-0.6° Constanța Sâm., 4 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6264
-0.6° Constanța Sâmbătă, 4 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6264

Luați de-aici! O clădire insalubră din Constanța este ticsită cu documente oficiale?! Video

Cristina BĂRBUCEANU, Mirela PASCAL 6 decembrie 2022 | 00:00 3577

În urmă cu doi ani, un scandal imens a izbucnit la Constanța după ce o femeie a fost trimisă să-și caute singură niște documente din ”arhiva” Casei de Pensii, de care avea nevoie, documente ce erau depozitate într-o a anexă a clădirii în care funcționează Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială. Era o clădire insalubră, plină cu mucegai, unde actele oficiale, inclusiv ale altor instituții, erau ticsite în cutii sau zăceau, pur și simplu, pe jos. Ei bine, aceeași imagine există și astăzi.... deși reprezentanții celor două instituții susțin că nu sunt documente oficiale, acestea urmând să ajungă la casat.

Arhiva AJPIS dintr-o clădire deplorabilă, motiv de scandal în 2020

Într-o zonă relativ centrală a Constanței se afla o hală înghițită de mucegai, afectată de trecerea timpului.

Imobilul dezafectat

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Este aceeași hală descoperită, în urmă cu doi ani, de către o femeie care câștigase un proces la București, cu Casa de Pensii, și avea nevoie de documente pentru a fi încadrată la o pensie mai mare.

Imobilul dezafectat

Aceasta a fost pusă să-și caute singură, în arhivă, documentele, în clădirea plină de mucegai, parcă abandonată și afectată grav de trecerea timpului și de nepăsarea autorităților.

Imobilul dezafectat

Anica Mîrț, căci despre ea este vorba, fusese avertizată de condițiile improprii pe care avea să le întâlnească aici,  însă nu a crezut până nu s-a lovit de crudul adevăr. „Am fost înștiințați să venim echipați cu mănuși, cu măști, cu obiecte de iluminat, pentru că sunt condiții improprii”, povestea femeia. „Documentele toate sunt aruncate de-a valma, nu există uși, nu există geamuri, nu există rafturi, totul este aruncat pe jos, fără nicio ordine”, mai spunea ea.

așa erau depozitate documentele, în 2020, când Anica Mirt a ajuns la clădirea dezafectată

După doi ani, clădirea încă există, iar mormane cu documente stau la loc de cinste

Ministrul Muncii de la acea vreme, Violeta Alexandru, a dat ordin ca problema să se rezolve însă, după doi ani, situația pare neschimbată.

Imagine din interiorul imobilului

Reporterul Replica s-a deplasat la fața locului, iar prin geamurile prăfuite se observă cutii cu documente.

Reprezentanții AJPIS susțin că situația s-a remediat la scurt timp după scandal, iar arhiva a fost preluată de diverse firme. Iar Corina Samoilă, șefa Casei Județene de Pensii, a declarat: „Casa de Pensii nu mai are documente acolo. Sunt luate documentele. Mai sunt niște hârtii pe acolo, dar probabil și acelea sunt pentru casat, dar nu le-am mai dus dincolo. Documentele rămase le vom da la casat anul viitor, în primele luni, dar noi nu mai avem niciun dosar. Toate sunt luate de acolo”.

Imagine din interiorul imobilului

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Bai aservitilor.Marea descoperire ce ati facut.Prostii sunt astia de la institutii,ca nu va dau in judecata pt defaimare.Cucoana aia nu a intrat in arhiva de la pensii,si in arhiva de la Ajpis.S-a scris peste tot,dar voi tot retarzi sunteti.Jurnalisti de tot kkt.Vai sa faceti senzatie.De ce nu vedeti cum arata orasul,sa va luati de Chitac si de Feliciu ,asta este durerea nu ca au unii maculatura.Vai de capul vostru de retarzi.
4
1
Bai cretinilor,in lipda de subiecte ,va luati de orice rahat.De ce nu scrieti de cum arata orasul,ca ne rupem picioarele in Centrul orasului.De primarul pulii care este un incompetent.Scrieti ce,despre hartii care vor fi casate.Marea stire.Jurnalisti de 2 bani.
4
1
“Luati de-aici” limbajul folosit de voi arata ce tip de “jurnalisti” sunteti. Orasul asta este exact ca acesti jurnalisti. Rusinos Replica!
6
1
Pai nu se va intampla nimic...... Contractul pentru servicii de arhivare il are dl. Gima, vicepresedinte CJC. Si daca suntem protejati de culoarea galbena, banii intra unde trebuie, de ce sa ne agitam sa aflam ce se mai intampla cu arhiva AJPIS?
3
2
si limbajul vostru devine din ce în ce mai "insalubru"
7
4
Pai sa mergeti la arhiva de la proiect sa, alta batjocura mucegaita
4
4
Pai sa mergeti la arhiva de la proiect sa, alta batjocura mucegaita
3
3
Daca aveam eu sau orice alt cetatean fara pile un bulan desprins de la casa veneau analfabetii de la militia locala si bagau o amenda. La serparia asta doar asa o tragedie sa se intample ca sa se ia masuri. Urina-v-as pe monumentul funerar al ascendentilor domniilor dumneavoastra
10
5
Si vrem in shenghen? Vai de mama noastra!
10
4
Mai sunt cazuri destule asa, doar ca nu stiti voi de ele.
12
4
p***t statul daca nu va da in judecata ca ati intrat abuziv pe o proprietate privata !! Reporteri de tot cacatul !
13
10

REPLICA

LOTO

6/49
104533292544
5/49
17632273113
joker
161323715