REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Locuitorii din Tomis Nord, terorizaţi de persoanele care fac grătare şi mizerie la garaje

Locuitorii din Tomis Nord, terorizaţi de persoanele care fac grătare şi mizerie la garaje

Replica API 2 martie 2017 | 12:05 314

În atenţia administraţiei locale:

În atenţia administraţiei locale:

Locuitorii unor blocuri situate pe o stradă din Tomis Nord au ajuns la limita răbdării! Aceştia susţin că sunt terorizaţi de persoane care fac mizerie, gălăgie şi grătare la garajele din spatele blocului. Interesant este că Primăria Constanţa a demarat în urmă cu doi ani o acţiune de demolare a tuturor garajelor situate pe raza municipiului, garaje ridicate în mod abuziv. Între timp, administraţia locală a luat… o mică pauză!

Locuitorii de pe strada Eugen Dobrilă din cartierul constănţean Tomis Nord susţin că sunt deranjaţi de prezenţa unor garaje situate în spatele blocului V4. Mai exact, aceştia semnalează faptul că mai multe persoane fac în acel loc grătare, iar fumul intră în locuințele tuturor celor care au apartamente cu vedere în spatele blocului. „În spatele blocului V4 scara A de pe strada Dobrilă Eugeniu nr. 17 sunt două garaje nu ştiu dacă sunt autorizate, dar vă rugăm să controlaţi pentru că pe noi ne deranjează aceste construcţii. Se fac grătare şi ne intră fumul în casă, iar pe lângă asta au depozitate tot felul de butoaie şi butelii. Se strâng tot felul de persoane dubioase care fac foarte mare mizerie ce constă în sticle de băuturi alcoolice, prezervative şi multe altele”, a declarat Lăcrămioara P. Totdată, alţi locuitori ai blocurilor din zonă spun că vor ca garajele să fie demolate şi să se construiască locuri noi de parcare. „Mai bine demolează garajele de aici şi fac nişte parcări auto de toată frumuseţea. Ştiu că Primăria Constanţa a demolat garajele acum câţiva ani”, a declarat, pentru „Replica”, un locatar al unui bloc din zonă. Şi locuitorii din Inel II se confruntă cu o problemă asemănătoare. Un cititor al ziarului „Replica” a ţinut să ne precizeze faptul că în spatele blocurilor din zona în care locuieşte se află mai multe garaje în stare avansată de degradare. Aceştia spun că zona arată ca în evul mediu. „Locul este plin de câini dar şi de garaje ilegale, pentru că absolut niciodată nu s-au eliberat autorizaţii pentru aşa ceva... În loc să se elibereze zona de garaje, să se cureţe locul, mai ales că sunt mari probleme cu parcarea, sunt lasate acolo transformând zona în una de Evul Mediu”, ne-a declarat acesta.

Proprietarii de garaje sunt obligați să achite anumite taxe! Despre ce sumă este vorba?

Cei care dețin garaje pe domeniul public sunt obligați să plătească anumite taxe. Taxa se datorează pe perioada ocupării efective a domeniului public sau privat al municipiului Constanța, de construcții cu caracter provizoriu - garaje. Taxa se va plăti pentru suprafața ocupată de construcția garajului (cu ușile închise) pe baza comunicării primite de la Primăria Municipiului Constanța – Directia Politia Locala - Serviciul Disciplină în Construcții și Afișajul Stradal. Taxa se datorează pe perioada ocupării efective a domeniului public sau privat al Municipiului Constanța, până la eliberarea suprafeței ocupate.

Taxa se plăteşte anual în 2 rate egale, prima rată până la dată de 31 martie inclusive, iar cea de a doua rată, până la dată de 30 septembrie inclusiv. În cazul în care termenul de plata a taxei de garaj se împlineşte într-o zi nelucrătoare, plata se consideră în termen dacă se efectuează în ziua lucrătoare imediat următoare. Pentru neplata la termenul scadent a obligaţiei fiscale, se datorează după acest termen majorări de întârziere de 2% pe luna sau fracţie de luna. Cuantumul majorărilor de întârziere poate fi modificat prin legile bugetare anuale.

Ce sancțiuni riscă cei care nu achită taxele impuse de autoritățile locale?

În caz contrar, constituie contravenție declararea cu întârziere sau nedeclararea dobândirii garajului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 70 lei şi 279 lei. Contravenţiei prevăzute li se aplică dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv posibilitatea achitării, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, a jumătate din minimul amenzii. Responsabilitatea controlului revine Direcţiei Poliţia Locală - Serviciul Disciplină în Construcţii şi Afişajul Stradal. Responsabilitatea încasării contravalorii taxei revine Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La gara la poarta 4 sunt nespalatii care fac gratare beau pana crapa se drogheaza zilnic acolo la garaj sau jos in parcarea de pe Valea portului. Sunt violenti ataca lumea pe strada si conduc drogati si beti prin oras,se pare ca au pe cineva in politie de au voie sa faca atatea. Nu ii mai suportam pe drogati
2
0
Pai cu amenzi de 70 ron, platit la jumate vine 35. Va mai mirati de ce nu le declara oamenii ? Ia bagati amenda de 5.000 ron, sa vedeti pe urma ce cozi se fac la primarie
3
0
Constanta a ajuns raiul manelistilor, cocalarilor si asistatilor!!! Gratarul si maneaua sub geamul vecinului a devenit traditie! Ce-i de facut? Cine sa civilizeze hoarda de needucati? Cine? Fagadau si ai lui? Politia ce face? Garda de mediu ce face? Politia locala ce face? Suntem in jungla? In orasul asta fiecare face ce-l taie capul!!!
8
0
Si pe viitorului, aproape in fiecare weekend ies cu gratarul in gradina si fac un fum de nu poti lasa geamul deschis sau rufele intinse, de miros, nu are nimeni ce sa le faca din cauza scandalului dar ISU ce ar spune de astfel de actiuni? Hai, iesim cu totii pe strada, in gradini si incingem gratarele unde ne vine noua, vi se pare normal?
4
0
Regulile nu sunt aplicate de functionarii din primarie. Eu am dat spaga sa nu imi darame garajul. O cucoana Brezeanu mi-a indicat cui sa-i plasez bomboana,adica la seful zmeilor unul Ionut Pripis. Zis si facut. Totul rezolvat. Cucoana de treaba si baiat super.
4
0
Dar de javrele alea din poza nu sunt terorizati?!
2
2
Rasa de cacat..pana nu face gratar sa-l vada lumea ca o duce bine,cu berica si maneaua la maxim,nu se simte implinit..Nu ai sa vezi asa ceva,au imprumutat de la tigani gesturi de tot cacatul.rusinos!
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614