, cuprinzând, în total, 10 locuințe.

O persoană a făcut atac de panică, fiind asistată la fața locului de către medici, fără a fi necesar transportul la spital. 43 de persoane au fost evacuate în siguranță, fără a fi înregistrate victime. Focul s-a extins pe circa 4.000 de mp, fiind afectată suprafața în proporție de 60%. Potrivit informațiilor noastre, incendiul a izbucnit de la prima casă, când o persoană a încercat să facă focul la o sobă improvizată. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au precizat că sursa este legată de un coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

”Se dă dovadă că Medgidia este o comunitate unită. Au participat oameni, firme, am reușit să facem ceea ce e normal, ca fiecare familie să aibă un acoperiș deasupra capului, să aibă asigurate toate cele necesare pentru supraviețuire și noi sperăm ca până luni să fie gata toate procedurile juridice. Că, până la urmă, astea ne omoară în România: legislația, care nu ne permite ca lucrurile să se întâmple instant, ci trebuie să urmăm niște proceduri.

Noi mai avem o experiență neplăcută, când a avut loc explozia aceea în bloc, când mai multe familii au avut de suferit. Acele locuințe au putut fi locuibile în circa 48 de ore. Așa că nu ne e greu din punct de vedere a posibilităților noastre sau a capacității, ci pur și simplu legislația, care e din ce în ce mai complicată. Toate sunt interpretate că facem campanie electorală dacă vrei să ajuți un om. Revenind, 3 familii au fost deja duse în 3 locuințe, 2garsoniere și un apartament, care sunt, de fiecare dată, locuințe pentru situații de urgență.

Alte familii au fost duse într-un bloc de locuințe sociale al Primăriei și câteva familii au fost luate de rude, urmând ca luni să avem o decizie finală. Să vedem cum: vom aloca o sumă de bani pentru fiecare familie sau vom interveni noi, dacă ne permite legislația, să renovăm și să renovăm acele locuințe. Vom vedea în urma rapoartelor de avaluare”, a declarat, pentru ”Replica”, Valentin Vrabie, primarul din Medgidia.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu erau hadari ....inainte sa lasati niste jigniri nu ganditi ca uni au prieteni sau cei ce locuiau acolo vor vedea ...chiar erau multi oameni cu bun simt ...inainte sa jigniti punetiva in locul lor ...fiti oameni nu animale
0
0
Sa-i iau in pula de hadari imputiti...
0
1
A inghitit mata sperma si te-a facut pe tine
1
4
Primarul nostru e un handicapat, un tampit, un orost, un nebun. Cum naiba de l-am votat!
2
2
Asa se curata o infectie de sandramale
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369