REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lotul Național de tineret canotaj s-a imunizat la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional

Lotul Național de tineret canotaj s-a imunizat la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional

Replica API 2 mai 2021 | 23:27 1295

Lotul național de tineret canotaj a făcut rapelul vaccinului anti-COVID, sâmbătă, 1 mai a.c., la centrul de vaccinare de la Pavilionul Expozițional Constanța.

Imunizarea a fost efectuată cu vaccinul Pfizer. Lotul se afla în cantonament la Năvodari unde pregătește Campionatul Mondial din luna iulie care va avea loc în Cehia. România va participa la CM cu aproximativ 40 de sportivi.

Sâmbătă s-au vaccinat 45 de sportivi.

„M-am vaccinat pentru că în acest mod mă pot proteja împotriva virusului și este o siguranță în plus pentru mine și pentru cei apropiați pentru că lucrăm într-un colectiv“, a declarat Mirela Balaura, sportiv din lotul de canotaj tineret.

„Sportivii se află la baza de la Năvodari, aici și-au făcut și prima doză, au făcut astăzi rapelul și vor pleca acasă de sărbători. Le mulțumesc că au înțeles importanța vaccinării. Pe acestă cale, fac un apel către toți tinerii de a se vaccina, de a înțelege că vaccinul este singura modalitate de a reveni la normalitate, de a proteja familia, cunoscuții, de a putea avea libertate. Dim păcate, procentul tinerilor care se vaccinează este foarte mic, asa cum a arătat CNCAV într-un clasament. Acum când va începe școala, suntem în discuții cu Inspectoratul Școlar și probabil toți tinerii de peste 16 ani care doresc vor fi vaccinați. Pot să va spun că vineri, 30 aprilie, am vaccinat, la nivelul județului Constanța, 3.400 de persoane și am avut puține emoții crezând că pe parcursul acestor zile libere, lumea nu va veni la vaccinare. Avem, în medie, 4.000 - 4.200 de vaccinări pe zi. Avem aici 2 fluxuri dedicate pentru turiști, pentru persoane care au de făcut rapelul de făcut zilele acestea și nu vor să-l rateze, pentru persoane care vin din străinătate și vor să își facă aici vaccinul. Săptămâna trecută am început vaccinare la marii operatori economici, continuăm săptămâna acesta cu Portul Constanța și cu operatorii care au mai puțini angajați. O parte din ei au în cadrul societăților cabinete medicale, la alții mergem noi cu echipa, alții au și echipa vaccinatoare. De când a început minivacanța, turiștii au venit și s-au imunizat la centrul nostru și ne bucurăm. Avem niște proiecte de promovare a vaccinării, vrem să facem un maraton de vaccinare în mall-urile din Constanța“ a precizat directorul DSP, Cristina Schipor.

„La Pavilionul Expozițional s-au înființat două fluxuri speciale pentru turiști. Ieri am avut vreo 36 de persoane venite din afara județului Constanța care s-au vaccinat. În cele două fluxuri se pot vaccina, în mod normal, 120 de persoane dar dacă avem solicitări, vor intra și în celelalte cabine de vaccinare fără probleme“, a declarat dr. Dancă Ortanza, coordonatorul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218