REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Locuri de joacă distruse, dar cu paznici zi și noapte!

Locuri de joacă distruse, dar cu paznici zi și noapte!

Replica API 4 decembrie 2017 | 22:45 585

Supărarea unei mămici din cartierul Poarta 6:

Supărarea unei mămici din cartierul Poarta 6:

Locurile de joacă din municipiul Constanța sunt un motiv constant de supărare pentru mămici. În vreme ce autoritățile dau asigurări că fac toate demersurile pentru ca problema spațiilor de joacă pentru micuții Constanței să fie remediată în curând, părinții spun că au ajuns la capătul răbdării. O mămică din cartierul Poarta 6 ne-a sesizat cu privire la locul de joacă situat pe strada Brizei, în zona ANL-urilor.

„Avem un loc de joacă în fața blocului. Cu leagăne, tobogan și balansoare. A fost frumos cândva. Acum, arată atât de trist. Iar dincolo de aspect, este și periculos. Din balansoare au mai rămas doar niște fiare, pe ici pe colo câte o bucată de lemn în care copilul își agață hainele sau se zgârie. Cum să îi explici unui copil de trei ani că nu este voie să se ducă la balansoar? Ieșim din bloc și dă cu ochii de locul de joacă, este normal să vrea acolo! Ni se tot promite că vor fi reabilitate, deja de un an de zile când se deschide acest subiect, tot asta se spune: vor fi reparate. Când? Pe de altă parte, nu înțeleg un lucru: locul de joacă este distrus aproape, dar terenurile de sport din vecinătatea lui au porțile închise cu cheia, sunt deschise numai într-un anumit interval orar. În plus, este și un agent de pază de le păzește. Mi se pare absurd să păzești un teren gol, pe care îl descui dimineața și îl încui la 21,00 seara, dar și un teren de joacă aproape distrus”, ne-a transmis mămica indignată.

Chestionați cu privire la situația proiectului de reabilitare a locurilor de joacă, reprezentanții Primăriei Constanța ne-au precizat că săptămâna trecută a fost demarată procedura de licitație pentru lucrările de reparații pentru locurile de joacă din prima tranșă, urmând să fie depuse ofertele. Cel mai probabil, lucrările efective vor fi demarate în primele luni ale lui 2018, dacă nu vor exista contestații care să întârzie partea birocratică.

În prima etapă sunt cuprinse aproximativ 30 de locuri de joacă, respectiv:

Lotul I (zona nord): strada Năvodului (Palazu Mare), aleea Viitorului, bl. 5A-4A, str. Dispensarului, bl. 24A-24B, aleea Hortensiei (Tomis Nord), b-dul Tomis, bl TAV5A, zona de agrement Badea Cârțan, str. Adamclisi, bl. P1-P2, aleea Heraclea-aleea Făt Frumos, aleea Stejarului, bl. G1-G2, str. Primăverii/aleea Lujerului, parc Tomis II;

Lotul II (zona centrală)- aleea Mălinului (Tomis I), strada Pescarilor, bl FZ15-Fz17, strada Pescarilor, bl BM11-BM12, zona de agrement Parc Dragoslavele, aleea Lupeni, zona strada Traian, strada Traian, bl. A4-A5, str. 1 Decembrie 1918/str. Traian, Poarta 4, b-dul Ferdinand, zona Gara CFR

Lot III (zona sud)- șos. Mangaliei, bl. SM5, parc Far, zona Far Abator, zona agrement str. Caraiman, str. Dunării, bl. UM1, aleea Timonei, bl. C4, soș. Mangaliei/str. Mugurelui, zona agrement CET/aleea Albatrosului, b-dul Aurel Vlaicu, bl. AV1, b-dul I.C. Brătianu/str. Cumpenei, bl SR5, b-dul I.C. Brătianu, bl. B1-A2, b-dul I.C. Brătianu, bl. B4-B5.

Lot IV (zona Baba Novac-Coiciu-Casa de Cultură): Baba Novac, cartier locuințe tineri, str. C-tin Brâncuși, bl 8-10, str. Dionisie cel Mic, bl 50, str. B.P.Hasdeu, bl L7-L8, bl. B.P.Hasdeu, bl L3-L4, aleea Daliei, blL128B, parc Casa de Cultură, bl. 119A5, b-dul Al. Lăpușneanu/str. I.L. Caragiale.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parcul din zona big nu a fost modernizat de 20 de ani, nu exista cosuri de gunoi, creste iarba prin pavele si locurile de joaca sunt un pericol
0
0
Langa parcul de la Poarta 6 la care se face referire exista o toaleta publica amplasata, acum nu mai este. Unde sa mearga agentii de la paza si copiii sa-si faca nevoile??? Printre masini domnilor, asta-i realitatea, asa stiti sa conduceti acest oras!
0
0
Bani sifonati... La furat bani il duce capul pe acest impostor aciuiat din Babadag prin Cta. Un idiot cu studii de marinarie dar care vede marea de pe plaja si cu o hoata tzaranca urata in draci sotie...
0
1
sa nu uitam de locul de joaca de vis a vis de Doraly, cu paznic, care oare ce pazeste? o bataie de joc la adresa copiilor nostri primare. Iar gratarele ale o insulta adusa sanatatii.
0
0
Ramane intrebarea de ce primaria si implicit noi cetatenii mai platim acei paznici care de fapt nu mai au obiectul muncii!?Sa faca ce langa acele locuri de joaca.
1
1
dragi constanteni,m-am pomenit in fata faptului implinit:prietenii mei porcul si mazare au vandut TOATE parcurile,spatiile verzi,parcarile,chiar si spatiile dintre blocuri pentru ca machidonii imputiti si alti interlopi sa "dezvolte"si "orasul"nostru;bineinteles,TOATE manevrele s-au facut sub atenta avizare a mafiei locale inclusiv a mea ca doar de-aia tatucul m-a inscaunat sa continui drumul spre un viitor maret,sa dezvolt ghetourile si sa am grija de mokangii votanti p.s.d.nu ma uitati frati constanteni la viitoarele alegeri!!chiar daca pica Daddy eu raman al vostru!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367