REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Locuitorii din Cumpăna cer armata pe străzile lor: HOȚII se dau agenți Distrigaz sau angajați la Primărie

Locuitorii din Cumpăna cer armata pe străzile lor: HOȚII se dau agenți Distrigaz sau angajați la Primărie

Replica API 26 martie 2020 | 00:08 10824

Aflat sub amenințarea virusului, judeţul Constanţa se confruntă acum și cu o altă problemă. Răufăcătorii nu au limite şi continuă să profite de pe urma panicii. Pentru că oamenii nu mai sunt plecaţi de acasă şi nu pot da atacul în voie, hoţii au ales o tactică simplă şi credulă, poate, pentru unii vârstnici: se dau drept angajaţi de la Distrigaz sau de la primărie şi încearcă să intre în casele oamenilor pentru a-i jefui.

Cum acţionează, mai nou, hoţii din Constanţa? Se recomandă drept angajaţi Distrigaz pentru a putea intra în casele oamenilor. Metoda de lucru este una simplă: bat la uşă, se recomandă agent Distrigaz care a venit pentru verificări la centrală. Ţinta, vârstnicii pe care ştiu că-i pot păcăli mai uşor. Într-o clipă de neatenţie, aceştia pot rămâne fără bunuri. Doi fraţi din Cumpăna, în vârstă de peste 70 de ani, s-au „lovit” de acest fenomen, însă hoţii nu i-au nimerit, întrucât şi-au dat seama că au de-a face cu escroci. Distrigaz a anunţat că nu se pune în discuţie să-şi trimită agenţii pe teren şi, clar, bătrânii au fost puşi în faţa unei escrocherii. De altfel compania înştiinţează, în prealabil, abonaţii atunci când sunt controale. Iar, în această perioadă, cu atât mai mult astfel de acţiuni nu au loc.

„S-au prezentat la poartă nişte indivizi, ea le-a răspuns din casă la interfon ş ei s-au prezentat ca fiind de la Distrigaz. Au insistat cam un sfert de oră, dupa care au renunţat... cunoştinta mea a sunat la Distrigaz şi i s-a spus că a procedat corect căa nu i-a primit, întrucât se face instiintare prealabilă şi in contextul actual ei nu trimit echipe pe teren din senin, pentru verificări”, a spus o constănţeancă.

Mariana Gâju

Mariana Gâju: Armata... de unde s-o mai scoatem pe străzi?!

De altfel, trebuie precizat fapul că, în weekend, tot în Cumpăna, hoţii au încercat să dea lovitura, sub pretextul că sunt de la primărie, Serviciul de Salubrizare, şi că ridică gunoiul de la casele oamenilor. Evident, contra cost. Primarul Mariana Gâju a aflat de această situaţie şi a dezminţit. „Au umblat hoţii sâmbătă, cu gunoiul. Au fost fugăriţi, dar cine i-a mai prins?! Dar de Distrigaz nu am auzit”, a spus Mariana Gâju, pentru Replica.

Locuitorii din comună cer ca armata să ajungă şi pe străzile lor, pentru a mai diminua infracţionalitatea, mai ales în această perioadă. „Armata, de unde s-o mai scoatem....Avem 5 poliţişti de la naţională pe străzi şi 10 de la Poliţia locală. Dar nu fac faţă. Sunt 156 de străzi, 100 de kilometri de drumuri. Cu Dumnezeu şi Maica Domnului trebuie să trecem peste toate”, a mai spus primăriţa.

Recomandările poliţiştilor pentru protejarea locuinţei

Dacă locuiţi la bloc: montaţi un interfon la intrarea în scară şi utilizaţi-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil; asiguraţi dotarea cu incuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrările supli-mentare; asiguraţi-vă că dispozitivul de amortizare montat pe uşa de intrare asigură o închidere completă a acesteia; la intrările în holurile blocului şi pe paliere este nevoie de o bună iluminare; montaţi un sistem de alarmă în locuinţa dumneavoastră; conectaţi sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare a acestora; montaţi o incuietoare de inaltă siguranţă la uşa de acces în locuinţă; dacă locuiţi la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastră ţin hoţii la distanţă.

