REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Lovitură teribilă pentru ”împăratul” Vlasov. A fost condamnat DEFINITIV la CINCI ANI DE ÎNCHISOARE!

Lovitură teribilă pentru ”împăratul” Vlasov. A fost condamnat DEFINITIV la CINCI ANI DE ÎNCHISOARE!

Replica API 18 iunie 2015 | 14:29 177

sursa foto: evz.ro

Lovitură grea pentru ”împăratul” Mihai Vlasov din partea magistraților.

Fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost condamnat de instanța supremă la 5 ani închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

Acesta va fi încarcerat în cursul zilei de joi, după ce mandatul va ajunge la Iași, acolo unde Vlasov își are domiciliu.

Inițial, în februarie, Vlasov a fost condamnat de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare cu executare, însă instanța supremă a admis apelul declarat de DNA și a mărit pedeapsa la 5 ani închisoare.

ÎCCJ a menținut celelalte dispoziții ale sentinței date de Curtea de Apel București, și anume, interdicția ca Vlasov să ocupe o funcție publică sau să-și exercite profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii.

Din pedeapsa de 5 ani se va scădea perioada în care Mihail Vlasov a stat în arest preventiv, 24 aprilie — 29 august 2014.

Pe 9 aprilie 2014, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Potrivit DNA, la data de 13 martie 2014, Vlasov, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României și arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț, a pretins de la un denunțător suma 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro la data de 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, Vlasov i-a promis denunțătorului că-și va folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor Curții de Arbitraj Comercial Internațional învestiți cu soluționarea unui dosar în care denunțătorul are calitatea de pârât-reclamant și

că îi va determina pe aceștia să pronunțe o hotărâre favorabilă denunțătorului.

La data de 2 septembrie 2013, o societate comercială a sesizat Camera de Comerț și Industrie a României — Curtea de Arbitraj Comercial Internațional cu o acțiune arbitrală formulată împotriva denunțătorului și a unei alte persoane. Obiectul acțiunii era reprezentat de obligarea celor doi pârâți la plata, în solidar, a sumei de 5.500.000 lei, reprezentând daunele suferite de reclamantă ca urmare a nerespectării, de către aceștia, a contractelor de management comercial și management financiar. Judecarea acestei acțiuni a fost amânată de mai multe ori, unul dintre termene fiind stabilit pe data de 19 martie 2014, arăta DNA.

Printr-un intermediar, denunțătorul a aflat că Vlasov ar fi interesat de industria de tipar din România și că acesta din urmă ar dori să-l cunoască. La data de 13 martie 2014, în urma unei programări prealabile, denunțătorul s-a prezentat la biroul lui Mihail Vlasov, din sediul Camerei de Comerț.

"La începutul discuțiilor, Vlasov l-ar fi întrebat pe denunțător dacă știe că are un proces în derulare la instituția al cărei președinte este. În urma răspunsului pozitiv al acestuia, inculpatul ar fi scos o hârtiuță din buzunar și i-ar fi pus în vedere că va pierde procesul și că va fi obligat să plătească suma de 4.000.000 euro, indiferent dacă pretențiile reclamantei sunt fondate sau nu", potrivit DNA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218