Lovitură pentru miri! ANAF bagă mâna în ”darul de la nuntă”
Lovitură pentru miri! ANAF bagă mâna în ”darul de la nuntă”
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestO schimbare importantă în legislația fiscală ar putea aduce vești proaste pentru tinerii căsătoriți. Autoritățile fiscale propun impozitarea cadourilor primite la nuntă, ceea ce ar putea afecta bugetul celor ce tocmai și-au unit destinele. Află câți bani vrea să perceapă ANAF-ul pentru darul de la nuntă.
O nouă măsură fiscală propusă de Executiv pe data de 19 septembrie aduce vești proaste pentru tinerii căsătoriți. Aceasta vizează impozitarea nunților, botezurilor și a darului de nuntă cu o cotă de până la 70%.
Câți bani cere ANAF-ul din darul de nuntă
Modificările propuse includ ajustarea plafonului de plată în numerar, reducându-l de la 10.000 de lei la 2.500 de lei până în anul 2025. Până la sfârșitul anului 2024, este planificată limitarea plăților primite de organizatorii de nunți la suma de 5.000 de lei
„Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor”, se arată în proiectul de lege cu noile măsuri fiscale.
În contextul acestei propuneri, nuntașii ar putea încerca să evite impozitarea persuadând invitații să transfere banii direct în cont, sub incidența unui impozit de 10% pe venit. Oricare altă opțiune pare a fi mai avantajoasă decât o impozitare de 70%, conform spynews.ro.
Guvernul mai propune într-un articol din proiect ca încasările în numerar, precum dedicațiile date unor cântăreți la nunți, botezuri și evenimente private, să nu poate depăși suma de 5.000 de lei de persoană/zi începând cu 1 ianuarie 2025.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News