REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Locuitorii cartierului Tomis Nord au ajuns la limita răbdării: se sparg maşini pe bandă rulantă şi se fură cablurile

Locuitorii cartierului Tomis Nord au ajuns la limita răbdării: se sparg maşini pe bandă rulantă şi se fură cablurile

Replica API 28 ianuarie 2014 | 00:00 208

Sub lupa infractorilor

Sub lupa infractorilor

Locuitorii cartierului constănţean Tomis Nord susţin că nu mai suportă situaţia prin care sunt nevoiţi să treacă zi de zi. Aceştia au menţionat faptul că maşinile le sunt sparte în permanenţă, iar, mai nou, au fost furate şi cablurile de telefon. Oamenii legii fac tot posibilul pentru a ţine lucrurile sub control şi pentru a identifica şi prinde făptaşii, însă locuitorii zonei spun că au şi renunţat să mai depună plângeri la Poliţie. Constănţenii din Tomis Nord au contactat redacţia cotidianului "Replica", menţionând că nu ştiu ce să mai facă pentru a ieşi din situaţia care le mănâncă nervii. Potrivit acestora, maşinile le sunt sparte la foc automat, în special cele marca Dacia, Tico sau Matiz. Marin ne-a relatat cum şi-a găsit autovehiculul, marca Matiz, de mai multe ori cu uşa deschisă, iar în interior totul era vandalizat. "Nu ştiu cum o fi prin alte părţi, dar aici, în zona străzii Suceava, e prăpăd. Atât eu, cât şi vecinii, nu ştim ce să mai facem şi ce măsuri să luăm. Mi-am găsit maşina, de mai multe ori, cu furtunul de la rezervor tăiat şi benzina furată. Nu o dată, ci de mai multe ori. Când nu o găsesc aşa, o găsesc vandalizată. Nu-mi fură nimic, că nu au ce, dar vandalizează", a declarat el. Ultima situaţie de acest gen, ne-a spus bărbatul, a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, când maşina era cu uşa deschisă. "Nu ştiu cum o deschid, forţează butucul. Erau scoase toate lucrurile din torpedou, erau beţe de chibrituri aruncare pe acolo. Cum au căutat câte ceva...", a mai spus Marin, locatarul unui bloc situat pe strada Suceava din Tomis Nord, în apropiere de Brotăcei. Şi acesta nu este singurul caz. Toţi vecinii se plâng de acelaşi lucru, menţionând că nu există cineva să nu se fi trezit cu maşina spartă. În plus, în urmă cu câteva zile, hoţii s-au gândit că ar fi bine să fure şi nişte cabluri de telefonie fixă, pentru a sustrage cuprul din interior. "Nu înţelegeam de ce nu mai merge telefonul. Am crezut că o fi vreo defecţiune. Asta se întâmpla luni. Marţi am sunat la Romtelecom să văd ce se întâmplă şi mi-au spus că au fost furate cablurile din zonă şi că vor remedia situaţia cât mai repede", a spus un alt locatar al aceluiaşi bloc. Poliţiştii constănţeni au confirmat că au fost furate aceste cabluri. "Am primit sesizarea în data de marţi, 21 ianuarie, furtul având loc luni. Este vorba de aproximativ 3 metri de cablu, care au fost furaţi din zona Integra. Am deschis o anchetă pentru identificarea şi tragerea la răspundere a făptaşilor", au specificat oamenii legii. Menţionăm că în luna aprilie a anului trecut un alt locuitor al zonei a montat două camere de luat vederi, tocmai pentru a-şi monitoriza autoturismul, care era spart frecvent. Numai că, la scurt timp, una dintre camere a dispărut.

Ce poţi face pentru a evita situaţiile în care ţi se sparge maşina

Oamenii legii fac tot posibilul pentru a ţine lucrurile sub control, însă sunt necesare şi câteva acţiuni din partea posesorilor de autoturisme. Prin urmare, pentru a evita furturile din autovehicule, măsurile de protecţie pe care trebuie să le adopte fiecare posesor de autoturism în momentul parcării acestuia constituie elementul principal în descurajarea potenţialilor infractori. Sub nici o formă nu trebuie lăsate în autoturism obiecte de valoare cum ar fi bani, portofele, genţi, radio-casetofoane, gps-uri, telefoane sau acte. Pentru infractori, acestea reprezintă o provocare. Fenomenul infracţional este favorizat şi de neglijenţa proprietarilor în a-şi asigura autoturismele cu sisteme de alarmă eficiente, neasigurarea portierelor şi parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102