REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Locuitorii din Cobadin au avut întuneric în loc de luminiţe de sărbători

Locuitorii din Cobadin au avut întuneric în loc de luminiţe de sărbători

Replica API 5 ianuarie 2018 | 21:51 325

Moş Crăciun a lăsat o localitate în beznă

Moş Crăciun a lăsat o localitate în beznă

Locuitorii localităţii Cobadin au petrecut sărbătorile de iarnă mai mult în beznă. Ne referim aici la iluminatul stradal, care a funcţionat defectuos timp de circa 2 săptămâni. Astfel, oamenii în loc să se bucure de ornamente şi ghirlande aprinse de crăciun, mergeau cu telefoanele aprinse pe stradă, ca să poată vedea drumul, precum protestatarii din Piaţa Victoriei. Cine e de vină? Moş Crăciun!

„Mergeam pe stradă cu degetele în ochi, nu se vedea nimic. Totul era atât de negru, că dacă trecea vreun ţigan pe lângă noi, nu-i vedeam decât dinţii sau ochii. Noroc cu cei care şi-au mai pus instalaţii de brad la ferestre, mai luminau ele cât de cât, că altfel nu vedeam nimic”, ne-a sesizat, amuzat, un localnic.

Spusele acestuia au fost confirmate şi de primarul comunei, Cornel Cocoş. „Acum de dimineaţă (miercuri, 3 ianuarie n.r.) am sunat la cei care asigură mentenanţa, că au fost liberi până acum, au venit şi au rezolvat. Mi-au zis şi fetele de la magazine ‘domnul primar, nu e lumină’. Eu am fost cu o seară în urmă cu electricianul de la primărie să ridicăm siguranţa, am ridicat-o, dar sărea înapoi. Am sunat de dimineaţă (miercuri n.r.), au venit băieţii cu PRB-ul, s-au apucat de treabă. (...) Noi pusesem doi Moşi Crăciuni, făcuţi din LED-uri, lângă bradul din centru, iar unul era răsturnat într-o parte.

Când au verificat, unul avea o defecţiune. Au făcut cercetări şi au găsit şi la un stâlp un scurtircuit, unde a şi bubuit. S-au apucat de treabă şi au rezolvat. (...) Noi am pus la iluminatul public lămpi cu LED-uri, dar astea nu consumă mult, nu cred că s-a suprasolicitat reţeaua din cauza loc. Era luminat tot centrul şi de jur-imprejului Casei de Cultură, dar asta, e, s-a întâmplat”, ne-a declarat primarul Cornel Cocoş. Şi fiindcă totu-i bine când se termină cu bine, primarul a anunţat că va renunţa la firma din Ovidiu care a asigurat mentenanţa până în prezent, în favoarea altei firme din Cobadin.

„Acum legea ne obligă să externalizăm acest serviciu de mentenanţă. Vom renunţa la firma din Ovidiu şi vom colabora cu cineva de aici din Cobadin”, ne-a mai declarat primarul Cocoş.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu era treaz.... venea de la Tuta Condrea de la coniac. Oricum si treaz este la fel...
2
0
Cata incoerenta la acest primar. Oare era treaz?
3
0
Si la Castelu este aceeasi problema,bezna pe strazile pline de tigani din zona garii.Am sunat la cei in masura dar am ramas doar cu promisiunile.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102