Dacă locuiţi la casă: supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate desfăşurată în curtea casei; protecţie perimetrală ce avertizează asupra pătrunderii persoanelor străine în curtea dumneavoastră; iluminare cu senzori de mişcare, interzicerea accesului în locuinţă şi refuzul de a da informaţii despre dvs., bunurile pe care le deţineţi ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu se pot legitima; apelarea la o persoană de încredere care să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări lăsate în uşă ori în cutia poştală, pe perioada cât lipsiţi de la domiciliu; utilizarea sistemului de securitate antiefractie care trebuie sa devină un obicei firesc, precum inchiderea uşii; prezenţa unui câine; evitarea depozitării în curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
administratie corupta....cetateni needucati....multi paraziti sociali .... asta e rezultatul.
0
0
Primaria Cumpana sa afiseze zilnic un raport transparent cu activitatile intreprinse de politia locala in ultimele 24h. Sa vedem si noi pe ce dam banii. Tiganilor nu le-ar strica totusi niste bocanci militari in cur, ca sa nu mai umble prin sat.
2
0
sa ne spuna cineva , ce salarii au politisti locali , incepand de la seful lor , si cati hoti au prins ei sau macar cate amenzi au aplicat pt tulburarea ordinii publice , dar nu pt ca au schimbat unii gardul sau acoperisul.
3
0
Mai nou tiganii se casatoresc cu romance curate si merse la biserica ma intreb de ce? ca asa toata lumea se plange de ei dar nu le face nimeni nimic ca politia pe ei nu ii vede. Si la voi la cumpana e plin de tigani pentru ca nu le faceti nimic.
3
0
Autoritatile sunt indrumate sa aresteze si sa abuzeze oamenii incomozi puterii. Infractorii care deja compun o categorie enorma,sunt efectiv protejati direct sau indirect,prin tolerare. In Romania,cel mai bine se simt infractorii.
2
1
Sa vina si la noi, ii asteptam ca pe o cireasa coaptea, ii carantinam de nu o sa le mai gaseasca nici cacat de analize
3
0
Astia sunt fratii mai bruneti din diaspora pe care a inceput sa i roada foamea
10
3
de ce nusi cumpara arme sa se apere singuri ?
5
0
S a dus dracu cumpna. Un primar comunist care a furat dar a si facut. Nenorocita femeie
7
0
V-am jupuit de terenuri si mi am facut azil
6
2
La Mariana Gaju in ograda sa se intample asa ceva ? Dar este comuna europeana, infratita cu multe alte localitati de pe planeta. Nu se poate asa ceva. Hotii nu stiu cu cine au de-a face.
12
0
Aajuns si Cumpana asta plina de infractori si prostituate. Usor usor o sa fie colonie de puscariasi . Degeaba trancaneste aia la TV ca treaba e urata ,o sa tineti gainile in csmera cu voi de frica hotilor.
15
0
un jeg de baba makidoneasca, o spagara notorie!
10
5
Putina rabdare pana incep sa apara si jigodiile din diaspora, futu-i in gura de ,,baieti descurcareti".
14
0
in valu de ce nu vine hoti? respect domnului primar ca omoara hotii si camatarii
11
1
tampita asta de primarita ne -a pus taxa de serviciu de paza pe fisa de impozit, ce dracu are acuma de nu e in stare sa asigure acest serviciu??? cred ca banii aia se duc pe curul asistatilor sociali pe care ea ii sponsorizeaza cu succes de ani de zile in schimbul voturilor...ma intreb dc respectivii asistati nu sunt acei hoti despre care se vorbeste in articol . I acest caz , primarita imbecila este complice....
20
1
Dar Politia locala ce face? Am vazut de multe ori masina aceea Duster, cu sofer polistit civil la volan, care cara pe grasele si nes1mtzitele de la primarie cu masine sa le duca acasa sau de la piata, Chiar asa? Rusine si nesimtire bai tanti Primaria.
34
2
Sa va apere matracuca aia de primarita, parca Cumpana era cea mai frumoasa comuna, dar plina de tigani.
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218