REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Locuitorii din Năvodari, sub ameninţarea debranşării de la agentul termic. Se aşteaptă clarificări!

Locuitorii din Năvodari, sub ameninţarea debranşării de la agentul termic. Se aşteaptă clarificări!

Replica API 11 august 2018 | 00:00 479

O adresă din partea firmei de distribuţie a agentului termic din Năvodari pune pe jar cetăţenii, care aşteaptă lămuriri oficiale! Prin intermediul unui document, Termica Distribuţie Năvodari anunţă că va fi în imposibilitatea de a mai furniza agent termic în parametri normali, "fiind necesară debranşarea". Motivele, se mai arată în document, sunt debranşările masive ale altor abonaţi, precum şi pierderile.

Evident, oamenii cer clarificări: de când se fac debranşări, cine este vizat de debranşări şi... ce soluţii au? Până când Termica va oferi toate răspunsurile, consilierul local Costel Aurelian Dumitraşcu a declarat: "Este o înştiinţare care circulă pe Internet, am citit-o şi eu, cel mai probabil aşa încearcă cei de la Termica să-şi mai acopere din pierderi, debranşând blocurile unde sunt datornici sau prea puţine locuinţe rămase abonate. Însă nu sunt de acord cu aceste maăsuri luate abia acum, când mai sunt doar patru luni până începe sezonul rece. Ştiu pe propria piele că dureaza destul de mult de când începi demersurile pentru a te racorda la gaze şi până vine firma să monteze instalaţia. Să nu mai vorbim şi de partea financiară, fiind nevoie de centrală şi instalaţie nouă de calorifere. În următoarea şedinţă de Consiliu Local voi aduce în discuţie şi acest subiect, în speranşa că vom găsi soluţii pentru cei aflaţi în această situaţie neplacută".

"Acum ani de zile, când au început oamenii să se debranşeze de la agent termic şi să îşi bage centrale pe gaz, conducerea primăriei a venit cu o soluţie, zic eu, nu prea inspirată. Tombola "ideea mea, norocul meu" se adresa tuturor abonaţilor la agent termic care aveau facturile plătite la zi. Lunar se extrăgea un număr de câştigători iar factura pe luna respectivă era platită de Primărie, însă asta nu i-a convins pe oameni să rămână branşati la agent termic, tombola fiind anulată prin 2017. Debranşările au continuat iar în iarna din 2017/2018 am rămas cu aşa puţine locuinţe încălzite de la Cet încât s-au cheltuit de la bugetul local aproximativ şase milioane de lei pentru a acoperi transportul agentului termic de la Cet Midia, subvenţiile şi pierderile. Ţinând cont de modificările aduse Codului Fiscal şi de faptul că bugetul local a suferit o scădere drastică, eu consider că această sumă este enormă şi ar fi putut fi investită în alte necesităţi ale oraşului. Atunci am realizat că nu mai este deloc rentabil să furnizăm agent termic orasului, însă nu este ok nici să lăsăm oamenii fără o alternativă. Nu-şi permit mulţi să se branşeze peste noapte la gaze şi să-şi monteze centrala. În plus, toate unităţile de invatamant sunt racordate tot la Cet. Tocmai de aceea am insistat când s-a hotărât bugetul pe 2018 să punem bani deoparte să le montam centrale pe gaz. Am înţeles că au pornit demersurile, se iau măsuri şi se fac calcule, dar încă nu au început lucrările", a mai arătat Dumitraşcu.

R.C.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am primit instiintare de la primarie ca voi fi debransat fortat de la agentul termic din Navodari.E legal ?
1
0
Chelaru e omu meu prostilor. Ma pupa in cur zilnic, si eu ii mai arunc cate un os.
1
0
parpanghel bine ca ti-ai pus gaze ca altfel la iarna sugeai degetu
1
0
Daca aveam caldura in apartament proportional cu pretul platit nu i-mi puneam gaze.
5
0
Ghinionul vostru......Prostilor !...Iar v-au pacalit astia din PSD. Ce ati crezut ca primaria va plateste caldura ? Ati crezut ca Matei caca bani si apa calda ? Prosti dar multi .
3
1
Un oras condus de un primar neputincios , condus din umbra de fostul edil puscarias , cu consilieri locali cu viloaie si terenuri fara numar care sunt racordati la gaz , cu o Politie Locala condusa de unul care habar nu are cu ce se papa munca de politie pus Comandant pe plan politic doar cu un amarat de curs si cu o Politie nationala condusa acuma de un adjunct neica' nimeni , cu o administratie cu functionari publici corupti pana in maduva oaselor gen Mitrana sau Surdu ... la ce sa te astepti ?
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102