REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Luare de ostatici în Texas - Atacatorul a fost UCIS

Luare de ostatici în Texas - Atacatorul a fost UCIS

Replica API 17 ianuarie 2022 | 15:15 571

Autoritățile americane au fost în alertă după o luare de ostatici în Texas. După mai multe ore de negocieri, ostaticii au fost eliberați. Bărbatul Un bărbat ține ostatici într-o sinagogă și amenință cu uciderea tuturor dacă se încearcă intrarea în clădire.

Forţele de ordine americane au purtat câteva ore negocieri tensionate cu un bărbat care a luat ostatici mai multe persoane într-o sinagogă din orăşelul Colleyville, o suburbie din Dallas-Fort Worth în statul Texas, informează AFP şi Reuters.

În primele momente de la luarea de ostatici, toţi locuitorii din apropiere au fost evacuaţi.

După mai multe ore de negocieri, un bărbat a fost eliberat, potrivit informaţiilor furnizate de poliţia locală.

"La scurt timp după ora 17:00 (23:00 GMT) un bărbat ostatic a fost eliberat nevătămat", a declarat poliţia din Colleyville într-un comunicat."Acest bărbat se va reuni cu familia cât mai curând posibil şi nu are nevoie de îngrijiri medicale".

A urmat apoi eliberarea celorlalți. Suspectul a fost ucis de forțele de intervenție.

Toate persoanele luate ostatice într-o sinagogă din orăşelul Colleyville au fost eliberate şi sunt nevătămate, conform informaţiilor furnizate de guvernatorul statului Texas, informează duminică AFP.

"Rugăciuni ascultate", a scris pe Twitter Greg Abbott."Toţi ostaticii sunt liberi, în siguranţă".

Potrivit ABC News, au fost patru ostatici, inclusiv un rabin.

Totul a început în timpul slujbei de Șabat din sinagogă. Transmisiunea live pe Facebook a slujbei în sinagoga aparţinând iudaismului reformat a fost întreruptă în jurul orei locale 15:00 EST (20:00 GMT).

Un bărbat a putut fi auzit vorbind în ceea ce părea a fi un apel telefonic în timpul transmisiunii live."O să mor", a spus bărbatul a cărui identitate rămâne necunoscută şi care a cerut de mai multe ori interlocutorului să i-o dea pe sora lui la telefon, potrivit AFP.

"Este ceva în neregulă cu America", a mai spus suspectul care, potrivit ABC News, pretinde că este fratele lui Aafia Siddiqui, o cercetătoare pakistaneză în domeniul neurologiei condamnată în 2010 de un tribunal federal din New York la 86 de ani de închisoare pentru că a încercat să împuşte militari americani în timp ce era deţinută în Afganistan. El cere eliberarea lui Aafia Siddiqui, a informat ABC News, citând un oficial care a furnizat aceste informaţii cu condiţia păstrării anonimatului. Potrivit aceleiaşi surse, Aafia Siddiqui se află într-o închisoare de la baza militară Carswell, nu departe de Dallas.

Experţii au atras atenţia că sensul cuvântului folosit de bărbat în limba arabă cu referire la Aafia Siddiqui este unul figurativ şi trebuie înţeles ca soră întru credinţa islamică.

Preşedintele Joe Biden, care îşi petrece sfârşitul de săptămână la Wilmington, Delaware, a fost "informat despre luarea de ostatici în curs", a declarat pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki."Va continua să primească informaţii actualizate", iar membrii echipei sale naţionale de securitate "sunt în contact cu conducerea forţelor de ordine federale", relatează realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102