REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Lovitură dură pentru Adrian Năstase: președintele Iohannis i-a retras Ordinul Steaua României

Lovitură dură pentru Adrian Năstase: președintele Iohannis i-a retras Ordinul Steaua României

Replica API 6 iunie 2018 | 00:22 386

Fostul premier al României, Adrian Năstase primește o lovitură dură, după ce președintele Klaus Iohannis a decis să-i retragă Ordinul Steaua României, în grad de Mare Cruce, la solicitarea Societății Timișoara.

Societatea Timișoara a adresat președintelui Iohannis, la data de 10 martie, o cerere prin care a solicitat ”retragerea imediată a decoraţiilor si ordinelor Statului Român acelor purtători ai distincţiilor care s-au dovedit nedemni de a le deține, fiind condamnați prin hotărâri penale definitive.”

În acest sens, președintele Societății Timișoara, Florian Mihalcea, arată în textul solicitării că ”purtătorii decoraţiilor se erijează în apărători ai demnităţii naţionale, chemând în faţa consiliilor de onoare a ordinelor personalităţi cărora le reproșează acţiuni de denigrare a României, ignorând faptul că însăși prezenţa lor în această elită a vieţii publice a ţării dezonorează România şi pe toţi românii”, potrivit Newsteam.ro.

Astfel, pe lista actualizată, care a fost transmisă de Societatea Timișoara se regăsesc numele unor persoane, care deși sunt condamnate definitiv încă mai dețin, ordinele Steaua României, Serviciul Credincios, Pentru Merit, Meritul Militar și Meritul Sanitar.

Printre acestea nume se numără și Adrian Năstase, Rodica Stănoiu, Șerban Brădișteanu, Miron Mitrea, Vasile Astărăstoae, Eugen Bădălan, Remus Truică, Sergiu Medar, Corneliu Dobrițoiu sau Mihai Necolaiciuc.

Prima solicitare a fost trimisă în contextul în care Klaus Iohannis asemnat decretul prin care i-a retras lui Laszlo Tokes decorația Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler.

EVZ.RO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-i ia si mostenirea Tamarei ! Ratangiul naibii !
1
0
oare esti frumoasa ? CA PROASTA ESTI CA 7 PACATE ! sau esti nefututa sau esti retardata !
0
7
Mai noi romani nu ne mai desteptam si noi odat,nu pricepe in ce hal suntem in comparatie cu tarile Europene si la ce nivel de dezvoltare am ajuns in 2018 suntem prosti prostilor.Si vrem cu Dragnea si Taricianu nu e suficient ca Iliescu si Nasatase ne a stricat directia pe inca %0 de ani de acuma inainte si Basescu iA PUS CAPAC:
4
0
Foarte bine ca i-a fost retras Ordinul Steaua Romaniei. Este penal, a fost la puscarie. Astia, sunt "STELELE" Romaniei ?! Au vandut tara, au furat, au devastat. Prea subtiri si prea usoare pedepsele... Ei au ramas cu averi colosale, iar romanii se prabusesc, tara este VADUTA.Cine raspunde, cine da socoteala ?!
9
1
De ce ati pus poza cu fane spoitoru
7
2
nasol i-au storcosit ouale,fata de mostenirea matusii tamara retragerea tardiva a unui ordin este ori miseleasca ori degeaba
6
1
daca articolul 8 din declaratia de la timisoara era acceptat , azi eram peste polonezi , sloveni si cehi ............
15
1
Unde sunt anii 2000 cand Adita era tatal lor ? Cand avea toata tara la degetul mic ??
10
2
Cei enumerati merita cel mult un sut in fund
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614