REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Locuitorii din cartierul Henri Coandă au probleme gârlă: pereţii sunt subţiri, îşi aud vecinii când fac sex!

Locuitorii din cartierul Henri Coandă au probleme gârlă: pereţii sunt subţiri, îşi aud vecinii când fac sex!

Replica API 4 noiembrie 2013 | 00:00 278

Pe lângă cei cu adevărat nevoiaşi s-au cuibărit bine şi cei "răi de muscă"

Pe lângă cei cu adevărat nevoiaşi s-au cuibărit bine şi cei "răi de muscă"

Cu ce îşi ocupă timpul locuitorii cartierului social Henri Coandă? Lăsând la o parte infractorii sau conflictele ce mai izbucnesc, acolo locuiesc şi oameni de-a dreptul nevoiaşi. Însă, răi de muscă sunt tot cei ce încalcă legile. Spre exemplu, ultimele reclamaţii fac referire la pereţii locuinţelor, care ar fi... "prea subţiri"! Astfel, se aude orice zgomot, inclusiv o partidă de amor. De asemenea, din peisaj nu lipsesc nici bătăile, furturile şi înjunghierile.

Cartierul social Henri Coandă a venit ca un colac de salvare pentru mai multe persoane nevoiaşe din oraşul de la malul mării. Multe familii ce stăteau în locuinţe improvizate din fel de fel de materiale, amplasate pe plajă sau la colţ de stradă, au primit noile apartamente cu lacrimi în ochi. Însă, odată cu marele eveniment a izbucnit şi un conflict, şi anume că locuitorii zonei unde a fost amplasat ansamblul de locuinţe modulare s-au arătat nemulţumiţi de iniţiativă. Aceştia au specificat în nenumărate rânduri că va creşte infracţionalitatea, iar aria este împânzită de persoane de etnie romă care stau şi bătătoresc trotuarul cât este ziua de lungă, la o bere şi o sămânţă. De asemenea, nu au întrâziat să apară nici incidentele, un bărbat fiind găsit înjunghiat la finele anului 2012. Acesta era într-o baltă de sânge, evenimentul având loc în data de 3 decembrie, ora 22.55, când poliţiştii Secţiei 2 Constanţa, au fost sesizaţi prin 112, cu privire la faptul că într-un bloc aflat în cartierul de locuinţe sociale, se află o persoană ce a fost agresată. Echipa operativă deplasată în locul indicat, a reuşit identificarea suspectului, stabilind faptul că în urma unei altercaţii spontane, acesta l-a agresat fizic pe R. Florea de 34 de ani, din Constanţa. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i s-a stabilit diagnosticul traumatism cranio facial acut închis şi traumatism toracic prin înjunghiere, partea stângă zona axilară, rămânând internat. A fost prins ulterior şi făptaşul. Nici responsabilitatea părinţilor nu a întârziat să iasă la suprafaţă, un copil de doi ani rămânând blocat în apartament, fiind scos cu ajutorul pompierilor din cadrul ISU Dobrogea. Evenimentul s- a petrecut pe data de 2 mai 2013, în jurul orelor 10.30, când mama micuţului a ieşit până afară, lăsându-l singur în casă. Când s-a întors a sesizat că uşa era blocată, motiv pentru care a sunat la 112. Au apărut şi certurile şi acuzaţiile între vecini, o bătrână reclamând faptul că-i este frică să-şi mai lase lucrurile pe hol. Ea a menţionat că i-a dispărut deja un frigider mai vechi. La scurt timp, cinci minori ce locuiesc tot în respectivul cartier au spart maşini pe bandă rulantă în cartierele Poarta 6 şi Kilometrul 5. Este vorba de 7 autoturisme marca Logan, prejudiciul ridicându-se undeva la 2.000 de lei.

Tot ei sunt nemulţumiţi: se aude când face vecinul sex

Chiar dacă există vorba "calul de dar nu se caută la dinţi", iată că locuitorii cartierului social Henri Coandă au nemulţumiri. Cele mai multe se referă, culmea!, la zgomot. Sunt nervoşi pentru că nu pot dormi noaptea şi anunţă paznicul. "Se aude tot. Ţipa aia de n-am dormit toată noaptea. Făcea sex, ce să facă. Dar spuneţi-i că... mai încet!", spun ei. Nemulţumiţi sunt şi de plânsetele copiilor, dar şi de suprafaţa mult prea mică al locuinţelor. Când îi apucă gelozia, se răzbună în plină stradă, un individ bătându-şi crunt soţia chiar acolo, până a băgat-o în spital, în urmă cu câteva săptămâni. În plus, se pare că, din pricina acestui comportament, mai multe persoane au fost date afară din respectivul cartier. Reamintim că proiectul prevede construirea a 2.016 locuinţe modulare pentru persoane nevoiaşe, proiect în valoare de circa opt milioane de euro. În cea de-a doua etapă, lucrătorii vor construi alte 16 module.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218