REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Locuinţele şi societăţile comerciale, pe primul loc în preferinţele hoţilor

Locuinţele şi societăţile comerciale, pe primul loc în preferinţele hoţilor

Replica API 25 noiembrie 2016 | 00:00 253

„Trăieşte în siguranţă!”

„Trăieşte în siguranţă!”

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă şi pentru că, odată cu asta, tot mai mulţi constănţeni se pregătesc să plece în vacanţă, poliţiştii ne aduc la cunoştinţă faptul că trebuie să ne asigurăm locuinţele împotriva unor situaţii mai puţin plăcute cu care ne-am putea confrunta. Astfel, aceştia au demarat la nivel naţional campania „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”.

Ca urmare a derulării la nivel naţional a campaniei „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”, joi, 24 noiembrie a.c., I.G.P.R. prin I.P.J. Constanţa, Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate, Federaţia Serviciilor de Securitate şi Universitatea Ovidius Constanţa – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, au organizat un seminar regional pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale, unde au susţinut lucrări şi prezentări cu forme eficiente de prevenire a acestui gen de fapte.

La activitate au fost prezenţi reprezentanţi ai I.P.J. Constanţa, prim-procurorul de pe lângă Judecătoria Constanţa, primarul municipiului Constanţa, decanul şi prodecanii Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, dar şi reprezentanţi ai unei societăţi de pază şi protecţie, asociaţii de proprietari din municipiu, care au abordat bune practici în domeniu pentru prevenirea, combaterea şi instrumentatea cauzelor penale specifice, în vederea creşterii eficienţei serviciilor oferite cetăţenilor din sud-estul României.

Potrivit acestora, furturile din locuinţe şi din societăţi sunt cele mai multe. Mai mult decât atât, pentru fiecare dintre noi, locuinţa este spaţiul intim de siguranţă. Dacă în locuinţa proprie nu ne simţim în siguranţă, nu ne vom simţi în siguranţă nici pe stradă, nici la locul de muncă şi nici în altă parte. Din analizele pe care le-a efectuat Poliţia Română, vis-a-vis de siguranţa cetăţeanului, rezultă că marea majoritate dintre noi punem siguranţa personală pe primul plan. De asemenea, au mai fost derulate campanii similare, acest demers devenind unul constant.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218