REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Lovitură de teatru: Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber încalcă articolul 8 CEDO

Lovitură de teatru: Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber încalcă articolul 8 CEDO

Replica API 12 august 2020 | 00:00 2202

Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber reprezintă o interferență în exercitarea dreptului la respectarea vieții private, în sensul Articolului 8 din Convenția europeană pentru protecția drepturilor omului și a libertăților fundamentale, transmite clujust.ro.

Tribunalul administrativ de la Strasbourg a dispus suspendarea Decretului din 20 mai 2020 al primarului municipiului Strasbourg prin care s-a impus tuturor persoanele de peste unsprezece ani care frecventează drumurile publice, în special pe Grande-Ile, de la orele 10 până la orele 20:00, purtarea unei măști de protecție.

Reclamanții au susținut că acest decret aduce prejudicii grave și imediate ale dreptului la respectarea vieții private și de familie, care este o libertate fundamentală.

Tribunalul a reținut că într-adevăr, alegerile făcute cu privire la apariția pe care o persoană dorește a o avea, în spațiul public ca și în cel privat, ține de modul în care persoana ține să își exprime personalitatea.

Cât timp obligația de a purta o mască care acoperă gura și nasul există deja în zonele în care distanțarea fizică este dificil de respectat, cum ar fi piețele instalate pe Grande-Ile sau stații de tramvai și majoritatea magazinelor din centrul orașului, căile, piețele, podurile și căile adiacente din Grande-Ile sunt zone situate în aer liber, unde purtarea unei măști de protecție nu va fi de folos, studiile majoritare referitoare la contaminarea cu covid-19 arătând că contaminarea apare în principal în locuri închise.

Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber din Grande-ile, pe poduri și drumuri este o ingerință în exercitarea dreptului la respectarea vieții private, în sensul Articolului 8 din Convenția europeană pentru protecția drepturilor omului și a libertăților fundamentale și această ingerință nu este justificată de niciun motiv convingător legat de circumstanțele specifice zonelor municipalității Strasbourg, a mai stabilit instanța, potrivit sursei citate, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Winter is coming ...be ready
0
1
Treaba buna ,, prostii si-au mai castigat un drept,, sa moara in masa fmm!
0
3
Mai bine sa fim toti bolnavi ca sa nu incalcam nimic.
0
2
la fel si purtarea chilotilor incalca vreun articol din noua carticica a sefului de cuib aka carta drepturilor pitecantropului
2
0
Daca respiratia nu era instinctuala si trebuia sa gandesti sa inspiri si expiri mureai sufocat. Sectant covid! Auzi, dispare specia umana odata cu gripa!!! Hahaaa
1
1
Liber puteti alege si nu prea intr o stare de normalitate. In stare de urgenta sanitara exista doar doua optiuni : respectam regulile stabilite de catre specialisti sau.... cred ca ati ghicit deja, respectam regulile stabilite de catre specialisti. Simplu.
1
1
PURTAREA MASTI ESTE ABUZ SI MI SE INCALCA DREPTU LA LIBERA MEA ALEGERE. EU DE CAND A APARUT MIZERIA ASTA COVIT INVENTAT NU AM PURTAT MASCA SI VAD CA AU TRECUT ATATEA LUNI SI NICI EU SI NICI CEI CU CARE AM INTRAT IN CONTACT NU SUNT BOLNAVI . VREAU SA SPUN CA INTRU IN CONTACT CU ZECI DE OAMENI PE ZI . ESTE O MIZERIE SI SE PUNE PRESIUNE PE NOI . DE CE NI SE INCALCA DREPTURILE ? SPER CA NU VOM AJUNGE CA IN LIBAN . SA II DAM LA DRACU PE TOTI POLITICIENI SI SA NE LUAM TARA INAPOI .
9
7
Mai cautati multe chichite? Daca tot vreti sa murim , cei care se opun directivelor medicale sa faca o lege care va da voie sa nu mai protejeze populatia .
6
8
mergem inainte spre mai ...rau!
7
1
In aer liber, vara, virusul n-are cum sa se transmita. Trebuie protejati batranii ca s-asa ca-s senili si put rau. Moca apa si sapun pentru astia.
4
13
Sa constatat ca exista ..."specialisti" mai mari decat ai nostri...In situatia sanitara grava in care ne aflam, care poate pune in pericol chiar existenta speciei umane, exercitarea vietii PRIVATE are intaietate fata de exercitarea dreptului la viata si sanatate a comunitatii?
5
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614