REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Locuitorii din Palazu Mare, în pericol să rămână fără curent electric! O localnică INSISTĂ să fie dat jos un transformator!

Locuitorii din Palazu Mare, în pericol să rămână fără curent electric! O localnică INSISTĂ să fie dat jos un transformator!

Replica API 26 iunie 2019 | 12:10 580

Problemele locuitorilor din Palazu Mare sunt multe, începând de la străzi neasfaltate şi până la construcţiile care se tot ridică în cartierul de case. Sunt însă şi aspecte care nu pot fi soluţionate peste noapte, spune edilul Decebal Făgădău. O astfel de situaţie se referă la existenţa unui transformator electric într-o curte privată. Tranformator care exista la momentul cumpărării terenului, dar pe care proprietarul imobilului nu-l mai doreşte în ograda sa. Fapt pentru care a dat în judecată Enel, iar în acest sens a obţinut o hotărâre definitivă. Aşa că Enel trebui să dea jos transformatorul. Ba, mai mult, proprietara imobilului acre găzduieşte transformatorul a venit în şedinţa de consiliu local să-i ceară primarului să-l dea jos. Numai că, nu este aşa de simplu! Dacă acest lucru s-ar întâmpla imediat, locuitorii din Palazu ar rămâne fără curent electric, pentru că administraţia locală nu dispune de un teren pentru a-l dona companiei. Făgădău spune că a căutat şi a găsit o soluţie în acest sens, însă este nevoie de timp până la concretizare. Numai că, proprietara nu înţelege şi insistă pe acest subiect pentru a obţine bani.

O constănţeancă ce locuieşte în Palazu Mare a aprins spritele la şedinţa de Cosniliu Local de marţi, 25 iunie. Mai multe case din cartierul Palazu Mare sunt alimentate cu energie electrică dintr-un post de transformare situat în curtea sa, iar femeia insistă, ori de câte ori are ocazia, să i se dea jos transformatorul în cauză. Primarul Decebal Făgădău cunoaşte problema şia explicat. „Doamna are în curte un stâlp de pe vremea lui Ceauşescu, pe vremea când era CAP. Pe acest stâlp, era un punct de transformare aerian. Aşa a cumpărat terenul, aşa a cumpărat casa. Acum, cu toate că, de acolo se alimentează cu energie electrică, a dat în judecată Enel să-i dea jos punctul de transformare. Are o hotărâre de instanţa care spune că trebuie mutat transformatorul. Cei de la Enel s-au aflat între ciocan şi nicovală. Trebuie să dea jos punctul din curtea doamnei şi au solicitat teren să mute punctul. Le-am spus că nu am teren, că abia pot construi o stradă exact acolo unde locuieşte”, a explicat Făgădău.

Decebal Făgădău: O rezolvare peste noapte ar afecta întreaga comunitate

Primarul a avertizat că, dacă va da transformatorul jos, cartierul Palazu Mare ar rămâne fără energie electrică. Soluţii există, însă nu imediate. „Dacă dăm transformatorul jos, tot cartierul, începând cu strada Dumbrăveni până înspre locuinţele noi ar rămâne fără energie electrică. Ori, Enel are obligativitatea să asigure energia electrică. Atunci, a trebuit să găsim un constructor care vrea să construiască patru locuinţe P+1. L-am rugat să găzduiască acest transformator, lângă casele lor, pe proprietatea lor, ca să putem conecta toate locuinţele construite înainte şi după 1989 şi să-l dăm jos. Doamna ştie foarte bine absolut tot, doar că instă ca Enel să-i plătească nişte bani. Eu ştiu că acolo nu e situaţie generalizată, ci particulată, dar a cărei rezolvare peste noapte ar afecta întreaga comunitate”, a mai punctat edilul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faga, nu mai pot fara tine. Te rog vi mai repede...altfel dau drumu la dosar...
1
0
Enelul este cel mai mare borfas.Daca nu stiati,a patit-o un cunoscut,si-a renovat casa,iar Enelul i-a cerut stilp nou.A dat 20000 lei pe un stilp nou,la 5m fata de cel vechi ,inca functional.Stilpul nou este proprietatea ta 24h,dupa care devine bun enel.Enel il inchiriaza la cablisti,etc,iar tu iei praful de pe toba.Coruptia este maxima. Alt exemplu:in mangalia,bloc C5,str Ion creanga,apt3,un tigan si-a dublat apartamentu,la bloc,parter,construind peste cablul enel de alimentare.Unde s-a mai vazut asa ceva?
6
0
muie fagadau
1
0
adus executorul judecatoresc cu jandarmi si etc si jos frate transformatorul .. adika in cazul Sorinei sa putut in cazul Doamnei .. eh .. ca ce sa vezi la durut in cur pe enel de la inceput acum daca doamna ar si ceda terenul infractorilor de la enel dc nu .. adika el e enel .. si ma pisjh pe el .. sa sufere toti ca toti au inchis ochisorii anisori de zile ... femeie are dreptate are sentinta si trebuie sai execute .. vrajelile astea ca nu e ca nu avem si ENELUL fripturistul infect care te fura prin stat cu cogenerari cand el .. se caca de foame ptr o chirie data unei babe ... EXECUTOR SI MARS
7
0
Ce mutra de tuta. Bun sa-i plateasca chirie. Hai sictir, lasam tot cartierul fara electricitate inclusiv pe dansa in plina vara, ca-i sta stalpul pe cap.
2
11
Primaria nu mai are un teren de 4 m sa il doneza ca ai donat tot cand era Mazare sau retrocedat . Enelul sa isi cumpere teren de ce trebuie sa ii cumpere de a primaria ca doar nu imparte profitul cu primaria care acel teren de 4 metri ai primariei sunt si ai mei si ai tai cetatene . Alo nimeni nu se sesizeaza
14
0
Mi se pare normal. Enel trebuie sa plateasca doamnei chirie. Mai ales ca situatia dureaza de ani, aveati timp sa o rezolvati, inainte ca zina sa se aglomereze..auzi ce zice, doamna vrea bani..pai nu vrem toti? Tu Bula nu ti ai tras salariu de peste o suta de milioane din banii de la buget? Nu ai facut un wc cu 50000 eur? Nesimtitule, incompetentule..
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218