REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Lovitură pentru Guvern: UDMR nu vrea legislație post-Caracal prin OUG

Lovitură pentru Guvern: UDMR nu vrea legislație post-Caracal prin OUG

Replica API 26 august 2019 | 01:21 394

Kelemen Hunor

UDMR este de acord cu înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni contra persoanei, care să ajungă chiar până la închisoare pe viață în anumite cazuri, dar nu prin ordonanță de urgență dată de guvern, ci în urma unor dezbateri în Parlament.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că toată clasa politică trebuie să dea un răspuns după situația de la Caracal, în Parlament, nu ministrul Justiției, Ana Birchall, pe persoană fizică sau pe persoană publică.

„Este o stare emoțioală, de așteptare, după Caracal, din partea oamenilor și bănuiesc că doamna ministru Birchall vrea să dea un răspuns foarte urgent la această așteptare, ceea ce este bine. În ceea ce privește înăsprirea pedepselor pentru aceste infracțiuni violente contra persoanei sunt de acord și aș susține oricând pedepse mai mari, mai lungi de închisoare, chiar mergând până la închisoare pe viață în anumite situații. Dar vreau, totodată, să rămân fidel principiului pe care l-am expus de mai multe ori, și anume fără OUG, ci prin modificarea legislației în Parlament, în urma unor dezbateri parlamentare. Toată clasa politică trebuie să dăm un răspuns, nu doamna Birchall pe persoană fizică sau pe persoană publică, ocupanta unei funcții, ci Parlamentul. Legislația penală trebuie făcută în Parlament. Deci suntem de acord cu înăsprirea pedepselor, dar nu prin OUG”, a declarat Kelemen.

Potrivit acestuia, întotdeauna se vor găsi pretexte, mai mult sau mai puțin solide, pentru emiterea unei OUG.

„Ministerul Justiției să vină cu propunerea legislativă și sunt convins că Parlamentul, în maximum trei săptămâni, va legifera și va înăspri pedepsele. Cred că și în această situație, oricât de urgentă este și oricât de mare este așteptarea din partea oamenilor, trei săptămâni nu schimbă problema. Mai sunt și alte măsuri care trebuie luate și gândite în alte zone și care vizează alte instituții, autoritățile locale și transportul public și care privesc situația în care un minor se urcă într-o mașină necunoscută sau cunoscută, pentru a merge de la domiciliu la școală”, a spus președintele UDMR.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule HUNOR atata timp cat aveti calitatea de parlamentar al ROMANIEI dar nu miscati un deget pe langa autoritatile din Ungaria pentru ca sa il trimita in Romania pe un fost parlamentar roman condamnat de justitia romaneasca dar ascuns in ungaria nu sunteti decat un farizeu.
0
0
igen, bravo.
1
0
De data asta ungurul are dreptate. Pana la inasprirea pedepselor,functionarea institutiilor si a celor ce trebuie sa aplice legile deja existente este gripata de indivizi ce efectiv nu au ce cauta in acele institutii. Procurorii,judecatorii,politistii,securistii nu sunt entitati divine. Si ei trebuie sa raspunda in fata legii,si ei trebuie sa fie calificati pentru posturile lor,sa nu fie exonerate de greseli cu sau fara voie doar pentru ca au un statut anume,ba chiar dimpotriva. Cum faci ca poporul sa aiba respect fata de lege cand multi din cei ce o aplica nu o respecta ?
3
0
Igen, bistos!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614