REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Locul "blestemat", de lângă mânăstire: s-a mai prăbuşit un avion la Costineşti - video

Locul "blestemat", de lângă mânăstire: s-a mai prăbuşit un avion la Costineşti - video

Replica API 9 iulie 2012 | 00:00 171

Două victime cu un noroc fantastic

Două victime cu un noroc fantastic

Accident aviatic la Costineşti. Un avion de mici dimensiuni, cu două persoane la bord, s-a prăbuşit ieri, pe un câmp din zona mânăstirii Sf. Elena de la Mare. Potrivit primelor informaţii obţinute imediat după accident, aeronava era pilotată în scop publicitar de constănţeanul Adrian Costache, care era însoţit de o femeie. Potrivit celor doi, care au supravieţuit printr-o minune, aparatul de zbor a intrat în zona reţelei electrice şi a lovit conductoarele de curent, întrucât pilotul nu le-a văzut, fiind orbit de soarele puternic. Norocul lor a fost că se aflau la 20 de metri deasupra solului şi nu erau la o altitudine mai mare.

Primarul Costineştiului, Traian Cristea, a declarat, pentru "Replica", faptul că: "Este vorba despre un accident aviatic cu un avion ultrauşor, cu motor de Trabant, în 2 timpi. La bord erau două persoane din Constanţa, unul fiind Adrian Costache, nu au păţit nimic, sunt tefere, dar au fost preluate de ambulanţieri şi duse la spital". Poliţiştii şi mai mai multe echipaje ale ISU Dobrogea s-au deplasat la faţa locului unde au împrejmuit zona, limitând accesul, deschizând o anchetă. Într-adevăr, cei doi au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital. Pilotul era bandajat la cap, femeia avea sânge pe corp, dar erau conştienţi când au ajuns pe mâinile medicilor. Şi poliţiştii au deschis o anchetă privind stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului. "Am deschis o anchetă pentru a stabili cine este proprietarul avionului şi care sunt cauzele exacte ale producerii accidentului. La faţa locului s-au deplasat poliţişti criminalişti, pompieri şi jandarmi", ne-a declarat Adrian Rapotan, adjunctul IPJ Constanţa. Cei de la ISU Dobrogea spun că un echipaj a asigurat măsuri de prevenire şi de stingere a incendiilor (PSI), întrucât în zonă se simte un puternic miros de combustibil. "Nu s-a produs nici un incendiu după prăbuşire sau aterizare forţată, pentru că deocamdată nu ştim exact cum ar putea fi catalogat. Au fost două victime care au primit îngrijiri medicale de la Serviciul de Ambulanţă, pentru că noi nu am avut SMURD acolo. Incidentul s-a petrecut în câmp, zona a fost curăţată de kerosenul ce s-a scurs din avion", spun cei de la ISU. Potrivit directorului general al Regional Air Services, Dorin Ivaşcu, avionul prăbuşit nu aparţine Aerodromului Tuzla, ci doar este găzduit de acesta.

Există un precedent în acel loc

Deşi în apropiere se află un lăcaş de cult, zona pare a fi lovită de un blestem. În urmă cu aproape un an, mai exact pe 18 august 2011, în acelaşi loc, un bărbat de 48 de ani din Braşov şi-a pierdut viaţa după ce s-a prăbuşit cu parapanta, exact în apropierea schitului de măicuţe. De asemenea, pe la mijlocul anilor '90, tot pe câmpul din apropierea mânăstirii, alte două persoane au fost grav rănite, după ce aparatul de zbor în care se aflau, un elicopter de dimensiuni mici s-a prăbuşit. Din fericire, cei doi au scăpat cu viaţă, întrucât abia decolaseră şi nu au apucat să se ridice decât 10 metri, însă o problemă tehnică a făcut ca aparatul să nu mai răspundă comenzilor de ghidare.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102