REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lovitură: sechestru pe imobile, maşini şi conturi în dosarul ţeparului Feodor, care l-a trimis la "zdup" pe poliţistul Frumuşelu

Lovitură: sechestru pe imobile, maşini şi conturi în dosarul ţeparului Feodor, care l-a trimis la "zdup" pe poliţistul Frumuşelu

Replica API 4 septembrie 2014 | 00:00 291

De la ureea "cumpărată" de la Gheordunescu i se trage

De la ureea "cumpărată" de la Gheordunescu i se trage

În luna mai a acestui an, magistraţii hotărau că rechizitoriul este în regulă şi că urmează judecata! Vorbim de un caz mai vechi, rechizitoriul datând din 2010, în prim plan apărând ţeparul Robert Iulian Feodor, alături de complicii lui Vasile Bratu şi Virgil Lungu, iar ca parte civilă: Emil Gheordunescu, prin SC Agigea Expres SRL. În plus, printre cei ce au participat la anchetă este chiar poliţiştul Dan Frumuşelu, cei din urmă fiind şi ei judecaţi pentru luare de mită chiar de la Feodor, dar într-un alt dosar în care au şi fost condamnaţi. Pe 3 septembrie anul curent, Tribunalul a decis punerea sub sechestru a mai multor imobile, maşini şi conturi.

Prin urmare, judecătorii au dispus instituirea sechestrului asigurator, respectiv a popririi asiguratorii, asupra mai multor bunuri şi sume băneşti, precum un imobil din Mangalia, aflat în proprietatea numitei Bădescu Daniela Elena, un autoturism marca Skoda Octavia, aflat în proprietatea numitei Bădescu Daniela Elena, un autoturism marca BMW aflat în proprietatea numitului Feodor Benone, cât şi a mai multor sum de bani aflate în mai multe conturi. "Dispune emiterea adreselor pentru comunicarea situaţiei proprietăţilor deţinute de Feodor Robert Iulian, Feodor Benone, Bădescu Daniela-Elena şi Lungu Virgil Roman în localităţile Agigea şi 23 August. Dispune citarea numitului Corneschi Ion, pentru punerea în discuţie a luării măsurii sechestrului asigurator asupra autoturismului BMW Pronunţată în şedinţă publică azi 03 09 2014", potrivit portalului instanţelor. Menţionăm că dosarul de faţă se referă la activitatea infracţională a lui Feodor, din septembrie 2010, când, în calitate de administrator al societăţii Yobo Construct Invest SRL, din Mangalia, a indus în eroare reprezentanţii societăţii Agigea Expres SRL din Agigea, reprezentantă de Emil Gheordunescu, printr-un contract de vânzare-cumpărare a 3.500 tone de uree, în valoare de 548.614 lei. Numai că respectiva societate era declarată în stare de inactivitate încă din 2009, iar certificatul de plătitor de TVA îi fusese anulat.

Implicat şi în dosarul camioanelor Iveco

În august 2010, acelaşi Feodor a închiriat patru autocamioane marca Iveco în valoare de 347.200 euro, pe care le-a folosit în vederea transportării ureei, iar când şi-a terminat treaba cu ele, le-a vândut. Între timp, poliţistul Dan Frumuşelu şi consilierul local şi administrator al SC Agigea Expres SRL, Emil Gheordunescu, au fost condamnaţi la închisoare cu executare într-un dosar de infracţiuni de corupţie, respectiv luare de mită, pionul principal fiind tot Robert Iulian Feodor, dar aici în calitate de parte vătămată. Decizia nu a fost definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218