REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Locuitorii de pe BABA NOVAC vor străzi civilizate și fără GUNOAIE. VIDEO

Locuitorii de pe BABA NOVAC vor străzi civilizate și fără GUNOAIE. VIDEO

Replica API 6 februarie 2021 | 00:19 3877

Constănţenii care locuiesc pe Baba Novac au ajuns la disperare din cauza situaţiei în care se prezintă zona cuprinsă între Institutul de Marină şi bulevardul Aurel Vlaicu. Terenuri împrejmuite, pline de bălării, gunoaie, noroi, câini, toate se regăsesc în această zonă, iar cetăţenii nu mai suportă situaţia.

Pe Baba Novac, locuitorii sunt cu vreo 20 de ani în urmă

Strada Baba Novac, începând de la intersecţia cu bulevardul Aurel Vlaicu şi până la intersecţia cu strada Dezrobirii şi bulevardul Soveja, este ruptă de realitate şi cu vreo 20 de ani în urmă. Constănţenii şi-au construit case în zonă, au fost ridicate blocuri impunătoare, dar împrejurimile lasă de dorit. Locuitorii de acolo se plâng de haosul care există în acea parte a oraşului şi care a fost ignorat până acum de autorităţile locale.

„Acolo este o zonă unde încă se construieşte, printre tone de gunoaie. Şi în dreapta şi în stânga sunt locuri virane, bălării cât casa, mizerie şi noroi. Şi în staţia de autobuz şi în faţa cimitirului. N-ar fi rău să fie amenajată zona câtuşi de puţin. Să nu mai spunem de stradă, care este aglomerată în permanenţă din cauza dezvoltării urbane. Este o singură stradă care preia tot traficul”, a precizat un constănţean pentru reporterii Replica.

Reporterii Replica s-au deplasat în zonă

Reporterii Replica s-au deplasat pe teren şi, într-adevăr, au constatat că situaţia din zona lasă de dorit. Şoferii nu au locuri de parcare şi îşi lasă maşinile pe marginea drumului, pe terenul viran plin de noroi, rezultat în urma ploilor. În apropierea cimitirului, zeci de câini îşi fac veacul, terenurile, împrejmuite de diverşi proprietari, sunt înghiţite de bălării şi gunoaie, gropile în asfalt sunt la ele acasă, iar cetăţenii nu beneficiază de trotuar. Totuşi, pe unde există, este denivelat, cu gropi şi peticit.

City manager-ul oraşului se va deplasa la faţa locului

Autorităţile locale par să fie interesate de această zonă a oraşului şi caută soluţii pentru remedierea problemelor. City manager-ul oraşului, Felicia Ovanesian, a precizat că se va deplasa pe Baba Novac, în zona cuprinsă între Institutul de Marină şi bulevardul Aurel Vlaicu. Cât despre traficul infernal, Ovanesian a precizat că „sunt proiecte în lucru cu privire la această arteră rutieră”.

Spre Casa de Cultură, locuitorii se află în altă lume

De alte condiţii beneficiază locuitorii de pe aceeaşi stradă, Baba Novac, dar care locuiesc în zona cuprinsă între intersecţia cu strada Dezrobirii şi bulevardul Aurel Vlaicu şi Casa de Cultură. Fosta administraţie locală a pus mai mult accent pe reabilitare aici, uitând probabil că şi cealaltă zonă face parte tot din municipiul Constanţa. Cetăţenii au parte de trotuare frumos amenajate, nu se împotmolesc prin noroaie, gunoaie şi nici câini maidanezi nu sunt. Această zonă pare că face parte din altă lume.

VIDEO:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o adunatura de gunoaie umane pe baba novac. multi veniti din provincie
0
0
Cine va pus sa va faceti case in strada....acum nu va convine de satul Cta.....mergeti la betoane ...
3
0
Sunt ca in comuna primitiva, noroi, gunoaie, maidanezi si seara bezna. Henri Coanda e cartier de lux pe langa ce e pe Baba Novac
3
1
Poate ca primaria a adus acolo gunoaiele ... Sa vedem cum sunt sanctionati cei carearunca gunoaile peste tot. Si cum primaria monteaza cosuri peste tot, si cum se incurajeaza segregarea deseurilor, SI CUM CEI CARE SUNT PRINSI ARUNCAND GUNOI AIUREA SUNT PUSI SA CURETE O ZONA DE 3 ORI MAI MARE
4
1
Unii cetateni ,asa de putini incat mai ca nu exista,respecta munca altora si nu fac mizerie pe strazi sau oriunde . In general,cetatenii tarii dau cu muci,flegme,arunca de la chistoace la alte gunoaie pe unde apuca,fara nici o jena,ca apoi sa pretinda curatenie in dreptul lor. Nu prea merge asa. Inca nu suntem in situatia de a ne respecta reciproc. Educarea si civilizarea tin de fiecare,insa se vede ca nu se doreste asta. Gunoi pe strazi si in suflete,minti tulburi si ostilitate gratuita,asta avem noi . Da,si conducatori pe masura,vai de lume.
3
0
strada este civilizata doar cind toarna primaria asfalt pe trotuarsi sosea?O strada cu constructiile pe trotuar unde iti curge in cap spalaturile dela balcone sau scurgerile de pe acoperis,fara pic de spatiu verde,. cu garduri ca la puscarie nu poate arata civilizat oricate betoane ar pune primaria..Primaria avea rolul de a mentine civilizatia pe strazi obligand cetatenii sa construiasca respectand niste distante fata de trotuar cu niste garduri estetice cu niste arbusti pe trotuare .Ce fel de aer se respira vara pe acea cale de rulare?A mai ramas vreun copac in zona?
6
0
Ar trebui ca oamenii sa fie civilizati! Toate gunoaiele de pe jos din oras sunt aruncate de oameni. Degeaba curata primaria azi ca maine e totul la loc.
14
2
Articol de rahat,ziar de
10
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218