REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

LOVITURĂ de TEATRU: Guvernul Tudose, decizie CONTROVERSATĂ privind angajările în administrația centrală

LOVITURĂ de TEATRU: Guvernul Tudose, decizie CONTROVERSATĂ privind angajările în administrația centrală

Replica API 8 iulie 2017 | 01:12 373

O ordonanţă prin care se propune suspendarea angajărilor prin concurs a posturilor vacante din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice a fost lansată în dezbatere publică de către Ministerul Dezvoltării Regionale, informează stiripesurse.

În proiectul de Ordonanță se arată că, ”pentru asigurarea implementării corespunzătoare a măsurilor de reformă în domeniul funcției publice, dar în special pentru asigurarea că acestea produc rezultatele așteptate (mai ales din perspectiva corelării resurselor umane cu nevoile reale ale instituțiilor publice angajatoare), Programul de Guvernare 2017-2020 prevede necesitatea implementării unui Plan de raţionalizare a cheltuielilor publice, în cadrul căruia unul dintre piloni vizează auditul funcţiilor guvernamentale, inclusiv blocarea posturilor din administrația publică până la 31.12.2017".

Luna trecută, ministrul Sevil Shhaideh afirma că o blocare a posturilor în administraţia publică ar fi necesară pentru a se putea face un inventar al funcţiilor, astfel încât să se ajungă la o flexibilizare a administraţiei centrale.

În urmă cu câteva zile, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, declara că ”este un pachet întreg pe site, este și statutul inspectorului de muncă acolo și reorganizarea Inspecției Muncii. Am discutat cu președintele instituției și am spus că trebuie să ne reorganizăm după modelul francez. Noi avem foarte mulți funcționari la birouri și foarte puțini inspectori în teren. Am spus așa: să rămână la birouri doar cei care e obligatoriu să rămână la birouri, cei care sunt pe contabilitate, achiziții, ceva de genul acesta, în rest toată lumea în teren. E simplu".

Referitor înghețarea numărului de posturi în administrația publică, Vasilescu spunea că ”este foarte posibil să se facă asta pentru că Legea salarizării trebuia să apară la pachet cu Codul Muncii, cu Codul Administrativ în care ar trebui să se vadă și criteriile de performanță pe care le cerem în administrație. Până atunci, posturile se vor bloca în administrație, dar cred că nimeni nu are niciun motiv de îngrijorare sau să se plângă, pentru că sunt angajați suficienți în administrație".

În proiectul de Ordonanță se arată că, ”pentru asigurarea implementării corespunzătoare a măsurilor de reformă în domeniul funcției publice, dar în special pentru asigurarea că acestea produc rezultatele așteptate (mai ales din perspectiva corelării resurselor umane cu nevoile reale ale instituțiilor publice angajatoare), Programul de Guvernare 2017-2020 prevede necesitatea implementării unui Plan de raţionalizare a cheltuielilor publice, în cadrul căruia unul dintre piloni vizează auditul funcţiilor guvernamentale, inclusiv blocarea posturilor din administrația publică până la 31.12.2017". Luna trecută, ministrul Sevil Shhaideh afirma că o blocare a posturilor în administraţia publică ar fi necesară pentru a se putea face un inventar al funcţiilor, astfel încât să se ajungă la o flexibilizare a administraţiei centrale. În urmă cu câteva zile, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, declara că ”este un pachet întreg pe site, este și statutul inspectorului de muncă acolo și reorganizarea Inspecției Muncii. Am discutat cu președintele instituției și am spus că trebuie să ne reorganizăm după modelul francez. Noi avem foarte mulți funcționari la birouri și foarte puțini inspectori în teren. Am spus așa: să rămână la birouri doar cei care e obligatoriu să rămână la birouri, cei care sunt pe contabilitate, achiziții, ceva de genul acesta, în rest toată lumea în teren. E simplu". Referitor înghețarea numărului de posturi în administrația publică, Vasilescu spunea că ”este foarte posibil să se facă asta pentru că Legea salarizării trebuia să apară la pachet cu Codul Muncii, cu Codul Administrativ în care ar trebui să se vadă și criteriile de performanță pe care le cerem în administrație. Până atunci, posturile se vor bloca în administrație, dar cred că nimeni nu are niciun motiv de îngrijorare sau să se plângă, pentru că sunt angajați suficienți în administrație".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statul cel mai corupt are cele mai multe legi,acest stat se cheama Romania.Proprietatea privata este garantata si ocrotita in mod egal de lege, indiferent de titular.Dar comunisti securisti au dat atat de multe legi ca indiferent ce faci ,statul corupt romania i-ti ia proprietatea.Codul fiscal lege corupta anuleaza deducerea TVA ca ai luat marfa de la o firma fantoma si pierzi toate proprietatile,ramai in curul gol fara sa fii vinovat.Firmele fantoma nu patesc nimic,oare statul corupt romania de ce le tine inregistrate le ONR Comertului.Codul fiscal sa fie inlocuit.Jos comunismul lui iliescu,
2
0
Uite ca ati inceput sa va prindeti ca aveti multi prosti angajati in administratia de stat pe criteriu de nepotism. Acum urmatorul pas este sa isi decline fiecare competentele si sa vedeti atunci cati trebuie dati afara. Felicitari daca chiar v-ati propus sa faceti mai efficient aparatul de stat.
3
0
dar pe analfabeta recomandata de voce si talent, cum au reusit sa o catapulteze pe o asa functie, jegurile, mincinosii, hotii, banditii, nemernicii, heguri, si-au angajat curvele, fostii soti, amanti , amante si acum se stopeaza.
5
1
Dupa ce si-au aranjat toate pilele si si-au bagat la stat toate leprele de beizadele si pipitele cu fuste mai sus de chiloti, acum e normal sa se blocheze angajarile !! Bravo, bai gunoaielor !! Chiatr credeti ca ne duceti de nas si ca va pasa de tara asta ??
6
1
Normal, o masura justa!
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614