REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Locuitorii din Anadalchioi sunt terorizați de lăturile... colorate aruncate în stradă. Video

Locuitorii din Anadalchioi sunt terorizați de lăturile... colorate aruncate în stradă. Video

C.B., Lipan Ana Maria 6 martie 2023 | 00:00 4506

Dacă la momentul actual, în Constanța sunt desfășurate numeroase proiecte de reabilitare, punându-se accent pe modernizarea tabloului urban, există totuși zone ce amintesc mai mult de ghetourile din țările slab dezvoltate, unde mizeria ajunge să prezinte chiar un pericol la adresa sănătății locuitorilor. Strada Semănătorului este un adevărat focar de infecție, mirosul insuportabil, cât și ambalajele aruncate direct în stradă, creând o imagine dezolantă, contradictorie planurilor de dezvoltare formulate de Primăria municipiului. Principala cauză ar fi localnicii de etnie romă domiciliați aici, care își aruncă gunoiul în spațiul public, spre disperarea vecinilor.

Locuitorii din Anadalchioi sunt terorizati de laturile... colorate aruncate in strada. VideoGunoaie pe trotuar

Constanța se află în plin proces de modernizare și reabilitare, respectarea normelor de igienă și ridicarea standardelor confortului urban fiind principalele obiective ale acestor proiecte. În ciuda acestor demersuri, există totuși zone în oraș, unde se poate observa în mod șocant o adevărată involuție a civilizației. Un exemplu în acest caz este o porțiune din Strada Semănătorului, cu ieșire la Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, amplasarea acesteia făcând cazul cu atât mai șocant, fiind vorba despre o zonă centrală, nu una periferică, unde infrastructura este încă în curs de dezvoltare.

Locuitorii din Anadalchioi sunt terorizati de laturile... colorate aruncate in strada. VideoMizerie și, ceea ce nu surprinde aparatul foto, un miros îngrozitor

Primul aspect observat de trecători este mirosul îngrozitor, căruia i se adaugă imaginea deplorabilă cauzată de gunoaiele lăsate pe stradă. Acestea sunt probleme cu care locuitorii se confruntă zilnic, întrebați de reporterii Replica, aceștia dezvăluind că starea mizerabilă se datorează comportamentului și acțiunilor unor locatari de etnie romă. Potrivit spuselor, aceștia aruncă resturile direct în stradă, fiind vorba nu doar de simple ambalaje sau gunoi menajer, ci chiar de găleți pline cu apă murdare și dejecții.

Locuitorii din Anadalchioi sunt terorizati de laturile... colorate aruncate in strada. VideoGunoaie aruncate pe stradă și pe trotuar

„Strada e împărțită. Am văzut că aruncă ligheanele cu mizerie la canalizarea din stradă. Aruncă mizeria în stradă pur și simplu. Bineînțeles, acest lucru ne deranjează. Zilele trecute erau zoaiele aruncate chiar în stradă.”, declară o localnică.

Locuitorii din Anadalchioi sunt terorizati de laturile... colorate aruncate in strada. Video

Un alt cetățean afirmă că, în ciuda neplăcerilor cauzate de vecini, sentimentul de teamă că ar putea intra într-un conflict cu aceștia îl împiedică să ia măsuri.

„Îmi e frică, dar eu stau aici de când m-am născut. Sunt mulți oameni de etnie romă pe strada Semănătorului care stau fără acte și au cablu. Curent distribuie unul și iau toți. Cel mai probabil îl fură, căci altfel nu îmi explic.”

Locuitorii din Anadalchioi sunt terorizati de laturile... colorate aruncate in strada. VideoO localnică a surprins pe camerele de luat vederi materiile fecale aruncate pe stradă 

„În zonă e o centrală și acolo e plin de gunoaie. Acolo unde sunt gangurile nu au toaletă și scot mereu materiile fecale și le aruncă în stradă. Au tot venit autoritățile, le dau amenzi și oamenii ăștia fac iar. Nu are nimeni ce să le facă. Asta e, trebuie să suportăm mizeria și haosul”, ne dezvăluie un altul.

Locuitorii din Anadalchioi sunt terorizati de laturile... colorate aruncate in strada. Video

