REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Locuitorii din Faleză Nord se iau la harţă cu turiştii pe locurile de parcare

Locuitorii din Faleză Nord se iau la harţă cu turiştii pe locurile de parcare

Replica API 19 iulie 2016 | 00:00 244

Veşnica problemă

Veşnica problemă

Problema locurilor de parcare din Constanţa este una... veşnică! Vara, cel puţin, când zeci de mii de turişti vin la mare ai senzaţia că oraşul se transformă într-un imens parc auto. Dacă pe o parte ne bucură numărul mare de turişti, în sensul în care creşte economia, pe cealaltă parte plângem şi ne dăm de ceasul morţii când vine vorba să găsim un loc de parcare.

Acest lucru se întâmplă în cartierul Faleză Nord, unde locatarii mai multor blocuri, s-au revoltat, deoarece nu mai ai loc de parcare când ajung de la serviciu. Pentru că anul acesta Plaja Tataia a fost reabilitată, foarte mulţi turişti aleg să meargă şi să se bucure de razele soarelui pe această plajă. În dreptul plajei se află şi un restaurant de renume, care este tot timplul plin, deci asta înseamnă mai multe maşini parcate alandala. Aşa cum afirmă Marius, un locatar din zonă, cea mai mare problemă este în weekend.

„Este groaznic, nu mai avem unde să lăsăm mașinile. Nu știm ce să facem. Nu este weekend să nu mă iau la ceartă cu ei. Acum eu înteleg că nu sunt locuri de parcare, dar ce să fac, să parchez la cinci străzi mai încolo?”, a declarat Marius. La fel de revoltat este un cititor care ne-a lăsat un mesaj de atenționare. „În Faleză Nord în dreptul plăjii Reyna, este un dezastru cu parcatul maşinilor pentru noi cei care locuim în blocurile de acolo.

Dacă pleci de acasă nu mai ai unde să parchezi până seară la ora 21:00. Nimeni nu face nimic, nici primăria nici poliţia circulaţie, nimeni. Cu ce suntem noi vinovaţi că unii vor să facă plajă. Noi vrem să venim acasă şi suntem împiedicaţi de zecile de maşini care parchează unele peste altele. Degeaba sunăm peste tot nimeni nu face nimic!”. Cert este că în zonă nu sunt foarte multe locuri de parcare „private”. Mai exact, locatarii se iau la ceartă cu turiștii... degeaba. Locurile nefiind cumpărate, aparțin domeniului public, astfel, orice poate parca.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102