REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Locuinţele ieftine pentru tineri, scoase la vânzare, la liber

Locuinţele ieftine pentru tineri, scoase la vânzare, la liber

Replica API 7 septembrie 2012 | 00:00 174

În timp ce în campusul social Henri Coandă se inaugurează alte blocuri,

În timp ce în campusul social Henri Coandă se inaugurează alte blocuri,

Locuinţele ieftine pentru tineri, ridicate pe Baba Novac, vor fi scoase la vânzare, la liber, de către constructori. Decizia a fost luată întrucât acestea au rămas nevândute, tinerii susţinând că nu au bani, dar nici prilejul de a apela la un împrumut bancar. Ca atare, apartamentele şi garsonierele vor fi scoase la vânzare, persoanele cu domiciliul sau serviciul în Constanţa putând să intre în cursa de achiziţionare. În plus, în ceea ce priveşte campusul social Henri Coandă, alte blocuri vor fi inaugurate peste două săptămâni.

Alte două blocuri din cartierul Social Henri Coandă urmează a fi inaugurate. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, lucrările se află pe ultima sută de metri, iar marele eveniment urmează să fie programat peste aproximativ două săptămâni. Tot aceştia declară că s-au primit foarte multe dosare în ultima perioadă, motiv pentru care se urmăreşte o recompartimentare a apartamentelor, în limita timpului disponibil. În plus, surpriza ar putea fi şi mai mare întrucât lucrările avansează cu paşi repezi, aşa că se pot adăuga pe listă demararea altor 2 blocuri sau chiar mai multe. "Lucrările avansează repede, se vor inaugura peste două - trei săptămâni alte două blocuri din cartierul social Henri Coandă, însă, dacă treburile decurg bine, s-ar putea să fie chiar 3, 4, sau chiar 6 blocuri", au spus reprezentanţii Primăriei Constanţa. În contextul dat, aproximativ 2.000 de familii nevoiaşe vor avea prilejul de a-şi petrece iarna sub un acoperiş, ferite de frigul năprasnic. Odată cu finalizarea celor 6 blocuri se va încheia şi prima etapă a proiectului. O altă veste vine, de această dată, legată de cartierul de locuinţe ieftine pentru tineri, de pe Baba Novac. 60 de garsoniere şi apartamente vor fi scoase la vânzare, la liber, de către constructori, întrucât Consiliul Local a aprobat procedura. Decizia a fost luată de către edilul Constanţei, Radu Mazăre, care susţine că băncile nu mai acordă credite la fel de uşor ca în trecut, dar că apartamentele vor fi vândute numai către persoanele care locuiesc în Constanţa sau care au serviciul aici. Menţionăm că locuinţele ieftine pentru tineri sunt în număr total de 1.044, dintre care au fost vândute 960.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369