REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Locuitorii unui cartier din Mamaia Nord vor protesta împotriva încercării administraţiei Năvodari de a construi ansamblu rezidenţial ANL

Locuitorii unui cartier din Mamaia Nord vor protesta împotriva încercării administraţiei Năvodari de a construi ansamblu rezidenţial ANL

Replica API 18 februarie 2016 | 12:43 393

Locuitorii cartierului Depozit 10 îşi exprimă dezacordul cu privire la construirea unui ansamblu rezidenţial ANL pe terenul din Mamaia Nord, Depozit 10, stradă D 14 şi făță de abuzurile administraţiei oraşului Năvodari, în baza următoarelor argumente: această zona a fost concepută ca un areal rezidenţial cu un PUZ ce prevedea explicit regimul de înălţime – maxim P+2 cu POT maxim 35%. Aceste reglementări sunt specifice zonelor litorale de vacanţă. De asemenea, aceste lucruri sunt dovedite şi de regimul de impozitare aplicat construcţiilor rezidenţiale în zone de grad 9, iar aceste prevederi, comunicate oficial, se regăsesc în autorizaţiile de construcţie eliberate şi au stat la baza opţiunilor locuitorilor din zonă de a investi în această zona. „Nerespectarea în timp a prevederilor din PUZ a dus la apariţia unor clădiri P+4, P+5 şi acum P+8 (!!) cu POT de 90% , clădiri considerate de noi ilegale şi a micşorat substanţial şi artificial valoarea investiţiilor noastre. O clădire cu 8 etaje şi 200 de apartamente în zona Depozit 10, stradă D 14 strică armonia arhitectonică a zonei, fiind în dezacord cu regimul de înălţime al cartierului. Conform legii, eligibili pentru achiziţia de clădiri ANL sunt locuitori permanenţi, cu un statut financiar precar şi familişti, iar pentru acest tip de locatar, zona este nepotrivită. ” au trasmis printr-un comunicat locuitorii din Mamaia Nord.

Totodată, aceștia susțin că prin proiectele sale urbanistice, Primăria Oraşului Năvodari nu a reuşit să construiască în zona Depozit 10 - utilităţi sociale gen grădiniţă, şcoală, policlinică, zona de alimentaţie, parc, locuri de joacă pentru copii, parcări etc. Proprietarii intenţionează să acţioneze în judecată administraţia Năvodari şi să solicite daune în raport cu devalorizarea artificială a imobilelor pe care le deţin, devalorizare cauzată cu intenţie prin aceste decizii urbanistice. Sâmbătă, 27 februarie 2016, la ora 11:00, locuitorii cartierului se întâlnesc să protezteze împotriva încercării administraţiei Năvodari de a construi ansamblu rezidenţial ANL pe terenul din Mamaia Nord, dar şi împotriva abuzurilor flagrante în administrarea urbanistică a zonei. Locatarii solicită la acest protest şi construirea în regim de urgenţă a unei şcoli, unei grădiniţe, unui dispensar, unui parc şi unei parcări. „Anunţul de informare publică a fost abuziv afişat cu întârziere, cu dată de 11 ianuarie, iar consultarea publică de la sediul Primăriei Oraşului Năvodari a avut deja loc, pe dată de 28.01. 2016, în condiţiile în care foarte mulţi locatari sunt plecaţi, nu au acces la informaţie şi, în consecinţă, nu au putut riposta încă împotriva acestui proiect abuziv. Considerăm că procedura acclerata nu a respectat principiile informării corecte. S-au acordat avize pentru construirea de clădiri cu regim de înălţime foarte mare pe faleză – când în toate ţările civilizate clădirile sunt dispuse descrescător – cele din primul rând la mare fiind cele mai reduse că şi regim de înălţime.” au mai adăugat locatarii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367