Atitudinea acestora sfidează normele sociale, iar faptele reprobabile, conduc la primejduirea siguranței în zonă, putând conduce chiar la punerea în pericol a sănătății locuitorilor. Abaterea de la regulile de igienă constituie în acest caz chiar un focar de infecție, autoritățile în acest caz acționând în zadar. Acești oameni par să trăiască în afara civilizației, fără să se teamă de lege și ignorând în totalitate necesitatea de adaptare pentru o bună conviețuire.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
avem militie locala? cu ce se ocupa? ii aerisesc izmenele primarului?
3
0
vor doar drepturi. fara obligatii.daca le ceri sa respecte legea sau bunul simt ei se considera discriminati. Mexicanii spun ca obiceiul lor care tine de cultura lor este mizeria si aruncatul gunoiului la romani in poarta, furturile,scandalul, scoala la puscarie,nemunca.Asa este folclorul mexican si daca nu sunt lasati sa traiasca precum folclorul se plang de discriminare.
17
0
foarte amuzante comentariile, nu au canalizare, se culca pe strada pe saltele, pai daca nu au canalizare or sa va umple si pe voi de boli, daca se pisa si se caca pe strada.Din ce am auzit sunt foarte galagiosi si foarte petrecareti, adica fac petreceri multe si zgomotoase chiar si-n cursul saptamanii nu doar la sfarsit de saptamana
7
0
Gunoaie de oameni arunca gunoaiele la întâmplare !
16
0
1.Mananci c***t 2. Romanii sunt proprietarii de drept, mai citeste in plm o carte de istorie respectiv INVAZIA turca peste pamantul romanesc 3. Du-te si tu si ei in m. mamii voastre!
14
1
Oamenii aceia sunt de origine turca, mostenitori de drept a acelor locuri de cand Anadolchioi era un sat langa Kustenge. Pana sa va ganditi cum sa-i evacuati, mai bine gasiti solutii sa le refacem acolo un complex rezidential in care sa traiasca toti in conditii normale de viata. Cred ca fonduri s-ar gasi cu usurinta pentru acest demers! Sunt atatea partide si ONG-ri care isi propun bunastarea acestei categorii marginalizate !
1
25
Pe ion tautu 18 nu sunt racordati la canalizare. Se spala la lighean, cu apa de la vecini si arunca pe strada, pe asfalt. Urineaza pe strada, spala vasele si arunca pe strada. Au construit o casa cu etaj, fara autorizatie, cu trepte pe trotuar, pe spatiul public. Vara scot saltelele si dorm pe strada. Sunt bransati ilegal la curent. I-a intrebat vreodata cineva, ceva?
18
0
Sa va ia dracu' cu tchiorile voastre cu tot! Nu intelegeti ca aceste specimene nu pot fi integrate in societate decat sub forma de sapun?
17
1
Acesti cimpanzei trogloditi, mai precis gipsani, sunt ocupanti fideli ai strazilor Intrarea Campului si Fundatura Semanatorului. Aici este o mizerie crunta de la deseurile carate in fiecare zi de la tomberoanele cartierului. Imaginea din satelit este justificativa. Aceste mizerii de oameni stau in case nationalizate, se impuiesc exponential, calaresc gardurile imobilelor din zona, fura si distrug tot ce le iese in cale. Culmea, au instalata la capatul strazii pompa de apa rece pe care nu o platesc, dar unde spala covoare fara numar si masinile personale cu care sunt dotati unii dintre ei. Ne-am saturat de gipsani pana in gat si cerem municipalitatii sa-i relocheze la periferia orasului, astfel incat sa scapam de mizeria lor, de furturi, agresiuni verbale si fizice, vandalizarea masinilor, etc.
20
0
Cateva bobite cu naplam peste ei si faceti curatenie exemplara
17
0
Toti primarii din '90 incoace merita sa stea in puscarie pe viata. Dar, toti. Niste ordinari. In loc sa ii evacueze pe t****i imputiti care fac mizerie, stau ca porcii si incaseaza salarii nesimtite. Tara de c***t, oras de c***t, primari de c***t. La puscarie sa ajunga toti care s-au batit pe ciolan si au fost primari. Inclusiv asta de acum.
21
0
știu eu pe cineva care are curte in cartierul Anadalchioi și se chinuie sa vândă curtea asta de multi ani de zile și nu poate că are numai vecini țigani, care om normal sa cumpere curte in cartierul asta
15
0
Sa vina demnitarii de la integrarea europeana a romilor sa ii integreze. Sa ne demonstreze ca este posibil asa ceva. Daca nu, sa se desfiinteze aceasta organizatie. Nu am vazut in nici o melodie sau pe vreun site de socializare in care ei sa se refere la ei ca la r***i
18
0
amenzi si daca nu platesc puscarie
21
1
Ba da chiar nu se gaseste o solutie (finala) pentru acesti t****i. Da chiar asa nu reactioneaza statul impotriva acestor infractori si antisociali genetic? De ce trebuie noi, oameni platitori de taxe, linistiti, cu frica de Dumnezeu/Allah sa toleram gunoaiele astea de oameni?!?! PSD CE NAIBA PAZITI DE NU NE SCAPATI DE EI, de 30 de ani conduceti tara si tiganii prospera. Chiar asa trebuie sa votam partide extremiste ca AUR in speranta ca macar ei o sa faca ceva. Subscriu la mi-re-la: "Moarte cra cra"
25
1
Moarte cra - cra, moarte tuturor ce protejeaza cra cra.
22
1
Cursuri intensive la Auchan ,de casier , diploma se da odata cu bonul de casa !
9
4
Îmbarcați spre tara lor de origine.Wellcome to India.sau redeschiderea lagărelor.sau material pentru sapun.
32
0
sa ai vecini specimenele alea este un cosmar. si cand treci cu masina, treci cu teama sa nu se arunce vreo l e p r a in fata masinii.
32
0
Zona rezidentiala CYOROBELLA RESIDENCE!! Un COSMAR DE VI$$$!!
20
0
Intrat in cartierul ala cu cativa litrii buni de benzina si arsi si ei si cocioabele in care traiesc
31
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218