REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Lovitură pentru samsarii de "texane": maşinile din staţia Brotăcei şi bulevadrul 1 Mai, luate pe sus

Lovitură pentru samsarii de "texane": maşinile din staţia Brotăcei şi bulevadrul 1 Mai, luate pe sus

Replica API 28 mai 2013 | 00:00 74

Acţiune de amploare

Acţiune de amploare

Zona staţiei de autobuz din Tomis Nord - Brotăcei este cunoscută ca fiind un mic târg de autoturisme. Încă de ani buni, trotuarul este ocupat de mai multe autovehicule (unele cu numere de Bulgaria), cu afişe, pe care trecătorii le pot studia în voie, chiar dacă vor sau nu. Însă, din câte se pare, treaba nu este una tocmai legală, poliţiştii locali încercând în mai multe rânduri să stârpească fenomenul ocupării abuzive a domeniului public.

Chiar dacă au trimis înştiinţări proprietarilor, aceştia au ignorat şi şi-au continuat treaba. Însă, în dimineaţa de luni, 27 mai, s-a terminat cu "joaca", maşinile fiind luate pe sus şi duse într-un loc special amenajat, pe bulevardul Aurel Vlaicu. Mai mult decât atât, întrucât nu au vrut să înţeleagă de vorbă bună, proprietarii autoturismelor vor trebui să scoată bani grei din buzunare pentru a le lua înapoi. Pe lângă maşinile ridicate din zona Brotăcei, poliţiştii locali au "deranjat" şi samsarii de maşini care ţin ocupat spaţiul din faţa unui peco situat pe bulevardul 1 Mai. Maşinil "uitate" de luni de zile cu anunţuri "de vânzare" lipite pe ele au fost "săltate". "Demarăm activităţile specifice pentru redarea circulaţiei pietonale, întrucât pietonii au dretul de a circula pe trotuare. Încercăm să dăm o imagine Constanţei, una corespunzătoare şi nu una de talcioc, având în vedere că expunerea spre vânzare a autovehiculelor pe domeniul public este interzisă, acest lucru trebuind să fie efectuat în spaţiile destinate în acest scop: târguri, oboare. Vehiculele au fost somate, s-a luat legătura cu o parte din deţinători, unii au venit şi le-au luat, alţii ne-au ignorat, motiv pentru care suntem nevoiţi să recurgem la aceste activităţi", a declarat, pentru "Replica", Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale Constanţa. Autovehiculele vor fi duse într-un spaţiu special amenajat, pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona intersecţiei cu strada Alba Iulia. De asemenea, deţinătorii vor fi nevoiţi să achite o contravaloare care se ridică la 600 de lei, la care se adaugă şi amenda contravenţională. Amenda este între 400 şi 1.000 de lei, cu achitarea la jumătate în termen de 48 de ore.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218