REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Lovitură teribilă: Dan Miron, şeful Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, reţinut în dosarul italienilor care braconau în judeţul Constanţa

Lovitură teribilă: Dan Miron, şeful Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, reţinut în dosarul italienilor care braconau în judeţul Constanţa

Replica API 12 octombrie 2012 | 00:00 467

Audieri până în miez de noapte în dosarul italienilor care braconau pe teritoriul judeţului Constanţa. După descinderile de joi dimineaţa, 20 de persoane au fost conduse la Parchetul Tribunalului Constanţa pentru audieri. Procurorul de caz a decis, urmare a declaraţiilor oferite de martori, să îi reţină pe Dan Vasile Miron, şeful Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, pe italianul Luigi Schoba, alţi doi italieni şi încă 5 români (4 paznici de vânătoare şi o gazdă de vânătoare). Toţi cei reţinuţi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Amintim că ieri dimineaţă, ofiţerii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, reprezentanţi ai Poliţiei Cernavodă şi procurorul Teodor Niţă de la Parchetul Tribunalului Constanţa, au descins în două unităţi hoteliere în care se aflau cazaţi 18 cetăţeni italieni, între care şi Luigi Schoba, în vârstă de 56 de ani - organizator partide de vânătoare. Percheziţiile au fost motivate de faptul că cetăţenii italieni sunt suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau muniţie peste limitele prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare. Lucruri care s-au şi adeverit: oamenii legii au descoperit şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor 20 de arme de vânătoare, 7.000 bucăţi de muniţie şi peste 1.000 de păsări împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare, pentru care vânătorii nu au putut prezenta documente care să justifice provenienţa. Conform unor surse judiciare, italianul Luigi Schoba ar fi prezentat un contract de închiriere pentru arme, încheiat cu AJVPS, document care însă nu ar figura şi în evidenţele asociaţiei de vânătoare! Tot despre acest caz, surse judiciare au mai declarat că italienii "fac un adevărat carnagiu".

Referitor la şeful AJVPS, sursele noastre au declarat că Miron nu avea înregistrate în documente armele închiriate, nici taxele percepute de ani de zile, deşi se organizau partide de vânătoare.

De precizat că în acest caz nu au fost reţinuţi toţi italienii-vânători, întrucât aceştia nu aveau la cunoştinţă că partidele de vânătoare erau nelegal organizate, au mai menţionat surse judiciare.

Vom reveni.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218