REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

LOCUITORII din POARTA 6 ar vrea REFERENDUM să se MUTE la AGIGEA!

LOCUITORII din POARTA 6 ar vrea REFERENDUM să se MUTE la AGIGEA!

Replica API 2 iulie 2020 | 10:51 3784

Cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța pare uitat de autoritățile constănțene. Parcurile sunt puţine, degradate și pline de câini, parcările sunt inexistente, iar șoferii sunt nevoiţi să parcheze pe trotuar, ocupându-l în întregime, iar locuitorii sunt nevoiți, astfel, să meargă pe șosea, punânu-și viața în pericol. Și acestea sunt doar o mică parte din problemele întâlnite de cetățeni, zilnic.

Astfel, o parte din riverani, întrebați despre situația actuală, au spus că mai bine s-ar face un referendum pentru ca zona să intre în subordinea localității Agigea, care este cea mai aproape. ”Ați văzut cum arată Agigea… Noi și așa suntem uitați de autoritățile constănțene”, au spus niște locuitori din Poarta 6, făcând haz de necaz.

Nu mai este un secret faptul că oraşul Constanţa duce o mare lipsă de parcări. Trotuarele din întreg cartierul sunt ocupate de maşini, împiedicând circulaţia în condiţii de siguranță a oamenilor. Pe lângă acest fapt, spațiile verzi din apropierea blocurilor de locuințe au fost distruse abuziv pentru realizarea de locuri de parcare improvizate. De exemplu, dacă vrei să străbați strada Brizei, o arteră destul de circulată atât de mașini cât și de autobuze, trebuie să mergi pe șosea, dar cu mare atenție, pentru a evita o nenorocire. Acest lucru se întâmplă din pricina numeroaselor mașini parcate pe trotuarele destinate cetățenilor.

„Stăm tot timpul cu grijă!”

Insuficiența locurilor de parcare a creat un adevărat haos în cartier, din cauza faptului că oamenii sunt nevoiți să circule pe stradă, inclusiv copiii, bătrânii sau mamele cu cărucioare. ”Este inadmisibil să nu mai poți circula pe trotuar. Mergem pe stradă, sunt șoferi grăbiți, nu au răbdare, nu te văd. Nu se poate așa ceva. Înainte de pandemie copiii plecau și se întorceau de la școală pe șosea. O vreme nu am mai ieșit pentru că nu ne era permis dar acum vor să meragă în parc, să se joace, nu poți să ții un copil închis în casă. Mereu stau cu grijă când pleacă pentru că pot, oricând, să fie loviți de mașină”, a precizat o femeie.

„Avem numai probleme. Rezolvările… când o da Domnul!”

„Trotuarele au dispărut cu desăvârșire. Am făcut sesizări peste sesizări și eu și vecinii mei și nimic. Am doi copilași, imaginați-vă cum merg eu cu căruciorul și cu unul de mânuță. E o adevărată aventură. La fiecare mașină ce vine, ne oprim… mulți ne și claxonează sau chiar mă înjură că merg pe șosea dar ce aș putea să fac? Pe unde să merg? Sau ar fi mai bine să stau închisă în casă până când cineva o să miște ceva și în cartierul ăsta? Am auzit promisiuni peste promisiuni, am tot sperat că poate, poate dar nimic. Ziceam că poate e numai la noi problema asta cu locurile de parcare, că stăm într-un cartier mărginaș dar nu. Locurile de parcare reprezintă o problemă generală a orașului. Ei bine, nu am avut nimic de bine de zis… avem numai probleme pe aici. Rezolvările… când o da Domnul” a declarat pentru Replica o tânără mămică.

Mircea Dobre

Trebuie să precizăm și faptul că și deputatul Mircea Dobre a vorbit despre această problemă în ultima sa conferință. Articolul îl puteți citi AICI.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si vor sa mute tarla
0
0
gunoiul asta de articol facut de sarciile care scriu gunoaie de articole, poarta 6 n-a fost gandit pentru parcuri sa va tipe plozii toata ziua a fost pentru muncitorii adusi din tara sa lucreze in port, aveti 2 parcuri va ajunge, stati in garsoniere si anl-uri si vreti parcuri mortii vostrii de saraci infecti
3
0
sa ne sugeti pula la toti din poarta 6 ...sa va iau nevestele si copii in pula ...de ls maimuta la iphone 20
0
4
Daca ceea ce vezi tu in poze le consideri strazi si trotuare decente atunci te poti intoarce in haznaua de unde ai venit!
2
0
Sa se mute fiecare de unde este venit:Moldova,Moldova,Moldova.......!
6
1
Esti un j.e.g. de om.De oameni ca tine e satula tigania.Ai intervenit printre romani care-si platesc taxele ,sa le spui ca nu au drepturi..Apropo,mai bate orasul la pas putin daca vrei sa vezi boschetari cu sticlele in maini.Culmea e ca au si parcari.Pana la urma ce treaba au locurile de parcare cu boschetarii ce te deranjeaza pe tine?Nu vad logica.Te-a suparat vreun nevasta si acum casuni pe un cartier intreg?Revino-ti!Nu toate ti se cuvin doar tie!
1
0
Ca oricum sunt doar drojdia...
2
1
Romanii cumpara 'tigai' pe banda rulanta , orasul nu a fost gandit pentru un asa flux de masini, pot sa se faca zeci de mii de locuri de parcare....melteanul v-a parca Haudii pe trotuar in fatza blocului !
2
1
Locuitorii din Tomis 3,4 si Tomis Nord vor sa apartina de Ovidiu. Cei din Faleza Nord sa apartina de Varna, BG. Cartierele Palas, Bratianu si Inel 2 sa fie arondate la Valu lui Traian. Restul sa ramana cu Fagadau.
2
1
si se plange tantza care ea are suv si barbasu bmw. ca e navigator. le trebuie 2 masini in familie. unde sa puna zdreanta masina? muta-te draga la padure. nu iti mai vine amantu departe de oras? oricum camilele astea de navigatori toate se parlesc. mai devreme sau mai tarziu
3
1
eu zic sa stati linistiti si sa lasati cartierul poarta 6 sa se odihneasca linistit , pentru ca de se va trezi domnul primar ne umple cartierul de stalpisori si parcari tot plua !
4
3
Henry Coanda e viitorul !
7
1
...vor o pula locuitorii din poarta 6
11
3
Sa-i luati la Agigea si pe pigmeii din cartierul Henry Coanda .
12
2
nu mai bine se muta locuitorii din beverly six inapoi in satele din galati, vaslui si braila de unde au venit ?
14
3
pai mama fratilor voi vreti locuri de parcare iar poarta 6 e plina de boschetari de bodegi , mergeti odata prin control sa vedeti cum se bea pe spatii publice iar politia locala se face ca nu ii vede . voi vreti parcari ? ce dracu pai fagadau e mana in mana cu smecherii cartierelor .
14
2
Credeti ca numai in acest cartier sunt probleme? Nicidecum. In tot orasul sunt astfel de probleme iar primarele nu face absolut nimic. Jos cu el.
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614